עיירות בהונגריה

עיירות בהונגריה

אני מנסה להשיג מידע על משפחתי בהונגריה. העיירות בהן הם גרו הן kemecse קמצ'ה, kerestur, agyecsed, fabian-haza. לחלק מהעיירות שלחתי מייל,אך לצערי לא קיבלתי תשובות. ניסיתי למצוא את ספרי הקהילות אך לא מצאתי.האם מישהו יודע על מאגרי מידע מוצלחים על עיירות אלו?

עב

New member
מה זה ספרי קהילות?

1. אולי הכוונה לספרי יזכור? מעט קהילות הפיקו ספרי יזכור (מעט ביחס למספר הקהילות שהיו באירופה). יש ספרי קהילות אזוריים. אולי יצא ספר על עיר גדולה סמוכה וסביבותיה. 2. האם ניסית את "פנקס קהילות הונגריה"? 3. אני מציעה לך לשלוח מכתב פיזי ולא מייל. לפעמים האנשים לא בודקים את המייל, אבל לרוב הם מכבדים מכתב שבא ממרחקים. 4. לנסוע לארכיון יד ושם ולחפש עדויות כתובות. אם ראיינו מישהו / מישהי מהמקומות הנ"ל אז דעי שהראיונות מתחילים בתיאור העולם שאבד. 5. לחפש דפי עד על אנשים מהמקומות הנ"ל, אולי חלק מהעדים עדיין בחיים והם מוכנים לספר.

וייס - עטשעד

"זקני, ר' חיים וויס ז"ל, היה חתנו של הגאון בעל "הלכה למשה" זצ"ל, שנשא את בתו, מרת רבקה ע"ה. הוא נולד בעטשעד, שאליה הגיע אביו מגליציה. אביו היה הסבא ר' מאיר ווייס ז"ל. אבא ז"ל סיפר, ששני הסבים המחותנים, ר' משה ישעיה ור' מאיר היו מקושרים להרה"ק בעל ה"דברי חיים" זי"ע מצאנז, והיו מסוגלים לשבת ולשוחח על ה"דברי חיים" במשך שעות ארוכות". ספר ויתילדו על משפחותם לבית משפחת פרידמן, ערוך בידי שלמה זלמן פרידמן בלאאמו"ר הרה"ח ר' יצחק שרגא שליט"א, התשס"ד - פעיה"ק בני ברק ת"ו. רוני

לא מצליחה לקשר לוייס הזה, אבל תודה

הוייס שאני מדברת עליהם הגיעו מ FABIANHAZA לסבתי קראו חנה וייס, לאביה יעקב ולסבא שלה קראו נוטע. זה מעט המידע שיש לי על משפחתה. בגלל שיש כ"כ הרבה וייסים זה ממש מקשה עלי למצוא תשובות אמיתיות. אני מאוד מודה לך.

deebeebee

New member
נסי גנזך קידוש השם בבני ברק

הייתי שם השבוע והתרשמתי לטובה מאוסף ספרי יזכור ואחרים מהקהילות החרבות. הם נמצאים ברחוב מלצר 15.

למעלה