עיוורון צבעים

megamad

New member
עיוורון צבעים

שלום, האם אפשר להתקבל למגלן עם עיוורון צבעים? האם עיוורון צבעים הינו סעיף פוסל לאחת מהיחטיו"ת? תודה.

sprintor

New member
נראה לי שכן

למגלן נראה לי שזה כן פוסל, וליח"טיות לא , על פי מה שידוע לי...

xflil

New member
בוא נחשוב ביחד....

למה למען השם עיוורון צבעים מונע טיס? הממממממממ........

megamad

New member
בקשר להורדת עיוורון צבעים

יש לי חבר שגם לו ירד פרופיל על עיוורון צבעים והוא סיפר לי שהוא עשה בדיקה בבית חולים והצליח להוריד את הסעיף הזה ואפילו לעשות יום סיירות. האם שמעתם על דבר כזה?

Reign Of Chaos

New member
תשובה לעניין, בניגוד לכל השאר.

לעיוורון צבעים יש בערך אלף סוגים שונים. יש עיוורון שרואים פשוט שחור-לבן, כמו כלב. ויש עיוורונים מאוד עדינים שאפילו לא מזהים. אני שונא את סיפורי "חבר שלי", אבל כן, חבר טוב שלי התקבל לפלס"ר צנחנים עם עיוורון צבעים מסויים. זה מאוד אינדוודואלי.

sprintor

New member
אני מדבר מניסיון אישי

כאשר כתבתי את מה שכתבתי, אני בעצמי עיוור צבעים ירד לי על זה פרופיל ל82, טייס בוודאות זה כן פוסל, יום סיירות לא קיבלתי למרות שניסיתי חריג, דובדבן אני יודע שאני לא יכול מקצין לשעבר בדובדבן שאמר לי, בקשר למגלן רוב הסיכויים גם כן לא, אבל בקשר ליחטי"ות אני בטוח ב80% שכן אפשר, לפלס"ר בכל מקרה.

FELIX inc

New member
בגלל זה יש רמות לזה,

כנראה שיש לך קשה, ידיד שלי שיש לו עדין- קיבל פרופיל 97 + סעיף.

omer ok

New member
עוורון צבעים

גם לעיוורון צבעים קל\קל מאוד יש נטיה להתבלט בתנאי ראייה לא טובים, כלומר בחושך. תנסה לחשוב על איך שרואים באמר"ל, שאתה לא מקבל תמונה צבעונים, אך אם אתה רואה תמונה קצת יותר אפורה או בצבעים מוטעים, אתה יכול לפספס נקודה, שנקודה יכולה להיות גם מחבל. אני מאמין שקשה מאוד להתקבל ליחידות המובחרות עם כל עיוורון צבעים. למעט חריגים.

ilouha

New member
עם גוונים של אפור ושחור אין בעיה

לרוב עוורי הצבעים. יש מספר דרגות הקלה ביותר זה בעיה לראות גוונים של ירוק וחום ובסגנון. יש עוד רמה יותר קשה שזה בעיה עם צהוב וכחול ויש עוד דרגה שזה כבר רואים שחור לבן אבל זה נורא נורא נדיר. אני לא רואה שום בעיה לעיוור צבעים בדרגה קלה לשרת נגיד בטיס, כי באזרחי מותר לטייסים להיות עיוורי צבעים.

Itamarro

New member
תלוי

כל רמה לגופה, בכל מקרה, אם זה חשוב לך, מערערים מ-חריג-ים ובסוף מקבלים מה שרוצים.

demoloc

New member
די לאכול סרטים יא מנפיצים.

אני עיוור צבעים,אני טוען שלא אבל בפרופיל שלי טוענים ברמה גבוה (לא שחור לבן). הייתי ביום סיירות. אני כן יכול ללכת לשייטת 13 אני מכיר אישית עיוור צבעים ממגלן. כן אפשר לגשת ליחט"יות. כן אפשר לגשת ליהלום. לעומת זאת טיס זה מונע, יש לי נתונים מתאימים ולא זומנתי לטיס. עוד אחד אומר פה שזה פוסל את כל היחידות עילית מקבל כף שטות,וכבר 5 שנים לא נתתי כף שטות.

demoloc

New member
צה"ל זה קקה.

לא רק ששמו אותי באב"כ , אני במסלול גיוס בלי בנות. (אם כבר מסלול של בנות אז לפחות שיהיו בנות!). איך הולך? על הפנים. נתנו לכולם 8 ימי חופש לפסח, ומי במקרה יצא ששומר 6 מתוך 8 ימים? הגיבוש? עוד שבועיים..

Itamarro

New member
לא נורא אח שלי הכל לטובה :)

אתה עובר את הגיבוש כמו גדול :p

demoloc

New member
הכי מצחיק זה החלוקה לגדודים

נתנו שאלון בהתחלה ,עוד בבקו"ם. "סמן את רצונך לשרת בכל אחד מהגדודים הבאים כאשר אין לחזור על הספרות ויש למלא 5 __ מפעיל צמ"ה __601 __603 __605 __יהלום __אב"כ אני כתבתי יהלום 605 603 601 צמה (בלי לסמן אב"כ) נחש מה קיבלתי? ועוד היו חבר'ה שלא מלאו בגלל תורנות מטבח,אז הם פנו למ"פ,אז הוא אמר שזה לא חשוב בכל מקרה. ביזיון.

למעלה