עיכוב הליכים בפשטר

ronen123411

New member
עיכוב הליכים בפשטר

שלום רב. אני בהליך פשיטת רגל וניתן כנגדי צו כינוס בחודש מאי השנה וההליכים עוכבו לפי סעיף 20(א) לפשטר. שמתי לב שתיק ההוצל"פ (בהוצלפ אני מוגבל ובאיחוד תיקים) ממשיך לגדול וצובר ריבית ואף נוספו לו כמה חייבים חדשים.. השאלה שלי היא האם בנק שניהל נגדי תביעה בסד"מ וקיבל פסד בחודש מרץ השנה, אך פתח את תיק ההוצלפ בחודש יולי השנה - כלומר חודשיים לאחר עיכוב ההליכים - יכול לעשות את זה? האם מותר לפתוח תיקי הוצלפ חדשים לאחר שיש עיכוב הליכים ע"י בית המשפט? למה תיק ההוצלפ צובר כ"כ ריבית? בנוסף, וחשוב לי לדעת אם אני הולך להסדר (לפני ההכרזה) כשהקרן של החוב שלי היא כ-380 אש"ח, אך בהוצלפ ובבתי משפט הכל התנפח ל740 אש"ח (איך בכלל?????????), על מה אני אמור להציע 30% ולאיזה חוב להתייחס - לחוב המנופח או לסכום הקרן? המון תודה ושנה טובה

תשובה!

ניתן לפתוח תיק הוצל"פ לאחר מתן צו כינוס, אך לא ניתן לנקוט כנגד החייב בהליכים לאור העיכוב (בהנחה שמדובר בחוב שנוצר לפני הכניסה להליך הפש"ר ולא בחוב חדש). ריבית בתיק הוצל"פ שנפתח על ידי בנק לשם ביצוע פסק דין הינה על פי רוב ריבית הסכמית שהינה ריבית גבוה היכולה להגיע עד כדי כ - 20% לשנה. בנוסף,מתווספים לחוב שכ"ט עו"ד והוצאות הנושה. בניגוד להוצל"פ, בהליך פש"ר החוב מפסיק לתפוח מיום צו הכינוס. לעניין שאלתך האחרונה, שיעור שמוצע בהצעת הסדר אמור להתייחס לחוב דהיום (קרן + ריביות). מומלץ להיוועץ בעו"ד

בנוסף לתשובתו הנכונה של עו"ד אייל

ממליץ לך לבדוק האם דיווחת בטופס 4 ו-5 על התביעה שהתנהלה נגדך. אם לא דווחת ממליץ לך לדווח לכנ"ר ו/או בעל התפקיד שמונה (מנהל מיוחד/נאמן) על מנת למנוע בעיה עתידית במתן ההפטר. לעניין הצעת הפשרה ממליץ לך להמתין עד שכל תביעות החוב שהוגשו יאושרו ע"י הכנ"ר ו/או בעל התפקיד שמונה (מנהל מיוחד/נאמן) ולסכום בתביעות חוב אלו להגיש את הצעת הפשרה.

למעלה