עייפות!!! B-()

עייפות!!! B-()

התחלתי לכתוב את ההודעה הזאת ופתאום עצרתי , התחלתי לחשוב האם באמת אתם כל כך שונים ממני? אני מניח שלא, יתכן ואם אני הייתי במצב רגשי תעסוקתי ומשפחתי אחר הייתי מתנהג בצורה מאוד דומה לרובכם. אז אולי אני אתן לכם קצת יותר רקע עלי ואז תוכלו להבין אותי יותר טוב ויהיה לכם יותר קל לבלוע אותי בקרבכם, ולעכל את הלך מחשבותיי ואת הלך הרוח שלי . אז בוא נראה מי אני? נתחיל מבראשית: נולדתי בברה``מ לשעבר בדיוק לתוך תקופה שבה חבלי הקומוניזם והאחדות בין העמים התחילו להתפורר ומיום הראשון שבו התחלתי להיות מודע ובר הבנה לסובב אותי הבנתי שבהיותי יהודי אני כן צריך להלחם על מקומי בחברה וכל האמצעים כשרים. אני זוכר היטב את קריאות הגנאי של השכנים לכיוון אימי בסגנון ``יהודיה מסריחה`` וכו`. ויום אחד לאחר שסיימתי את כיתה ג` עלינו ארצה. ותראו איזה פלא פתאום אני הולך מכות יום יום במשך 3-4 שנים מאז עליתי ארצה עם ילידי הארץ הנכבדים בנושא ``רוסי מסריח`` מה תגידו על זה? הייתי צריך להחליף מדינה בשביל למצוא את עצמי באותו מצב שממנו ניסו להבריח אותי – צחוק הגורל , לא? ומה לעשות כך תודות לקליטה החמה שקיבלתי כאן בארץ אני מוצא את עצמי בן 13 עם מראה של בן 21 בגרות נפשית וגופנית איפה שהו באמצע הגילאים האלה מגיע לכיתה ט` כשעל ידו תלויה חברה בת 18 לפני הגיוס. מתחיל לעשן ולשתות באותה שנה ומפסיק לישון בבית באותה שנה ותוך שנתיים עף מבית הספר ועובר בגיל 16 לגור עם חברה (לא הראשונה החלפתי הרבה באמצע). מקווה שזה מעניין עד כאן. עובד חוסך כסף ונרשם לבית ספר אקסטרני (לחצים של אמא) ועושה בגרות חלקית למרות הכל. מתגייס . עובד עבודה פיזית מאוד קשה בצבא למרות היותי ג`ובניק (כן מפתח שרירים רציניים סוף שרות צבאי היכף יד 36 ס``מ ומשקל 78 ק``ג), רואה את אימי פעמיים על כמעט נגמרת לי בידיים, עוברת שני ניתוחים וכמעט נעלמת לי בשניהם (לא ציינתי קודם, אני בן יחיד במשפחה חד הורית ללא רקובים בארץ), ומתחיל להבין שאני לא נמצא במקום שבוא אני צריך להיות. וגם מבין שאין ארוחות חינם הכל בא רק כתוצאה ממאמץ והרבה מאמץ. משתחרר. מתחיל לעבוד כאיש מכירות עם המון הצלחה במכירות מדלת לדלת, קונה רכב, משלים בגרויות, חוסך לאוניברסיטה נרשם ומתחיל תואר ראשון. אוניברסיטה= גן עדן לשוטים!!! לומד ועובד חי כמו מלך ומכיר את זאת שתהפוף להיות גרושתי בעתיד. בוחר את הבחורה מאוד יפה מאוד מבריקה שאין שום בושה להביא אותה לחברה (בחירה רגשית ושכלית כאחד) . מסיים את התואר ומנסה לצאת לשוק העבודה--- בום, זבנג ושאר הצלצולים. אני אחד שמעולם לא הייתה לו בעיה למצוא מקום עבודה אם תאור ביד מקבל הצעות עבודה בשכר מינימום אני שהיתי רגיל למכור דברים ללא היותי משכיל ולהרביח כמו מנכ``ל של חברה קטנה פתאום מוצא את עצמי בפרשת דרכים , שבא אי לא מבין בשביל מה השקעתי כל כך הרבה כסף על חינוך של עצמי, בהיותי משכיל לא רוצים בי לעבודת מכירות אני ``משכיל מדי לעבודה זאת`` , ועבודות בתחום השכלתי לא הולכות לכסות את ההשקעה שלי ב 10 שנים הקרובות. OK עושים חושבים ומשנים כיוון , הולכים לעשות הסבה למחשבים!!! תודה לאל בזמן!!! לפני שכולם עלו על הטריק. שנה של לימודים + חתונה (אם אותה אחת למרות שידעתי שישנם דברים שאני מתפשר בהם) + מקום עבודה חדש = החיים מתחילים לקבל צורה. הביטחון העצמי עולה , מרגיש מצליחן ופותח עסק ראשון – וכמובן נשרף בגדול (עוד לא היה לי תאור שני במנהל עסקים ולא ידעת כלום על חקר שוק ותחרות וכו`), אשתי בהריון , אני עסוק אם העסק ולא בבית והכל קורס. שאר ההיסטוריה של העת החדשה לא פחות מעניינת אך אותה אני עדיין מעדיף לשמור לעצמי. מה שאני באמת יכול לומר לכם שאם יש הבנה אמיתית של העולם ושל הכוחות הפועלים בתוכו אצל אדם מסוים במקרה זה עבדכם הנאמן , ישנה סבירות גבוהה שאדם זה יפתח יחס של ציניות מסוימת לסובב אותו, אני באמת נותן כבוד רב לכל האנשים ויותר מכך אני באמת אוהב את כל האנשים כפי שהם, רק בדבר אחד אני אולי שונה , אני תמיד חושב מה הולכים להיות תוצאות של מעשי לפני שאני עושה אותם- זה מה שהחיים לימדו אותי. וכן אני רואה את הסובבים אותי משחקים את החיים, ולפעמים המשחקים כל כך שקופים בעיני שבא לי פשוט להתפרץ בצחוק מתגלגל, ולזעזע את עולמם של המשחקים אז אולי זה מה שקורה כאן ואני כן מזעזע אתכם בתגובותיי. אבל זה באמת לא מתוך רשעות זה פשוט משעשע אותי. שלכם, סגול

