עייפות יתר

הילוש ד

New member
עייפות יתר

היי אני בת 24..
יש לי בעיה שגם אחרי שינה טובה בלילה אני עייפה.. ואני צריכה את השעה שעתיים שינה נוספות אחרי שאני חוזרת מהעבודה.
מה הסיבה לזה? עשיתי בדיקות דם לפני כמה חודשים והכל יצא תקין..
כמה שעות מומלץ לישון בלילה בשביל לא להיות עייפה.. ?
יוצא שאני ישנה בלילה משהו כמו 6-7 שעות.. להרבה אנשים זה מספיק אבל לי לא, בבוקר בעבודה אני לא מפסיקה לפהק ומרגישה כאילו הרגע הקימו אותי מהמיטה.
יש למישהו פתרון? מה לעשות?

אביתר30

New member
לדעתי צריך לפחות 8 שעות שינה

ללכת לישון לפני חצות , ולדאוג שיהיה חושך מוחלט בחדר
כמו כן במשך היום להיות כמה שיותר בשמש (בבוקר ואחרי הצהרים)
לעייפות כמובן קשר גם לתזונה ולמתח
לכן חשוב לאכול נכון ולהיות רגועים
לעשות ספורט כייפי
להפסיק לשתות קפה
בהצלחה

בדיקות הדם הרגילות הן חרטא ולא עוזרות כלום

מספר שעות שינה שזקוקים להן אינו אחיד

וגם משתנה עם הגיל, ארועים שונים ואורח חיים.
לפני כל השאלות הדבר הראשון הוא לבדוק - מתי את כן מרגישה עירנית?
מה שונה בשאר הימים ואיך אפשר לשחזר את המצב בו הכל היה "בסדר".

(אגב, סייסטה היא מוסד ים תיכוני מובהק)

אח"כ להמשיך אל אחרות:
ממתי זה התחיל? מה היה קודם?
האם כשאת ישנה יותר שעות בלילה אין עייפות?
יש השפעה של איכות השינה, "שעון ביולוגי" שמשפיע. מאכלים היחס לעבודה ועוד.

yaeli 101

New member
יכול להיות

מתזונה לקויה שלא מספקת לגוף מספיק אנרגיה יומית.
יכול להיות שיש חסימה בערוץ אנרגטי כלשהו....
שווה לעבור תשאול מלא אצל מטפל ברפאה סינית כדי לקבל תמונה ברורה יותר

Kobienergy

New member
פתרונות רבים קיימים לתופעה שציינת

ערב טוב לך,

העלת פה בפורם נקודה שאני מקביל אותה לעץ ששורשיו משתרשים ומסתעפים באדמה וכל שורש יונק ומזין את העץ, סיבות רבות ומגוונות יכולות להיות לכך שאת חשה עייפה, נתחיל מהראשונה והיא איכות השינה, שינה טובה כפי שכתבת שאת ישנה לא מתחילה ומסתימת בכמות שעות השינה, יש הבדל משמעותי בין שינה שמתחילה לפני חצות או אחרי חצות ישנם תהליכים פיזיולוגים בגוף האדם שמתרחשים בחלון מסוים שהוא בין השעה 23 ל 1 בלילה , ומכאן את יכולה לגזור ולהסיק ש-7 שעות שינה שמתחילים בשעה 23 לא זהים ל-7 שעות שינה שמתחילים בשעה 1 בלילה, בנוסף לא כתבת אם את פעילה ספורטיבית במהלך השבוע, פעילות אירובית תורמת בין היתר לסיבולת לב ריאה ולתחושת רעננת במהלך היום הנובעת מתפקוד לב בריא, בנוסף את צריכה לשאול את עצמך מהי מידת הסטרס שאת שרויה בה במהלך השבוע, שהות ממושכת במצבי דוחק וסטרס מדללת מאגרים נכבדים של ויטמינים מגופנו כדוגמת ויטמין B12 שאחראי על יצירת אנרגיה לשאר תאי הגוף.
פתרונות רבים יש לתופעה שציינת אך על מנת שהפתרון יהיה אפקטיבי עבורך הייתי מייעץ לך להפגש עם מטפל מתחום הרפואה הטבעית, אני יכול לתת לך עצות ופתרונות רבים ומגוונים שחלקם אף יועילו לך אך חשוב כפי שכתבתי שהפתרון יהיה נקודתי עבורך
רפואה שלמה.

