עיכוב בהתפתחות

עיכוב בהתפתחות

בוקר טוב בנות,
אני חדשה כאן ולאחר לילה ללא שינה רציתי לשאול כמה שאלות בעניין התפתחות.
ילדתי בשבוע 32 את הבת שלי בלידה רגילה שמה עדן היא שהתה בפגיה כחודש ללא סיבוכים לא הייתה מונשמת והכל הלך תקין.
כיום היא עוד 3 שבועות בת שנה ולא מראה סימנים של זחילה וקשה לה לשבת לבד בלי תמיכה בגב.
מה שכן היא מתהפכת לשני הצדדים נעה סביב עצמה כן נמשכת לדברים עם הידיים ומאוד חייכנית ומצחיקה.

אנחנו במעקב בבית חולים ועם פיזיוטרפיסטית שהפנתה אותנו להתפתחות הילד ומאז הפכתי לחרדתית ביותר בן דוד שלה הובחן כאוטיסט ואני כ"כ מפחדת שגם היא,
אין לי מושג מאיפה זה הגיע.

משהיא יכולה לשתף אותי בהתפתחות של הילד שלה מתי קרה מה (התיישב לבד זחל הלך וכד')
וגם לייעץ מה לעשות.

תודה.

עיכוב מוטורי

לא מעיד על אוטיזם,
ילדה חייכנית ותקשורתית מעיד על התפתחות חברתית תקינה.

כדאי לקבוע תור לנוירולוג/ית ילדים כדי לבדוק טונוס שרירים ולטפל בפיזיותרפיה/הידרותרפיה.

הבכור שלי שנולד בשבוע 28 התחיל לזחול קרוב לגיל שנה.

אורטל OSE

New member
נשמע תקין לגמריי

אוטיזים זאת הפרעה בתקשורת ולא במוטוריקה (בוודאי לא גסה) ולכן לא אמורה להיות בעיה מהכיוון הזה.

נשמע תקין מה שאת מתארת. אליענה נולדה ב28+2 והתחילה לזחול בקושי בגיל שנה וחודש. תני לעדן את הקרדיט עוד קצת ואל תשכחי לתקן לה את הגיל. בכל מקרה תתייעצי עם איש מקצוע כדי להרגע.

שיהיה בהצלחה!

יש לנו פינה שבועית של פיזיוטרפיסטית התפתחותית

בטוחה שהיא תענה לך.
כל תינוק מתפתח שונה, וכך גם אצל פגים.
קודם כל צריך להוריד את השבועות מהגיל הכרונולוגי ולתת לה את הקרדיט לפי הגיל המתוקן.
מאחלת לכם הרבה בריאות והתפתחות טובה.

חדוהארז

New member
עיכוב בהתפתחות

הי אמא ענת
אם עדן נולדה בשבוע 32 משמע אנחנו מתקנים לה את הגיל בחודשיים אחורה ז"א עכשיו נתייחס אליה כבת 10 חודשים. האם הכוונה ב"לא מראה סימנים של זחילה" שהיא גם לא דוחפת את עצמה לאחור? כי אם כן אז זהו סימן שהיא כן מתקדמת, רק לאחור וזה אומר שיש זחילה. יחד עם זאת נראה לי שאפשר לעזור לה בעניין יעילות הפעילות המוטורית שהיא מבצעת ולהגדיל את המגוון המוטורי במרחב. כמו כן כדאי להדריך אותך לביצוע עיסויים בשרירי היציבה בגו ובגפיים שאני בטוחה שישפרו את הביצועים בצורה משמעותית.
האם יוצרת קשר עין, משמיעה קולות ומחייכת? האם מוחאת כפיים? אם כן לא נראה לי שמדובר בעניין הקשור בבעיה על הספקטרום האוטיסטי ובכל מקרה כמובן אם את לא בטוחה בעצמך גשי לרופא הילדים ובקשי שיפנה אותך לפזיותרפיה.
בהצלחה!
חדוה ארז, MscPT
פיזיותרפיסטית מוסמכת
bishvilhayeladim.com

למעלה