יפעת*

New member
סגול

קשה לי מאוד לכתוב לך , מוצג כאן סיפור חיים לא קל, ושונה מאוד מאוד משלי (חוץ מהחלק של הגירושים אולי), ובגלל הצורה והסיבה שהדברים כתובים בה, קשה לי להביע הזדהות. חייבת לציין אם זאת, שאני מאוד מעריכה את הפתיחות שלך ולפחות להרגשתי והבנתי, חשוב לך בכל זאת לשתף אותנו, במי אתה ומאיפה באת. ברור לי לגמרי, שאנשים מפתחים ציניות בגלל נסיבות חיים, אבל לכל אחד מאיתנו יש סיפור חיים שלם, ואני מכירה כמה סיפורים לא פחות קשים וכואבים (בלי לזלזל חלילה), של אנשים שבחרו לא להיות ציניים, אלא לאהוב, כי אחרי הכל האהבה שאנחנו נותנים ומקבלים, היא שהופכת את העולם למקום טוב יותר לחיות בו. זה מזכיר לי את הסיפור על הזקן שנטע עץ תאנה, עבר בחור צעיר לידו ושאל אותו, למה הוא נוטע את התאנה, הרי היא תתן פרי רק בעוד 70 שנה, והזקן ענה, שהוא אינו נוטע לעצמו אלא לבניו, ולבניהם. אם ניתן לעולם שלנו להפוך אותנו לציניים, העולם ימשיך להיות כמו שהוא, אבל אם יש לנו איזה רצון להפוך את העולם הזה לטוב יותר, אפילו אם אנחנו כבר לא נזכה לראות אותו כך, יש בכך רווח לדורות הבאים. כל ההתחלות מתחילות מקטן, והאהבה הקטנה הזו של אנשים אחד את השני, היא התחלה של משהו גדול. אנשים בחרו להסיר את הציניות, ואת החסימות, ולתת מעצמם, למען עצמם קודם כל. לפעמים שעשוע של אחד הוא כאב של אחר, ואת זה כדאי לזכור. יפעת

איך? איך?