הילוש ד

New member
תודה אני יקח לצומת ליבי

את כל מה שרשמו פה ואם זה לא יעזור אז אלך לבדוק את זה.
אני באמת הולכת לישון בסביבות 12 בלילה.
במשך השבוע אני עושה מידי פעם הליכות, מבחינת תזונה אני אוכלת מסודר 3 ארוחות ביום, אני גם בקושי שאוכלת דברים לא בריאים כמו מטוגנים, בורקסים, קוראסונים בזה לא נגעתי המון זמן!
אוכלת הרבה ירקות .
כנראה שאני צריכה לעשות יותר הליכות ולא לישון אחרי 11 בלילה.
מה גם שאני עובדת בעבודה שהיא ממש מעייפת, 8 שעות דבוקה לכיסא מול המחשב
עונה להמון שיחות מאחר ואני עובדת במרכזייה כמו של 144 כך שהטלפון רוב הזמן צמוד לי לאוזן והמוח אפשר לומר מתבשל!
זו לפעמים הסיבה שאני נרדמת אחרי העבודה כאילו צריכה את השקט הנפשי הזה.
חשבתי זה אולי קשור לגיל שלי למשל חבר שלי בן 30 ואני 24 הוא ישן הרבה פחות ממני מספיק לו אפילו 6-5 שעות! !
יש סיכוי שעם הגיל ישנים פחות?..

בנוסף רציתי לשאול איך אני יכולה לבדוק אם חסר לי איזה משהו בגוף? איך אני בכלל מתחילה בבדיקות של זה? פונה לרופא משפחה? עושה שוב בדיקות דם? מה בדיוק התהליך?
ואין לי שמץ של מושג מה זה מטפל מתחום הרפואה הטבעית? איך נפגשים עם מישהו כזה מי מפנה אותי קופת חולים?

אגב אתמול למשל הלכתי לישון בשעה סבירה ואני יחסית בסדר, אני ערנית.
לא יודעת אם זה קשור אבל לפני שנה עברתי לגור בעיר כשלפני זה גרתי ביישוב שקט מאוד!
ויש סיכוי טוב שזה מפריע לתהליך השינה שלי, לוקח לי זמן להירדם אולי זה גם דבר שמשפיע?

עוד כמה תשובות:

עם הגיל ישנים פחות - אבל לא בגילאים שציינת
אין ספק שהעבודה שתיארת אכן מתישה, כל עבודה בצורה זו או אחרת מתישה..
לגבי איך מתחילים:

את יכולה לפנות לרופא משפחה -
את יכולה לפנות למטפל טבעי (נטורופתיה/סינית) וגם הם יפנו אותך לבדיקות דם לפי התִשאול שתעברי (חוסרים/עודפים/תפקודים)
הם גם יאבחנו דברים נוספים שרפואה קונבנציונאלית לא מאבחנת (אורחות חיים, פן רגשי, תבחינים לחומציות/בלוטת תריס ועוד)

לשאלתך - כל הפרטים קשורים, כל אסופת הפרטים הם את ולכן הכל קשור לטעמי.

עייפות יתר?!

אין משמעות לשאלה מה מספיק באופן כללי, כיוון שגם אם 6 שעות מספיקות לאחד - הרי שלך כפי שאת מציינת - זה לא מספיק.

יחד עם זאת, נראה שמשהו מטריד אותך לדברייך - זה דורש בדיקה מעמיקה והתייחסות לתזונה, אורחות חיים, בדיקת הפן הרגשי כמו גם הפן הפיזי קרי בדיקות דם ותבחינים שהנטורופתיה עושה בם שימוש לאבחון מצבים ראשוניים.

לעייפות יכולות להיות מספר סיבות וכדאי לבדוק את כל האפשרויות:
בכל מקרה, אני מוצאת שהעירנות שלך בהחלט לטובתך בפרט אם תמשיכי לטיפול/אבחון מעמיק - תמיד עדיף לחשוף דברים בתחילתם, כך קל יותר לטפל בתופעות.

האם לעייפות נלווית גם נשירת שיער?, עלייה/ירידה במשקל?, שינוי בתיאבון?, שינויים תזונתיים?, שינוי בציפורניים?, שינוי ביציאות?
אלו רק חלק מהשאלות שעולות כשבאים לבדוק את נושא העייפות ולכן,
ממליצה לך לרשום לך בצד את התייחסותך לשאלות אלו
ולמצוא מטפל מתחום הרפואה הטבעית (נטורופתיה/סינית) ולקבל אבחון שלם ומלא והתייחסות מלאה שתביא אותך למענה שאותו את מבקשת בתוך חייך.

