עייפות...מי מכיר?

אופיר333

New member
עייפות...מי מכיר?

בת 13, נטלה ריטאלין לסוגיו כולל קונצרטה מגיל 7+.
כעת-בהפסקה מזה כחודש ומנסים בלי:)

מפהקת באמצע היום...למרות שישנה 8 שעות רצופות.
מי מכיר? על מה ולמה?

ADD, ריטלין, אדרנלין,ועייפות....

בעיקרון יכולות להיות כמה סיבות לעיפות- 1. מונו. או וירוס אחר , או מחסור בויטמינים ומינרלים- למשל ברזל ,ויטמין D' או ויטמינים מקבוצת ה- B

2. שינה לא יעילה, עם הפסקות שאתם לא מודעים להן, ואולי גם הילדה לא מודעת להן, או בעיות נשימה

3. ADD -הריטלין הוא מעורר- מעלה את רמת האדרנלין בגוף, ומרמה את מוחם של סטודנטים שמשתמשים בו כדי לא לישון כמה יממות רצופות [כתוב האזהרות שאסור לעשות את זה!}.

הרבה מאוד מאיתנו סובלים מרמת אדרנלין נמוכה בגוף- כל אחד מצליח להעלות אותה בדרך אחרת- אם הבן שלי משחק כדור עף בערב - כשאני מדברת איתו בטלפון אני שומעת את קולו ומשוכנעת שלקח ריטלין בערב- למה? כי המשחק מעלה אצלו את רמת האדרנלין. אני למשל אחרי ספורט ממוטטת לגמרי- הספורט ממש לא מעלה אצלי את רמת האדרנלין...אלא ההיפך.
צריך למצא את הדרך לעורר אותה.

מה עושים?
1. תור לרופא המשפחה כדי לבדוק כמה פרמטרים בדם. אם הכל בסדר...
2. תור לרופא א.א..ג- ובקשה לבדיקת איכות השינה במרפאת שינה , ואם הכל בסדר אז...
3. לחזור לריטלין...

כשיצאתי עם בני לאחר 32 שעות במרפאת השינה למשרד של הנאורולוג האחראי - הוא אמר שהכל בסדר, אין בעיות נאורולוגיות וה-ADD אחראי לבדו על ההרדמות באמצע היום {והוא היה נרדם ממש בכל מקום, על השולחן בכיתה, באוטובוס, באמצע ארוחה...} הפיתרון היה - ריטלין. היום הוא בוגר, שולט במינון הריטלין בעצמו, ומשתדל לעסוק בפעילות גופנית כשהוא עיף,לפעמים במקום הריטלין. מקפיד ללכת לישון בשעה קבועה ולישון 8 שעות ולא פחות בלילה.

למעלה