עייפתי ממנו

עייפתי ממנו

אני בת 38, נשואה 10 שנים + ילדים. בעלי איש מיוחד מאוד, לא קונבנציונאלי, לא הולך בתלם, יש לנו שיח ותקשורת טובים, אבל... הוא מתחיל 1000 פרוייקטים ומסיים רק 1 מתוכם (חלקם מופסקים "בגללי", כי לפעמים אני מטילה וטו על פרוייקט מתמשך שרק גובה כסף), זה כולל פרוייקטים של בית וגם של פרנסה. תמיד יש סביבו בלגן של כל הדברים שהתחיל ולא סיים. זה מתיש אותי, אני מרגישה שאני לא יכולה לחיות יותר בכאוס הזה שיש סביבו. רוצה קצת סדר בבלאגן. הוא אומר שככה הוא פועל ושזה לא פוגע במשפחה. ההתנהלות הזאת שלו גורמת לכך שמידי פעם יש לי התפרצות כעס נוראית עליו, אז אני צורחת ומעיפה באלימות לעברו את כל "חלקי" הפרוייקטים הפזורים ברחבי הבית, החצר המחסן וכל מקום אפשרי אחר (אביזרי מחשב, ניירת של כל מיני, צנרת לא ברורוה, מגוון חוטי חשמל וכו'). ברור לי שאלימות איננה הפיתרון ולאחר ההתפרצויות הללו אני מתנצלת על האלימות בה נקטתי. הוא כמובן "מבין" אותי ומבטיח להיות יותר ממוקד, אבל כאמור זה לא מחזיק מעמד ואחרי תקופה יש שוב כאוס ואחריו התפרצות נוספת שלי... מה אתם אומרים?

shy777

New member
שהוא צריך לעזוב אותך

כי את מטריפה אותו בנסיון הבלתי פוסק שלך לשנות אותו. המאבק שלך נדון לכשלון. זה הוא. זה האופי שלו. ולא את ולא אף אחד אחר יצליח לשנות אותו. או שתשלימי או שתשליכי.

אייבורי

New member
מתוכללת מטרה

לדעתי את חייבת להחזיק אותו לידך. שהרי הוא לא באמת מטריף את שלוות רוחך, יש לך התקפי קריז ובמזל הוא בסביבה לספוג אותם. על מי תתפרצי אחרי שהוא ילך ?

czar

New member
שאת חייבת לראות סרט צ'כי בשם

Autumn Spring בעברית הוא נקרא אותו הדבר סתיו-אביב..... יענה לך על הכל.

תודה

אני אצטרך לחכות שהוא יחזור הביתה כי רק הוא יודע להוריד לי סרטים עם תרגום... אחרי התפרצות הזעם האחרונה שלי הוא יצא הבוקר לקנות את כל הפריטים שחסרים לו להשלמת 999 הפרוייקטים העומדים... זה בטח יקח לו יום יומיים...

czar

New member
את רואה !!!

במקום שתקחי קצת אחריות על עצמך, הוא אשם בהכל !! מעניין אותך, קומי מהכורסא, לכי לספריית וידאו, 20 שח ויש לך את הסרט. לא את ולא הוא עם המון כבוד לא תמצאו את הסרט הזה עם תרגום לעברית ברשת, אולי לאנגלית אבל אני בספק.

מריוס זכריה

Member
מנהל
נותר לי רק להצטרף לרוב

חבל רק שלא יצא לך לחיות עם גבר מרובע, משעמם, שחוזר מהמישרה במשרד המשעמם ונרדם מול הטלוויזיה המשעממת, שהדב ביחיד שמעורר אותו זה כמה עולה ג'יפ חדש וכמה תשואה הוא קיבל על קרן הפנסיה שלו. או אז אולי תעריכי מה שיש לך. בקשר לזה שאת עייפה, כן יש לי עצה מעשית (ברוח ההודעה הקודמת על חדר עישון): תעשי לך בבית פינה חופשית מפרוייקטים - אולי אפילו הסלון - שלא תצטרכי לחיות בתוך הבלגן. אבל אל תשפכי את התינוק (תרתי משמע
) עם מי האמבטיה.

רפסודיה

New member
לא ממהרת להצטרף לרוב- בעייה של אספנות?

רוצה לסייג - ייתכן ויש כאן בעייה של אספנות כפייתית, ומאושרת מיוסרת מעדנת את הניסוח כשקוראת לזה פרויקטים. אם זה אכן העניין זו בעיה שתפתר רק אם בן זוגה יטפל במה שעומד מאחורי האספנות ולא תעלם גם מול גילוי סבלנות עד אין קץ מצידה.

גארוטה

New member
פתאום נפל לי האסימון

והבנתי כמה הניק שלך מתאים לך, כי בסה"כ לפי מה שכתבת וגם מה שלא כתבת (שזה לא פחות חשוב), החיים שלך סבבה, יש לך בעל מיוחד, לא משעמם, יש לכם תקשורת טובה ושיחות (מצרך נדיר בימינו) ובגדול את מאושרת רק מה אוהבת לייסר את עצמך, לחפש את החסר במקום לראות את הקיים... חוץ מזה, קשה שלא להריח את ריח הזלזול בנימת דברייך ופה בעצם הבעיה, כי אם היית מכבדת אותו הראיה שלך על 999 הפרוייקטים שלו היתה אחרת, וזה בהתחשב בכך שאת לא מציינת שזה פוגע בצורה משמעותית בשום תחום בחייכם.

