עיזרו לי בבקשה

עיזרו לי בבקשה

אני חולת סכרת לא חמורה ... אבל אני אוכלת ממתיקים רבים ואמרו לי שהסוכרזית והאספרטיים מסרטנים גם אם הם נצרכים בכמות מוגבלת,כפי שמצויין על האריזות.... כמו כן נודע לי שסוכרזית גורמת להופעת טרשת נפוצה... האם לדעתכם כדאי לי לוותר עליהם או לא? תודה מראש

newKiticat

New member
האממ

כפי שוודאי יפרטו ויאמרו לך- איזון. אפשר בכמויות קטנות.

היי אירנה,

נתחיל מזה שמים מהברז מסרטנים... השמש מסרטנת, האויר מזוהם וכו...
מידי כמה חודשים יוצאים מאמרים שאומרים שסוכרזית מסרטנת אבל גם צריך לשים לב לפרטים הקטנים, כתוב שכמות X מסוכנת ואנחנו גם עם נשתה 100 כוסות עם 50 סוכרזית לא נגיע לכמות... כך שאין שום בעיה לשתות קפה עם סוכרזית
בדבר "סכרת לא חמורה": אין דבר כזה סכרת חמורה או לא, יש סכרת מאוזנת ויש לא, חשוב מאד שתהיה מאוזנת ולא תוכלי ממתקים רבים אחרת יתפתחו לך סיבוכים ממש לא נעימים. אוהד

לאירנה ../images/Emo141.gif

קודם כל, ברוכה הבאה אלינו. ממתיקים גורמים לי הרגשה לא טובה במיוחד כשאני צורך אותם יותר מדי. ואפשר בהחלט ללמוד להסתדר בלעדיהם. הכל עניין של תירגול ושינוי דפוסי התנהגות. אותו הדבר לגבי בעיית האיזון. התמודדות שלי מול הדברים האלה, לא קל, ואני עושה טעויות ונשבר, ולכן קבעתי לעצמי חוק, שאני לוקח אותו בשני ידיים ולא זז ממנו והוא " הקריאה וההשתתפות בפורום הזה". זה אצלי בא במקום הראשון, חובה לקרוא על ההתמודדות של האחרים ונסיונם. רק לפני כמה ימים היה שירשור מאוד ארוך, מאוד ארוך בנושא הזה, אני מציע לך לכתוב מסר לשושן הצחור אולי היא יודעת אך לאתר את זה. דרך אגב יש צמח, שהוא מתפקד כממתיק, המצאה חדשה של השנה האחרונה, חליטה או טיפות שאפשר לקנות בחנויות לטבע, קצת יקר אבל הוא ממתיק טבעי, שווה להתעניין ולנסות, גם בנושא הזה היו כמה וכמה שירשורים ארוכים, וכל אחד התבטא בדרכו ותרם מנסיונו. אני ממליץ לאמץ את החוק שלי, כל יום לקרוא קצת כאן. שיהיה לך בהצלחה.

יפיופי

New member
ברוכה הבאה אלינו../images/Emo142.gif

המלצתו של סייח בהחלט מועילה הקריאה בפורום מלמדת הרבה על איך מתמודדים עם המחלה. הצמח שהתכוון סייח מקרא סטיבייה אני באופן אישי לא משתמשת בממתיקים כמעט ואיל לי בעיה עם זה. אני גם לא שותה דיאט כמעט רק מים וכשממש באלי אני שותה קצת בירה שחורה ומסתדרת. ניסיתי עוגיות לסכרתיים אבל לא לטעמי אז כשאני ממש רוצה לוקחת רגיל פרוסת עוגה או 3-4 עוגיות ממה שאני הכי צריכה להיזהר זה מהפחממות שלא יכולה בלעדהם ומאוהבת בהם. אז שיהיה לך בהצלחה

למעלה