עידן הנאורות?

אנטוליו

New member
קצת מבוגר ממך, בן 67. אתה מוזמן גם

להציץ בכרטיסי האישי. האם בני אדם הם לא בע"ח בסופו של דבר, ולאו דווקא הסימפטיות שבהם?

Theherod

New member
../images/Emo45.gif אנדרסון הנכבד, תוכל להסביר לי

במה טובים בני האדם מהחיות? עד כמה שאני רואה: בני האדם אחראים לזיהום העולם>זיהום מקורות מים חשובים+הרס האטמוספירה>חימום כדור הארץ>העלאת מפלס המים+המסת הקרחונים וגם בכריתת יערות הגשם>חוסר חמצן+הגדלת זיהום האוויר ושות'. מה שפוגע בכל העולם, ובקצב הזה יביא להשמדתו המוחלטת. כלומר, גם להשמדתנו. שאר בעלי החיים לא אחראים לאף אחד מהדברים האלו. האדם יוצא למלחמות בקנה מידה עולמי, טובח בבני עמו, ולא שוכח על הדרך להחריב כל דבר אחר העומד בדרכו. האדם הורג בשביל הכיף. נכון, גם כלבים, לדוגמה, אוהבים לבלוע זבובים בשביל הכיף, אבל להם אין דבר אחד שלנו יש... מודעות. חוץ מזה שאצלנו זה חוצה גבולות, אנחנו בעל החיים הרצחני ביותר שקיים. תנינים, כחלים (אם אני לא מתבלבל בציפור) וכו' גם הורגים בכמויות, ולעיתים שוכחים את הטרף, אבל הם טורפים אותו בשביל לאכסן את האוכל, למקרה של בצורת. האדם מראש יודע שהוא צד רק בשביל שתהיה לו פרווה "מושי-מושלמת" (ממטבעות הלשון החשובים של הפקצות, לאלו מביניכם שלא מכירים). אני לא אומר שאני שונא בני אדם, אבל תסביר לי, למה אנחנו יותר טובים מהם? כי אנחנו חזקים יותר (שכלית, כמובן)? אז קדימה, בוא נחזור למשטר הפיאודלי, נחזיר את העבדות ושות'.כשהחזקים הם בעלי הכוח היחידים. למה? כי הם יכולים לקחת אותו. מרגע שעוברים לדמוקרטיה, ומתיימרים להיות נאורים יותר, אין תירוצים.

למעלה