עיוורון פנים?

dina199

New member
בגיל מסווים מתחילות בעיות זיכרון.

ז"א גם אצל נ"טים יכולים להיווצר קשיים כמו של א"סים. אבל זה לא אומר שאצל א"סים הדברים האלה לא קיימים.

dina199

New member
זה עיוורון פנים

זה אפילו לא קשור לזיכרון. הזיכרון הויזואלי שלי מצויין . אני זוכרת כל דבר שאני רואה חוץ מפנים (כי זה מקום אחר במוח, ראיתי תוכנית על זה) ואילו הבן האספי שלי זוכר הכל - כולל פרצופים.

עיוורון פנים לא קשור בכלל למה שכתבת

עיוורון פנים זה חוסר יכולת לזכור פנים של אנשים, יש לי את זה בדרגה די גבוהה. אין לזה שום קשר להבעות פנים. זכרון שלנו עובד בחלקים שונים של המוח, יש חלק מיוחד במוח שאחראי לזכור פנים של אנשים, אצל אנשים עם עיוורון פנים האזור הזה פעיל פחות. אם אנסה לתאר מה זה עיוורון פנים כפי שאני חשה, אז אני זוכרת חלקי פנים של אנשים בנפרד (כלומר אף, שיער, עיניים) ולא מצליחה לחבר אותם לתמונה שלמה של הפנים (אם אני עוצמת עיניים אני לא יכולה לראות פנים של אף אחד, אפילו לא את שלי. בחלומות שלי אנשים תמיד עם פנים מעורפלות). לכן אם לבן אדם יש חלק פנים מיוחד למשל אף גדול ועקום אני אצליח לזהות את הבן אדם כי אני אזכור את האף. אבל אם אין משהו מיוחד אני צריכה המון זמן להכיר את הבן אדם כדי להצליח לזהות אותו ברחוב. אם בן אדם משנה תספורת אז אני גם לא יכולה לזהות אותו יותר, כי שיער זה מאפיין מאוד בולט ואני מזהה אנשים הרבה בעזרת השיער שלהם. אני למשל אף פעם לא מזהה את השחקנים בסרטים כי הם משנים את התספורות בסרטים שונים.

ענתנוי

New member
תודה על ההסבר

קראתי על זה אבל לא ידעתי למה הכוונה (בגלל זה הוספתי סימן שאלה...) ואיך זה קשור לשיטות שונות שבהם מלמדים אוטיסטים להבין הבעות פנים?

אני לא חושבת שיש קשר כלשהו

גם לא לכל האוטיסטים יש עיוורון פנים (לאבא שלי יש ממש חמור, הוא אפילו לא מזהה אותי לפעמים, ולבן שלי דווקא אין) לא הבנתי איך הגעת לקשר בין שני הדברים.

אני איכשהו להיפך ויחד עם זאת גם לא מזהה...

אני זוכרת בנאדם, אף פעם לא רואה אם הוא הסתפר, החליף משקפיים (אני גם לא יודעת להגיד אם X מרכיב משקפיים או לא), (היא) התאפרה אחרת, אם מישהו השמין או רזה (אפילו מאד). אני כאילו רואה בנאדם בשלמותו, לא לפי חלקים. אני גם אף פעם לא יודעת לדמיין פנים של מישהו שאני מכירה, אפילו מאד קרוב... ויחד עם זאת, לוקח לי המון זמן להתחיל לזהות בנאדם. אני מזהה שזה מישהו מוכר, אבל האם זה מוכרת בסופר או גננת של בני - אם אני רואה מישהו לא בקונטקסט, אין לי מושג! פעם היה לי דבר מביך: בגן תקשורתי של בני ראיתי "מישהיא מוכרת" אז הנחתי שזו אחת מאנשי הצוות, דיברנו מה שלום הילד, איך עבר סופשבוע. בסוף היא שואלת האם אני נוסעת עכשיו לעבודה - מתברר שהיא עובדת יחד איתי, ויש לי הרבה אינטראקציה איתה ביום-יום!

זה לא להפך

אני גם לא שמה לב אף פעם מה בן אדם לובש, או איזה איפור או תכשיטים יש למישהי, או האם תספורת השתנתה קצת או האם הוא השמין או רזה. אני פשוט לא רואה את הדברים האלו. פשוט בגלל שאני לא יכולה "לראות" את הפנים כאובייקט אחד, אז כל מה שאני זוכרת זה החלקים שלו

בקשר לחלקים של הגוף, גם קורה לי משהו מוזר

אמא שלי כל הזמן אומרת לי שהידיים שלי שאני דומה מאד לאחותה בידיים, זרועות, כתפיים. אני משתגעת - איך הידיים יכולות להיות דומות? לטעמה - יכולות...

למעלה