איך אתם נותנים להודעה שכזאת להעלם לה? האם האטימות נגעה בנו?...כי אני שואלת איך? סגול, קראתי את קורות חייך.והתרגשתי.כן,למרות שהכתוב לא מובא בצורה רגשית הצלחת לרגש אותי.יודעת אני על מקרים דומים שכאלו עקב העליה לארץ,יודעת כי היו לי חברים בתיכון שעלו מרוסיה ואני אולי היחידה שהתחברה אליהם...וחבריי הישראלים לספסל הלימודים חשבו שאני מטורפת...ידעתי שאני לא,כי החברים העולים שלי היו חברים טובים ומקסימים...הרבה יותר מכמה חברים ישראלים שהייתי מוותרת על ההכרות איתם. אני מעריצה אותך על הכוח להשיג את הדברים שאתה שואף להם בחיים,מעריצה אותך כי אני הצלחתי במעט לראות איך מתנהגים לעולים,איך מתנהגים לחדשים. רוצה להגיד לך:קבל ח`ח על ההצלחה האישית שלך. מעריצה אותך, ובכלל יודעת שכל מה שאתה כותב כאן ומעיר לא בא מכוונה רעה. אלת האהבה.

יודע מה???

הפתעת אותי עם הפתיחות הזאת... עברת חיים לא קלים אך אתה קורצת מחומר קשיח..חומר שיודע מה הוא רוצה יודע לשרוד!!! לא קל לאדם בגיל צעיר לקום ולהתמודד מול כולם..ויפה עשית אני ממש גאה בך..למרות שבטח אתה לא צריך חיזוקים ממני..דע לך יש הרבה אנשים שנלחמים יום יום...אספר לך משהו קטן...אני בת 30 רווקה אומנם לא חויתי בדיוק את מה שאתה אך תאמין לי..אם כל החום, האהבה, שהיו לי בבית ולא היה דבר שלא ביקשתי ולמחרת היה לי...לא היה יום שלא נלחמתי עבור עצמי..עבור מה שאני רוצה להיות ולהפוך ובחברה..וזה ממש כך עד היום מגיל צעיר ואני מאמינה שזה גם יהיה עד סוף החיים. לכן כשסיפרת על חלק מחייך מאוד ריגש אותי..הבנתי למה אתה לפעמים כועס כואב...ומה שאני באמת מאחלת לך. שתמצא שוב את האהבה האמיתית..שתראה כל הזמן את ילדך האהוב ורק בריאות הנה..הוכחת לך ולכולם שהצלחת..ולא סתם אלא בגדול!!!! אז את כובעי הורדתי בפניך. שיהיה לך אחלה יום שבעולם מקסימוששששששש

מאיה27

New member
חיינו השונים...

ותראה.... חיינו חיים שונים זה מזה אני לא מתיימרת להבין איזה חיים קשים ובלתי נסבלים חיית אך מאמינה שבכל השחור שעברת ראית אי שם את האור במנהרה.. והנה עם כל מה שעברת בחייך תראה לאן הגעת.. ואני מה אני? חייתי באמת חיים נפלאים עם הורים הכי מפנקים בעולם.. אני הבת הקטנה מבין חמישה.. ותמיד ``סבלתי`` מפינוק יתר עד היום הפינוק בי מורגש כי אני כזו ילדה מפונקת מבית טוב.. אבל תראה בסופו של דבר כולנו הגענו לכאן.. התחברנו לנו יחד אנשים מכל מיני סוגים אנשים שונים אחד מן השני\ה ובכל זאת אנו כאן ביחד וחלק מאיתנו נהיו חברים מאוד טובים בחיים האישיים אנו שורדים...אומרים את מחשבותינו ונהנים להיות כאן יחד כי זה מטרת הפורום הזה מטרת הוירטואליות..(שכבר לא ממש עובדת כאן..) זה שנוכל לדבר על הכל כי הרי הרבה יותר קל לרשום מה שכואב.. ומה שקורה לנו...טוב או רע.. לאדם זר.. לאדם שאין אנו מכירים.. שלך, מאיה

למעלה