פוגע פוגע

פרנסה- אפשר לחיות, אבל... הוא לא ממש עיקבי... חוסר האירגון שלו גורם לנזקים כלכליים (פרוייקט שמתחיל ואז נזנח = ציוד זרוק ומתקלקל), דברים שהוא מבטיח שייעשו נדחים וזה גורם לתיסכול רב לי ולילדים.

g u y 4 u

New member
אלוהים ישמור !!!!!!!!! ../images/Emo46.gif

גארוטה!!! תזהרי!!! אני מתחיל
להתאהב בך

chenby

New member
הוא כועס על עצמו

שהוא תמיד נופל לאותם מקומות.... :) נשים חזקות וחכמות... אנחנו קשות אין מה לעשות..

g u y 4 u

New member
בואי הנה את!!!! ../images/Emo9.gif

הלוואי והייתי תמיד נופל לאותם מקומות. אם זה היה משהו שהייתי פוגש בשגרת חיי, אולי זה היה מרגש פחות. כאן, מסיבה כלשהי, זה קיים בשפע.... השאלה שאני שואל את עצמי היא... זה ברור וטבעי שכולן כאן או שזה סוג סטייה?

g u y 4 u

New member
חחחח...../images/Emo6.gif

ממש לא. אבל יש משהו במה שחן אומרת. אשה חדה... בעלת דעה... רהוטה... אותי ממש מרגשת. את ההמשך תקראי אצלה (אצל חן בהמשך)....

במבי53

New member
נשמע שיש לו

בעיה אמיתית של אספנות. לעיתים זה אפילו גובל במחלה. תבדקי אם גם במשפחתו, אבא/אמא נוהגים כך. אני בהחלט רואה בזה בעיה. כי חוסר סדר וארגון פיזי מתבטא גם בעבודה וגם בכלל בחיים. מראה הבית לעיתים מראה על אופי ואישיות האנשים שגרים בו. אני מבינה את התסכול שלך. אי הסדר גורם לך לעצבנות (לגיטימי לגמרי) ואת רוצה בית מסודר שיהיה נעים בו. כמו רבים מאיתנו. מכירה את זה מהבית. אבא שלי ז"ל היה אוסף ג'אנק בצורה אובססיבית. כל הבית היה מלא בכל מיני חפצים שהוא היה בטוח שיוכל לנצל ולעשות בהם שימוש. זה היה כפייתי. זה היה נורא. אמא מאד סבלה מזה. כשאבא נפטר, לקח לאמא שבועיים כדי לזרוק את כל הקישקושים. ברגע שסיימה את ה"פרוייקט" הרגישה כאילו נולדה מחדש. פתאום היה לה אויר! יכלה לנשום! קודם כל, אולי תצליחי לשכנע אותו שילך לטיפול בכפייתיות שלו לאספנות של כל מיני ג'אנק. גם בזה אפשר לעשות סדר. לא חייבים לשלול ממנו לחלוטין. בעיקר אם הוא אדם יצירתי. אפשר אולי לבקש ממנו בתור התחלה, להתמקד כל פעם בפרוייקט אחד ולא להתחיל אחר עד שמסיים. ואם הוא חייב לאסוף משהו תוך כדי במחשבה שיוכל "לטפל" בו - כדאי להקציב פינה בבית, אם אפשר רחוקה מהעין, ששם הוא יוכל לשים את כל הפרוייקטים שלו. ושם שיעשה מה בראש שלו. תסבירי לו שזה כן פוגע במשפחה, כי כשיש בלגן בבית, זה גורם לך לעצבנות נוראית ואת ממש מתוסכלת מהעצבנות הזו. ואת מבקשת ממנו התחשבות, למרות שאת יודעת שענין איסוף הג'אנק עושה לו טוב. ואת לא רוצה למנוע את זה ממנו אם כי מבקשת התחשבות ולכן את מציעה לו פינה משלו. אפשר אפילו (במידה ואתם בבית קרקע) להעמיד בחוץ איזה מחסן קטן לצורך הענין. תשתדלי כמובן שהכל יהיה בנעימות כי חבל על מערכת היחסים הטובה שלכם.

נומלה

New member
חדר עבודה והסכם

זה מישהו. פנו לו חדר עבודה והסכימו שכל דבר שנמצא במקום אחר בבית מותר לך לזרוק בחדר העבודה. לחילופין פני לך חדר והסכימו שהוא לא מכניס לשם כלום ואם את מוצאת (ואת תמצאי לפרקים) מותר לך לזרוק. אם יש רצון טוב להבנת הצרכים של כל אחר הוא יסכים לסידור כזה. (ככה פיניתי את השיש במטבח מניירות.....)

למעלה