עייפות מתמשכת

פיפה4

New member
עייפות מתמשכת

האם עייפות כרונית יכולה להתפתח אחרי פיברו? יש לי פיברו כמעט שלוש שנים ולאחרונה אני ממש חסרת אנרגיות ועייפה. לא משנה כמה אני ישנה ..
פשוט אין לי כוח לעשות כלום, אולי רק בשעתיים הראשונות של היום, לא היה לי את לפני

ריפנזל

New member
א. יכול להיות ב. כדאי לעשות בדיקות כלליות

אולי זה ממחסור בברזל / ויטמין B12 / ויטמין D / השלימי את החסר

בכל מקרה, מאחר וזה שינוי מהסימפתומים הרגילים כדאי מאוד להתייעץ עם רופא המשפחה ולא ישר לייחס את זה לפיברו.

פיפה4

New member
עשיתי בדיקות לפני שבוע

הם יחסית בסדר, יש לי מחסור בויטמין די שמשום מה הרופא החליט שזה בסדר... אני משלימה לבד כנראה שאני צריכה קצת יותר
אני חושבת שעצם זה שאני עובדת משרה מלאה ונוסעת באוטובוסים שעה כל כיוון מתחיל להשפיע לרעתי.. דיברתי עם הבוסית שלי והיא לא בעיניין של לקצר לי את המשרה היא אמרה שכשאני לא מרגישה טוב אני יכולה ללכת הביתה, לא הצלחתי להגיד לה שזה כל יום

ריפנזל

New member
אוף.

עצה אישית על ויטמין D, יש את הטיפות ויטמין D לתינוקות, אמרו לי שהן נספגות יותר טוב בגוף, ובנוסף - זה נחשב תרופה בסיסית שממומנת ע"י הקופה, אז צריך לשלם רק את הסכום המינימלי, לעומת הכדורים שעולים המון. לא צריך מרשם.

אישית אני אוהבת את אלה שמערבבים עם שמן זית, כי אז אני פשוט מוסיפה לסלט, הם אפילו בחרו שמן זית טוב לטעמי
(אני במכבי)

ריפנזל

New member
אממ.. אז מחיר מינימום + 2,3 שקלים

האמת אני לא מעודכנת כמה בדיוק יוצא המחיר מינימום, פעם זה היה 11 וחצי או משהו קרוב. על הויטמין D אני משלמת 14. בלי מרשם. כשהגעתי עם המרשם אמרו לי שאין בו צורך וחייבו אותו דבר.

חיה קרן

New member
אני רק שאלה אחת

כי אני ממש עייפה אבל מנסה בכל זאת לעבור על הכל ככה בקצרה:
למה שאלת את הרופא, ועשית בדיקת דם, אם את מחליטה שאת צריכה להשלים ולהוסיף משהו שהוא אמר לך שאין בו צורך?

ויטמין D כמו כל תרופה שהיא, כמו כל תוסף מזון- מופיע אצל כל אחד ברמה קצת שונה, בשביל זה יש סקאלה, ולא מדד אחיד זהה.
כשרופא אומר שראה את תוצאות הבדיקה שלך, שלדעתו אין צורך בתוספת- ואת לא מסכימה איתו, את יכולה לבקש הסבר, או בדיקה חוזרת, או אם את חשה שיש מקום וצורך את יכולה לגשת לקבל חוות דעת שנייה [אני מניחה שבמקרה של "רק" ויטמינים זה נראה זניח, אבל זה לא. וזה לא רק הויטמין]

לומר טוב, הרופא אמר אבל הוא טועה?
זה ממש לא בריא, ובטח שלא משהו שיקבל תמיכה או סוג של הבנה מצידי.

לגבי העייפות הכללית שלך-
הגוף שלך אומר לך בכל דרך שהוא יכול שאת רצה מהר מידי בשבילו,
לא תאטי בטוב ובהקשבה לו- הוא יעצור אותך בבום.

ועכשיו, לשאלה העיקרית |כי כשאני נכנסת לשוונג...
]
תת"כ ופיברו הן אחיות, הן שתי מחלות/תסמונות על אותה הסקאלה, כשבקצה אחד יש הרבה יותר [או "רק"] כאבים, בקצה השני יש רק עייפות וחולשה ללא כאבים.
יכול להיות שאצלך השילוב של כאב וקושי להמשיך לתפקד מובילים אותך לתחושת עייפות נמשכת ומגברת, שהן, כמו שכתבתי הנסיון של הגוף שלך לסמן "עד כאן"...

פיפה4

New member
אני רק תשובה..

לפני חודש וחצי עברתי דירה ואיתה גם את הרופא משפחה, הרופאה הקודמת שלי רשמה לי ויטמין די , מה גם שבבדיקות דם ראו חוסר - מחוץ לסקאלה, מה שלא היה לי בקיץ (די הגיוני כי אני לא בשמש).
די הפריע לי שזה נראה לו תקין, קראתי מחקרים שנה אחרונה על מה חוסר בויטמין גורם ואני יודעת שיש גם פה לא מעט חבר'ה שסיפרו על שיפור גדול אחרי שהשלימו את החוסר..
אני אוסיף שאני מאוד מכבדת את הרופא שלי הוא ממש אכפתי ועינייני ומתייחס לפיברו בצורה רצינית,ככה שאני די מבולבלת..
לגבי העבודה -עצוב לי אבל כן כנראה שאני לא אוכל להמשיך ככה עוד הרבה זמן אני מתחילה להרגיש את זה,מה אני אגיד ניסיתי, מאוד רציתי לחשוב שאני יכולה לעשות את, מסתבר שלא...

למעלה