עייפה

גליה 42

New member
עייפה ../images/Emo122.gif

ולא,לא מעבודה וגם לא מספורט וכלל לא מבילויים לא מריקודים וממש לא מחוסרת שינה ובכל זאת עייפה הראש עייף הגוף עייף העיניים כבות וכמעט לא מוצאת עינין בכלום אפטית מחוסרת עינין וסקרנות ואולי זו תקופה שכזו? אולי זה יעבור? ואולי לא מי יודע? רק יודעת שאסור לי לאבד משאבים אסור לי להפסיק לקוות אסור לי לשקוע אסור לי לנבול כל כך הרבה איסורים ואני פשוט ברגע זה רוצה רק לישון כמה שיותר לישון ולשכוח לישון אל חלום חדש של משהו יותר טוב ומענין לישון ולהעלם לעולם אחר כי פשוט,פשוט,פשוט עייפהההה ולחשוב שפעם קראו לי צעירת חסרת מנוח?

עייפות

להרשות לעצמך להרגיש עייפה לא שקול לשקיעה, לחוסר תיקווה, לנבילה, או לשאר ה"איסורים". זה פשוט להרשות לעצמך להרגיש. אז תרשי לעצמך להיות עייפה. אל תכעסי או תשפטי את עצמך, על המצב בו את שרויה. גם כך... העייפות גוזלת הרבה אנרגיה, חבל להוסיף לזה ביזבוז אנרגיה, אנרגיה על מלחמה ברגש העייפות. ככה זה, אחרי שנחים מתאוששים.

../images/Emo140.gif

צרוף מיקרים יפה. אני מהיותי דיסלקטית מדופלמת, חשבתי שאמרת שהחיים הם אושר עילאי והסכמתי (בכדי לדעת איך באמת כותבים את המילה התקשרתי לחברה שאייתה לי אותה...) אתה התכוונת אושר עליון... שגם אם זה אני מסכימה.

drall

New member
מצויין חיפושית

כן. מותר לנבול , מותר לשקוע , מותר לאבד תקווה. אם מרשים לזה , זה יעבור. אם לא אז לא. דרול

danigl

New member
קוראים לזה עייפות החומר

גליה 42 היקרה בספר שכתב, לפני למעלה מעשרים שנה, ד"ר הארולד בלומפילד - פסיכיאטור ומורה למדיטציה טרנסנדנטלית - TM (שם הספר: אושר, פסיכיאטריה ומדיטציה טרנסנדנטלית), הוא מספר על הנסיון שיש לו עם אנשים שאינם ממש חולים נפשית או פסיכוטית, אלא כאלו שהוא מכנה 'הניארוטי הממוצע של מעמד הביניים'. אדם שלכאורה יש לו הכל, אבל הוא לא מאושר. הוא עייף, הוא מדוכדך, הוא איננו שבע רצון מחייו, אין לו סיפוק. ד"ר בלומפילד מסביר איך המלצה לאנשים אלו ללמוד TM, שינתה את חייהם. מילאה אותם בתוכן. איך המלצה כזו גם חסכה מהם סכומי עתק בטיפולים פסיכיאטריים או פסיכולוגיים, שלא ממש היו מצליחים לפתור להם את הבעיה. לפי מה שאת כותבת, ההמלצה שלי זהה: אני ממליץ לך ללכת על המדיטציה הטרנסנדנטלית (TM). התשובה שלי יכולה להראות אולי "אינטרסנטית" כי אני מורה מוסמך למדיטציה הטרנסנדנטלית. היתרונות של מדיטציה זו הן בולטים: 1. היא מאוד פשוטה וקלה לתרגול וללימוד. 2. הגוף (האגודה הבינלאומית למדיטציה) שמלמד אותה קיים בעולם המערבי כמעט 50 שנה ובארץ (כאגודה רשומה) כ - 35 שנים. פירושו שזה לא משהו שהיה ונעלם. 3. למדו אותה בארץ למעלה מ-50,000 איש ואשה - יותר מכל מדיטציה אחרת. 4. התוצאות שלה מוכחות על ידי מאות מחקרים מדעיים אובייקטיביים ביותר. 5. מלמדים אותה רק מורים מוסמכים , שעברו הכשרה קפדנית ביותר אצל מהרישי מהש יוגי, מייסד המדיטציה הטרנסנדנטלית. לא מישהו שקם בבוקר ומרגיש שהוא גורו ענק ויכול ללמד איזו מדיטציה שהמציא ערב קודם. 6. היא (בצדק) מאוד לא זולה (to say the least). אבל מי שמתרגל אותה באופן סדיר, יכול לומר רק שהיא שווה כל שקל. במידה ואת חושבת שזה עשוי לעניין אותך, אפנה אותך להרצאת מבוא, לא מחייבת, על מדיטציה זו, באזור מגוריך. לי באופן אישי, כמי שמתרגל TM למעלה מ-30 שנה זה עשה מהפך שלם בחיים. אז תתעוררי. החיים הם אושר. דניאל גליקר

wee man

New member
../images/Emo6.gif

אני היחיד שיכלתי לנחש שהוא ימליץ על מט ?? אגב, הוא "שכח" לרשום לך את מחיר הקורס. 7600 שקל אם אני לא טועה, אבל לא בטוח. אולי התבלבלתי וזה "רק" 6700 :) ינון

hary_i

New member
שוב עולה עניין הכסף

חשבתי שכבר סגרנו את זה... הרי גם אם זה היה חינם אז לא היית לומד. ועם שוב חוזרים לכסף, אז קרא את התשובה של דני בה הוא מספר על הפסיכיאטר שאמר שמ"ט רק חסכה כסף. כן, זו התחושה שלי עד כה מ"ט רק חסכה לי כסף ולא הוציאה לי כסף. לכן אני אומר שכל גרוש שהשקעתי חזר אלי בריבית (יותר גבוהה מזו של הבנק
)

wee man

New member
תאמת... אם זה היה חינם...

