עיזרו לאופנוען טרי !

highlander

New member
עיזרו לאופנוען טרי !

שלום לכולם! אני רוכב שנתיים על דיוק 125. לאחרונה התחילו לי בעיות גב- מה שדחף אותי להחלטה להגשים חלום ולעבור לכבד . התקציב שלי מסתובב סביב עשרים ומשהו אלף שקל, והיות ואני 1.90 גובה ו100 ק"ג אני מחפש משהו בסביבות DR BIG. אני תריך מידע על אופנועים דומים (המלצות) שיהיו גבוהים עם בןלמי זעזועים מסיביים , אמינים ואם אפשר לא גניבים. אני ממש חדש בתחום ואודה על כל טיפ (כולל מקומות של טרייד אין, ועצות לגבי איזה אופנועים נחשבים גמורים אחרי כמה שנים על הכביש). תודה לכולם. the highlander.

alfred

New member
הידעת ש"היילנד" זהו שמו של אופנוע..

שטח אקזוטי? ולענייננו: ה"ביג", הוא אכן אופציה לא רעה בכלל לצרכים שלך.קיים גם הDR650, אבל הוא פחות נוח לטווחי כביש ארוכים. כל יתר המתחרים (אפריקה-טווין, סופר טנרה), אינם במגבלות התקציב...ובעצם (הפתעה-הפתעה), מדוע שלא תלך על איזה בימר ישן, איזה R80GS למשל? מקורי, הא?

ofnik

New member
אם באמת תלך על אופנוע שטח רציני

אז צפה להורדת משקל משמעותית-למעשה סביר שלא תצליח לתפעל כראוי את האופנוע לפני שתכנס לכושר ותוריד במשקל-אצלי לפחות זה מה שקרה...

TheFinalCut

New member
הלו, אנשים.. לאט לאט!

בל תשכחו שידידנו שבכאן מתחיל הוא!! ולפיכך אמליץ חד משמעית על KLE500. שפץ לו את המושב שהוא יהיה בשבילך מעולה על כל 190 הסמ"קים... אה.. סליחה, ס"מ שלך. סיימת עם ה-KLE? אחרי איזה חצי שנה ומעלה של סטאז´ עבור ללא חרטות לאיזה BIG, אפריקה טווין או TDM.

zataomm

New member
שאלה לתמיר

תמיר למה אתה ממליץ לבחור על KLE במקום DR BIG? הרי לשניהם יש אותו הספק, האם לנפח המנוע יש משמעות כ"כ גדולה? או שמא זה משקל הכלי או גודלו? בבקשה אל תגיד לי משהו בסגנון: ה- KLE יותר סלחן וכדו´ "דברי במספרים גברת..."

TheFinalCut

New member
אז ככה...

צודק, ההספק של צמד האופנועים האלה דומה, אבל יש צמד הבדלים מהותיים בין ה-2: 1. משקל (הסוזוקי הרבה יותר כבד, משהו כמו 30 ק"ג). 2. עקומת מומנט ותכונות מנוע. ארחיב רק על נק´ מס´ 2, מאחר והראשונה דיי ברורה. ההספק הסופי של ה-KLE וה-DR-BIG אמנם דומה, אבל הדרך בה מגיע כל אחד מאלו שונה בעליל דעליל. מה שה-KLE מראה ב-6K סל"ד הביג מראה כבר ב-4K למשל. כח המשיכה של ה-DR חזק בהרבה, ויש לו גם יותר מומנט. מצטער, אבל אני נאלץ לומר לך שבעקבות הבדלים אלו ה-KLE אכן יותר סלחן וידידותי. הוא גם יותר חלק (מנוע טווין לעומת סינגל ענקי) בפעולתו ומווברץ הרבה פחות, סחיר יותר (בין הסחירים ביותר) וזמין יותר. לביג יש מיגון רוח טוב יותר ויציבות משופרת עקב משקל גבוה יותר וחלוקת משקל משופרת, שעושה אותו קצת טוב יותר בבינעירוני, ביחד עם יתרון המומנט שלו - למרות שהוא מווברץ יותר. אבל, ל-KLE היגוי הרבה יותר קל ומסה קטנה יותר - יהיה לידידנו המתחיל קל יותר להתמודד איתו, בעיקר בעיר.

איילR

New member
הBIG באמת BIG

בתור אחד שהיה לו ביג וברגע אחד של חוסר תשומת לב ותנועת אגן של חברתו האוסטרלית כנגד הרגל התומכת טעם את טעמו של ביג המאיים לרמוס בכל כובד משקלו את רגלו הימנית תוך כדי שהוא חוסם את הרחוב המרכזי (אוקספורד סטריט) של סידני באמצע אור ירוק ועושה פאדיחות לאופנועי מדינתו הקטנה אזי... הביג באמת אופנוע נהדר אבל הוא כבד וגבוה ולכן עדיף לעבור מדיוק לכלי מעט יותר פרינדלי כמו הDR650 או הKLE

למעלה