עיטורים מברה"מ

טל ענבר

New member
עיטורים מברה"מ

שלום לכולם, אני השכן מפורום חלל ולוויינים... האם יש כאן אספנים של עיטורים (צבאיים ואזרחיים) סובייטים מברה"מ? אין הכוונה לסיכות שמוכרים לתיירים, אלא ל"דבר האמיתי". אם יש שרשור בנושא, מצטער ע לפתיחת חדש, הגעתי לכאן רק היום. תודה בנוסף אני אוסף פריטים שונים הקשורים בחקר החלל (ארה"ב וברה"מ), והוראות בטיחות ממטוסים, בולים שונים וכיו"ב.

avitalit

New member
שלום טל

ברוך הבא . חכה קצת שתמיר1991 יחזור מבית הספר - יהיו לכם הרבה נושאים לשיחה . הגעת למקום הנכון . יום טוב

itzm

New member
היו לי 2 עיטורים אבל

הם לא כל כך היו קשורים לחלל הם היו של מפקד צוללת גרעינית ועכשיו יש לי את "הזנצקי" הקטנים של "לונה 16" "סיוז 3-10" ועד כמה קטנים לא היה שירשור כזה בפורום אתה יכול להירגע אני ותמיר אוספים בולי חלל רק שאני בתקופה האחרונה משקיע את זמני באוסף דגמי המכוניות שלי בגודל 1:18 ברוך הבא ובהצלחה !

תמיר1991

New member
היי טל!

שמי תמיר ואני אספן בולי ישראל וחלל, בן 13 ויומיים, מת"א. אני מתעניין בנוסף (ובעיקר) גם בחלל, והייתי רוצה לשמוע מעט על הפורום שלכם. תמיר.

טל ענבר

New member
תודה על קבלת הפנים

מכיוון שאני כרגע בעבודה (מלמד בני ישראל טילים ורקטות במכון ויצמן) אין לי דוגמאות מהאוסף - אעלה אותן בערב. באשר לבולי חלל, יש לי רבים להחלפה, כיוון שגם אני אוסף אותם...בהקשר זה, יצאו בולים יפים מאוד בסין, לציון טיסת החלל המאוישת הראשונה שלהם, באוקטובר.

טל שלום וברוך הבא../images/Emo24.gif

אני מתנצל שלא התעוררתי קודם... כמה דברים: ראשית, אוסף העיטורים והסיכות, הדגם, פרט והסבר, בצרוף תמונות ורשימה ביבליוגרפית. שנית, אוסף החלל: הסבר, הדגם ופרט, ברוף תמונות. שלישית: מה אתה מלמד? תן פרטים, זה נשמע מעניין (אל תדאג שמא לא נבין: אולי, ואולי לא. זה לא משנה כלום). יש לנו כבר חברים שעוסקים בנעשה מתחת לקרקע, עכשיו יהיה לנו מישהו שמתעסק עם רום השמים.

בשוק האספנים יש הרבה עיטורים

טל, בכיכר דיזינגוף יש בכל יום שישי שוק אספנים. יצא לי לבקר בשוק פעמיים, בשתי הפעמים ראיתי שמוכרים סיכות שנראו לי כעיטורים של בריה"מ. אינני מכיר את העיטורים, ולכן אינני יכול לדעת האם מדובר ב"דבר האמיתי" או סיכות לתיירים. בכל אופן, שווה קפיצה. מקסימום, הרווחת טיול קטן.

טל ענבר

New member
תודה! מכיר את השוק היטב

ואת המוכרים בו. יש ממש רשת מחתרתית באופיה של אספנים. אדגים עוד מעט. דרך אגב, איך נודע לי על הפורום? מביתו של מנהל הפורום, שלומדת אצלי בתוכנית העשרה בגבעתיים...

הי!! חשבתי שהשם היה לי מוכר מידי...

ונועם הוא כמובן בן... אז ספר - היית מופתע מטיסן החישוקים עם הקש שבניתי איתו? איך שמחתי שיהיה לו מטוס נייר אבל אחר מכולם!

טל ענבר

New member
../images/Emo9.gifכמובן שנועם הוא בן...

התבלבלתי עם תלמידה מהקבוצה שלו, שאביה סמנכ"ל בחברת חלל, שמשווקת את הלווין עמוס. אכן היה מפתיע לגלות את התיכנון החביב ויוצא הדופן!

טל ענבר

New member
דוגמית מהאוסף - עיטור מסדר לנין

28 גרם זהב, 2 גרם פלטינה.... אחד הדברים יוצאי הדופן בעיטורים מברה"מ הוא החומרים - פלטינה, זהב, כסף, רובי, יהלומים...

itzm

New member
מדהים !!

אני חשבתי כשהיתי בתחילת אוסף הסיכות שלי לאסוף גם סיכות שקשורות לתוכנית החלל הרוסית והאמריקאית כמו שאמרתי יש לי קופסא מלאה "בסיכות התירים" של תוכנית החלל הרוסית ו מדליון של האפולו 11

קודם כל ברוך הבא../images/Emo140.gif

בבקשה ספר על הרשת המחתרתית, או כמו שאמרת תדגים, שלא ניפול גם אנחנו לפח שלהם.

ronmerav

New member
עיטורים

הסיפור בהודעה הבאה, אבל לפי דרישת אריק אני חייב להביא תמונות, ואלו העיטורים: בשורה הראשונה עיטור אנז"ק 1914-15 (אנז"ק = חיל המשלוח האוסטרלי והניו-זילנדי, החיילים בבולים אלו השתתפו בקרב גליפולי). בשורה השניה צלב ויקטוריה אשר הוענק לארבעה אוסטרלים. בשורה השלישית עיטורי מלחמת קוריאה. והרביעיה האחרונה - הציור בבולים אלו מורכב ממילים! זה לאספן האותיות.

ronmerav

New member
והסיפור:

החותן שלי התקשר אלי לפני שעה, וספר לי בהתרגשות שגמר לסדר את אוסף העיטורים שלו והאם אני יכול להעלותו לאינטרנט. האוסף הזה מכיל עיטורים מהנוטרות, ההגנה וצה"ל, אשר את כולם קיבל בזכות שרותו, עם תעודות! יקח לי כמה ימים לארגן מצלמה דיגיטלית ואולי נעלה אותם לגלריה. אני בטוח שהאוסף יעניין הרבה אנשים, ובשבילו זו מחווה נהדרת.

טל שלום רב

ראשית בכיכר דיזינגוף איפה שהמזרקה של אגם יש אחת לכמה זמן שוק של מכירות יש שם אדם שמוכר מסות של דברים קומוניסטים מחליפות צבא שלום עד סיכות אינני זוכר מתי היריד מתקיים שנית וזה לא קשור:) הייתי בהרצאה שלך על תוכנית החלל הסינית

python 4

New member
ואוו איזה בולים יפים!

|סמיילי מזיל ריר| הגעתי למסקנה שהבולים מישראל הם כמעט הכי יפים בעולם. האוסטרלים עולים עלינו, אין מה לעשות.
נראה לי שאני יעשה מה שהצעת לפני כמה ימים, וירשם לשרות הבולאי שלהם..

למעלה