עוד כמה שנים, שאני אגיע ל 17 18 ככה, אני חושב שהייתי הולך ללמוד. עשיתם הרבה רעש בנוגע למדיטציה הזאת, אם זה היה חינם נראה לי שהייתי נותן לזה נסיון ינון

hary_i

New member
הייתי נותן לזה ניסיון

אני חושב שהסיבה שזה לא חינם היא שלא רוצים אנשים שיבואו רק בשביל לנסות. זה יקר מדי בשביל ניסיון זה רק לאנשים רציניים.

wizard25

New member
אם זה היה בחינם?

אז אולי תנסו פעם ללמד את זה בחינם? ותראו מי יבוא ומי לא?

danigl

New member
זה נעשה באנגליה, לפני כמה שנים

אבל, הממוצע השנתי לא היה הבדל. מי שמאוד רצה ללמוד, הקדים את הלימוד לאותם חודשי חינם. מי שלא רוצה ללמוד.... כך שזה לא הפתרון. כמו שאני חוזר ואומר, הפתרון הוא סיבסוד ממשלתי. זה יחסוך למדינה מיליארדים. אם, סליחה, כשזה ייכנס רק לסל הבריאות - פירושו שאם רופא רקם לך TM, הקופה משלמת את זה, זה יחסוך רק למשרד הבריאות בכרך 6 - 7 מיליארד בשנה. אז שיהיה לכם יום בריא. דניאל

wee man

New member
למה יקר מדיי בשביל נסיון?

כמה זמן לוקח ללמד את זה? אם הרבה אז אני מבין שאתה מדבר על זמן יקר ובגלל זה :| זה דורש משאבים יקרים?! לא נראה לי... אתה יכול לרשום פה בבקשה כמה זמן זה קורס כזה של 7600 שקל?

danigl

New member
7 צעדים ללימוד TM

דרך הלימוד: הלימוד נעשה בשני שלבים: מבוא 1. הרצאת מבוא - "מבוא לתוכנית המדיטציה הטרנסנדנטלית" - כשעה וחצי. 2. הרצאה מכינה - "טכניקת המדיטציה הטרנסנדנטלית: עקרונות בסיסיים" - כשעה. 3. ראיון אישי עם מורה הקורס - כמה דקות. הקורס עצמו: הלימוד (מתבצע בארבעה ימים רצופים - כשעתיים בכל יום): 4. הוראה אישית - טכניקת המדיטציה הטרנסנדנטלית. 5. שיחה - "נקודות מעשיות בקשר לטכניקת המדיטציה הטרנסנדנטלית". 6. שיחה - "הטכניקה של פירוק המתחים". 7. שיחה - "פיתוח הפוטנציאל האנושי השלם באמצעות תוכנית המדיטציה הטרנסנדנטלית" . המבוא איננו מחייב להמשיך ולהשתתף בקורס. הכניסה חופשית. שוב תזכורת, אחרי שבעת הצעדים, באותו סכום, יש גם תכנית המשך לכל החיים, מבלי שאדם צריך לשלם אפילו פרוטה נוספת. דניאל

wee man

New member
תודה רבה!

התוכנית המשך לכל החיים נשמעת דווקא מעניינת. כמה השקעה זה דורש ממני? זה אותו דבר כמו לתרגל לבד פעמיים ביום, או שהדרך שונה? אפשר להפסיק באמצע? ניסית את מסלול ההמשך הזה? תודה ינון

danigl

New member
התירגול, בעקרון הוא 15-20 דקות

היי wee man פעמיים ביום. אחר הקורס אתה 'מוריד את ה-ל' (כמו ברכב לימוד נהידה) וממשיך לבד. אתה לא צריך יותר לראות מישהו מהמורים למדיטציה. אפילו אתה לא צריך לשים 'נהג חדש'. אבל כדי להיות בטוח בתוצאות, אתה מוזמן ךתוכנית ההמשך לפי הרצון והצורך שלך. זה יכול להיות גם משהו יום-יום, בפעם בשבוע, בחודש. איך שאתה רוצה. אין שום בעיה להפסיק באצמע, בקורס אתה תשמע איך זה ממולץ. אני, בהיותי מורה ל-TM, מעביר חלק ממסלול ההמשך,כך שברור שעברתי אותו ולמדתי גם איך ללמד אותו. בוא לשמוע מבוא, ביום ראשון. שבת שלום דניאל

גליה 42

New member
תודה לכם על התגובות

ומצטערת אם עלה מהודעתי הצורך למחלוקת מסוימת לגבי קורסים ועלויות באמת שאן צורך להטיח אחד בפני השני איש איש ודעתו הוא, וטיפ קטן ההטחות נוגדות את אופי הפורום. מודה לכל המגיבים ומחר יום חדש מצפה לשבוע אנרגטי ומואר יותר מהשבוע שעבר שבוע טוב לכולם

למעלה