חג שמח ורפואה שלימה,
תמר

הילוש ד

New member
איפה מוצאים מטפל מתחום הרפואה הטבעית?

אני אפילו לא ידעתי שיש כזה דבר

אבל בינתיים נתחיל בזה שאלך לרופא משפחה..

מטפלים מתחום הרפואה הטבעית לגווניה לא חסרים

כשתתחילי לחפש (GOOGLE עושה עבודה מצויינת) הקפידי על כמה דברים:
1. שיהיה קרוב לבית/עבודה - הסביבה הטבעית שלך - זה חשוב !
2. הקפידי לוודא שהמטפל שבחרת, הוא אכן מטפל מוסמך, מותר לבקש לראות תעודות/הסמכות (למרות שראיתי גם כאן זיופים)
3. כימיה - היא לא רק במעבדה וחשוב שתהיה לך תקשורת וכימיה טובה עם המטפל/ת - חשוב !
4. היי קשובה - קחי אחריות בתוך התהליך - דברים שנראים/נשמעים לך מוזר/לא הגיוני, בקשי הסבר, קחי דעה מקצועית נוספת
5. וברע שהחלטת על מטפל, שתפי פעולה על מנת לראות/להרגיש תוצאות - ובדקי שאת אכן מרגישה גם זה חשוב לאין ערוך !

בהצלחה וחג שמח

0 אור 0

New member
ובעידן האינטרנט

אפשר לקבל המלצות על מטפלים או להתרשם אישית מכתיבתם בפורומים ובאתרים שונים , עוד בכלל בלי שיוצאים מהבית או אפילו מרימים טלפון,
הייתי מוסיפה רק כלל זהירות חשוב אחד:
להקשיב למטפל מהבטן ומהאינטואיציה, לא בראש, במילים היפות והצבעים המרשימים - יש המון אנשים שכולם רוח וצלצולים,יודעים לשווק נפלא אבל קצת חלשים בצד המקצועי,
ודוקא המטפלים הטובים ביותר שאני מכירה הם אנשים צנועים , שהפרסום עליהם נעשה על ידי תלמידיהם, מטופליהם ומטפלים אחרים שמכירים אותם.
וחלק מהם אני מכירה רק בזכות העובדה שנתתי לאנרגיה הטובה, למבט החם, למגע , להוביל אותי אליהם.

אביתר30

New member
ממליץ על שוקו חם לפני השינה

ואם יש לך רגישות לחלב (כאבי בטן / התקררויות) אז רק קקאו חם
תעדכני אם זה עוזר..

עד כמה שידוע לי,

בקקאו יש קפאין, אמנם בכמות קטנה, אך עדיין יש - וכידוע הקקאו הוא חומר מעורר.

אם כבר מדובר בטקסים של לפני השינה, הייתי בוחרת באמבט ומוסיפה לאמבטיה כוס קוואקר מלא שמכיל ויטמינים ממשפחת ויטמיני B מרגיעים
אפשר חליטת פסיפלורה/מליסה אם לא ידוע על בעיות של בלוטת התריס
אפשר לאכול דייסת קוואקר לא מומתקת
מדיטציה לאיסוף עשויה בהחלט לסייע
וגם שמנים אתריים מרגיעים יעשו עבודה טובה אם בהרחה ואם באמבט עצמו.

>>כמובן שיש לבדוק אם יש השפעה של סדר יום שמפריע להרדם - לא יודעת עד כמה זה באמת מדבר אלייך, אך בהחלט יתכן שסדר היום הוא כזה שמעיק עלייך בסוף יום/סוף משמרת אחרי יום עמוס לעייפה בטלפונים כאמור<<

בהצלחה,

0 אור 0

New member
בתיאוריה זה נכון

אבל החיים מוכיחים שילדים רבים ביותר גדלו על כוס קקאו לפני השינה, וכמבוגרים לא מעט המשיכו עם זה,
ומעולם לא שמעתי על בעיות הרדמות.
אז נכון שזה לא מחקר סטטיסטי רשמי, אבל כידוע לך מן הסתם, לפחות חצי מהמחקרים בסך הכל מוצאים צידוק מדעי לעובדות ידועות של "חוכמה הסבתא", או דברים טריויאלים שכל מי שחי את התחום יודע

למעלה