עייפות

sefi2

New member
עייפות

שלום, לפני כשלוש שנים עברתי ניתוח להוצאת אדנומה שפירה לא מפרישה מההיפופיזה. אינני מקבל תחליפי הורמונים והבדיקות שלי תקינות (TSH T4 T3 CORTISOL IGF1 TESTOSTERON ) למרות הנ"ל אני סובל מעייפות ותשישות לעתים מזומנות. מה יכולה להיות הסיבה? תודה.

עייפות

שלום ספי, דבר שבכל זאת הייתי מוודאה, למרות שכל המדדים נראים תקינים, הוא האם יש לך ציר HPA תקין. זהו הציר שמפקח על תפקוד בלוטות יותרת הכליה. זה שיש לך קורטיזול תקין בצורה בסיסית אינו אומר שאתה מסוגל להפריש כמויות מוגברות בזמן הצורך כגון בזמן סטרס. אפשרות אחרת להרגשה כללית לא אופטימלית הייתה יכולה להיות חסר הורמון גדילה, אבל אני מניחה שעם IGF1 תקין, הדבר די נשלל, אם כי גם זה לא לגמרי. בקיצור, אם לא עברת בדיקות דינמיות כדי להעריך שתי אפשרויות אלה, ואם הקביעה שתפקוד ההיפופיזה שלך מבוססת אך ורק על בדיקות אקראיות כאלה, יתכן כי שם קבור הכלב.

sefi2

New member
חסר הורמון גדילה?

תודה קרן. בדיקות דינמיות לקורטיזול עשיתי, והן היו תקינות. לגבי GH , אני מניח שמדובר באינסולין וארגינין, האנדוקרינולוג המטפל די נרתע מלשלוח אותי לבצען.הוא טוען שאינן נעימות, וגם אם יתגלה שיש לי חסר, ספק אם הקופה תאשר כי הטיפול יקר. האם את ממצליצה ללחוץ לביצוע הבדיקה? ואם כן, איפה כדאי לבצען? במסגרת קופת חולים או בבית חולים, והיכן יש את הכי הרבה נסיון לכך? תודה ושנה טובה. ספי

יש בדיקות יותר פשוטות

שלום ספי, אתה נראה לי בפרוש בקיא בחמר וגם בידי אנדוקרינולוג שמבין עיניין. נכון שבדיקת אינסולין יכולה להיות לא נעימה. אני לא זוכרת בן כמה אתה, אבל אם אתה איש צעיר לא צריכה להיות בעיה. בדיקה אחרת שהיא בפרוש לא קשה היא גירוי ע"י קלונידין. גם הארגינין לא בדיקה מסובכת, לא בכל מקום הארגינין זמין. אני כן הייתי עושה בדיקה זו כי חסר הורמון גדילה אצל אנשים עם מחלות בהיפופיזה הוא ההסבר לעיתים לחסר הרגשה טובה ויש מקום לטיפול בהורמון גדילה. אני לא יודעת באיזו קופת חולים אתה, אבל יש לנו כמה חולים מבוטחים בקופות היותרקטנות שמטופלים מטעם זה בדיוק בהשפעה מצויינת. המינונים הניתנים למבוגרים הרבה יותר קטנים יחסית מאשר אצל ילדים. אז לפי דעתי זה שווה בדיקה.

למעלה