עיוורון בעין אחת

גלי ק

New member
עיוורון בעין אחת../images/Emo122.gif

שלום לכולן! אני עומדת לקבל לאבחון ילד בן חמש וחצי שעקב ניתוח להסרת גידול בגיל צעיר נותר עיוור בעין אחת. האם ידוע למישהי אם יש למצב הזה השלכות מבחינה תפיסתית כמו תפיסת עומק, מרחב וכיוב? או שהמוח מסתגל לשינוי?? תודה מראש!! גלי

מזאלונה

New member
לא בטוחה לגבי גיל צעיר...

אמא שלי אבדה את הראייה בעין אחת בגיל 40+, ובעין השניה הראיה ירודה. אצלה זה השפיע מאוד על תפיסת עומק, מרחק, וכו´. לדוגמה: קשה לה לרדת במדרות שבהן הדוגמה היא אחידה (כלומר, כאן אין פס סימון על קצה המדרגה) או לראות מאיזו מרחק המכונית מתקרבת. כמובן שעם הזמן יש פיצוי מסוים של הגוף (השמיעה שלה בצד של העין הפגועה פשוט מדהימה), אבל עדיין קיים קושי.

עיוורון בעין אחת

לעיוורון מולד בעין אחת אין שום השפעה על תפיסת העומק , אלא במבחנים שמפרידים בין שתי העיניים כמו מבחני ראיה של של טייסים. לגבי ילד שמתעוור בעין אחת ולמד את ראית העומק מלידתו בעזרת שתי העיניים הוא צריך ללמוד אומדן של עומק מחדש, אך אין שום סיבה שלא ילמד זאת ואם אין לו בעיות נוספות יתפוס באופן תקין לחלוטין כל דבר כולל גיאומטריה או מרחקים בין מכוניות- נהיגה , בהמשך חייו. נעמי

גלי ק

New member
תודה. מדובר בילד

שנולד עם ראיה תקינה (כנראה) ובגיל צעיר, כאמור עבר ניתוח שהותיר אותו עיוור באחת העיניים. האם לדעתך הוא כבר עבר את תהליך ההסתגלות? ואם לא- האם יש מקום לטיפול לעזור לו בתהליך הזה? אילו שאלות כדאי לשאול את ההורים כדי לדעת אם יש קושי שנובע מכך? ידוע לי שלילד קשיים התנהגותיים רבים וכנראה גם בעיית קשב. תודה!! גלי

אפשר להסתדר גם עם עין אחת

היי גלי אח שלי נולד עם עיוורון בשתי העיניים ובמהלך שנת חייו הראשונה עבר ניתוחים רבים, שהצליחו להחזיר לו ראיה סבירה בעין אחת בלבד. כנגד כל הסיכויים שנתנו לו הרופאים היום הוא סטודנט, אחרי שירות צבאי וטיול בדרום אמריקה, עם רשיון נהיגה ואהבה מאד גדולה למפות והתמצאות בסביבה. הקושי היחידי המשמעותי הוא צפיה בסרט תלת-מימדי שדורש תפקוד נפרד מכל עין. במידה ואת רואה בטיפול בעיות מרחביות, כדאי לבדוק אם אין מקור קוגניטיבי נוסף (כפי שציינת - בעיית קשב/התנהגות). חשוב גם לוודא שהילד לא מפתח טורטיקוליס או עיוות אחר בצוואר כפיצוי על שדה הראיה האבוד. במקרה כזה רופא עיניים צריך להתאים משקפיים עם פריזמה צידית או פיצוי אחר על שדה הראיה. עניינים טיפוליים אחרים כדאי שיעשו בהתייעצות ושיתוף פעולה עם רופא עיניים כיוון שאחרי ניתוחים כאלה עדינים יש סכנה בפעילות מוטורית העלולה למתוח את גידי גלגל העין. בד"כ התעמלות, ובעיקר קפיצות, לא מומלצים אחרי התערבות מסוג זה. בהצלחה, סיגל

כמעט עיוורון בעין אחת...

לפני שהתייחס לנושא,ברצוני לומר שאני שמחה להצטרף לפורום באופן אקטיבי יותר. ולנושא...אני נולדתי עם עין עצלה שלא התגלתה בזמן ועל כן הדרדרה עד מצב שאני כמעט ולא רואה בה, ובעיקר לא משתמשת בה. ועם זאת, כמו שנעמי כתבה, אני חיה חיים רגילים לגמרי ובאופן מפתיע, או לא, כל החלק המרחבי כולל: גאומטירה, הנדסת המרחב והתמצאות במרחב, אצלי חזק במיוחד. וזאת משום שהמוח שלי עשה את הפיצויים הדרושים, ומכיוון שלא קיימת התפיסה הראשונית והבסיסית של הראיה,כיום "הוא" עובד ברמות הגבוהות יותר באופן די אוטומטי.ועל כן נראה לי שאחת הדרכים לטפל בבעיה זו היא עבודה קוגניטיבית יותר הכוללת מודעות לתהליך.

למעלה