עידן האלים.

0Pandemonium0

New member
עידן האלים.

אני עומד לפתוח בכל יום הודעה חדשה, ובכל הודעה סיפור אחד שקשור לבריאת העולם ולבוראיו, לפי המיתולוגיה היפנית. הסיפור הראשון הוא על האלים הראשונים, האלים המסתוריים שלוטים בערפל (אל תצטטו, זו המצאה שלי
): לפני שהיו כוח וצורה, ושום דבר עוד לא נברא, היה תוהו ובוהו. כאשר השמיים והארץ נפרדו לראשונה, הופיעו שלושת האלים הבלתי-נראים, שהפכו לאבות כל הדברים: אמה-נו-מינאקאנושי (Ame-no-Minakanushi-"אדון מרכז השמיים"), טאקאמי-מוסובי-נו-קאמי (Takami-Musubi-no-Kami-"אל הצמיחה הגבוהה"), וקאמימוסובי-נו-קאמי (Kamimusubi-no-Kami-"אל הבריאה המופלאה"). כאשר הייתה הארץ עדיין צעירה, צפה כשמן ושטה כמדוזה, הופיעו שני אלים נוספים: אומאשיאשי-קאביהיקוג'י-נו-קאמי (Umashiashi-no-Kami) ואמה-נו-טוקוטאצ'י-נו-קאמי (Ama-no-Tokotachi-no-Kami), וגם הם הסתירו את עצמם. חמשת האלים נותרו כל אחד ביחידותו. אלים נוספים המשיכו להופיע, וגם הם נותרו ביחידותם. ורק אז החלו להופיע זוגות אלים, זכר ונקבה: הזוג החמישי היה איזאנאגי-נו-מיקוטו (Izanagi-no-Mikoto-"הזכר שמזמין") ואיזאנאמי-נו-מיקוטו (Izanami-no-Mikoto-"הנקבה שמזמינה"). האלים הקדומים פקדו על השניים לצור ולייצב את האדמה, ולמטרה זו העניקו להם את החנית השמימית המשובצת אבני-חן. איזאנאגי ואיזאנאמי עמדו על גשר השמיים הצף, הביטו למטה ותהו אם יש שם ארץ. הם תחבו את החנית השמימית למי הים והקציפו אותם עוד ועוד, עד שהקצף נקרש. כאשר נשלפה החנית מן המים, הטיפות שנטפו ממנה נערמו אחת על השנייה ויצרו את האי הנקרש מעצמו. ועד כאן להיום. בפרק הבא: בריאת איי יפן.

Thestral

New member
בוודאי../images/Emo13.gif../images/Emo108.gif../images/Emo176.gif

הזכר לי מחר במסר:)

למעלה