כן, אני מניח שיש רחובות עירוניים...
ללא חזית מסחרית שמצליחות לתפקד בעיר, לא בגינם, אבל אני חושב שעיר צריכה רשת של רחובות עם חזית מסחרית רציפה בשביל לתפקד טוב ובשביל להעלות את הבטחון של הרחוב, רחוב כמו רחוב בוגרשוב שהוא ברובו רחוב מסחרי ונע בין רחוב בן יהודה לקינג ג'ורג קטע שטרניחובסקי קינג ג'ורג אילו היה נמשך עם חזית מסחרית היה תורם לעירוניות, השידרוג המתוכנן שירחיב מדרכה ויוסיף שביל אופניים יתרום במעט לשינוי ולתפקוד הרחוב כרחוב מערב שימושים בעיקר בשל תוספת שביל האופניים.
יש הבדל בן שדרה ללא חזית מסחרית לרחוב ללא חזית מסחרית, שד' ח"ן, שד' בן ציון, שד' דוד המלך ושד' נורדאו הם שד' בתוך המרחב העירוני שמתפקדות היטב ללא חזית מסחרית בשל היותם שדרה, אילו שד' חן לדוגמה לא היתה שדרה אלה רחוב רגיל לחלוטין ללא חזית מסחרית היתה פוגעת ברצף ובקשר בין מתחם הבימה לכיכר רבין והתפקוד שלה בעיר היה מינורי ממש כמו רחוב יהושע בו נון שהזכרת שהא/נשים שמגיעים אל הרחוב אלו א/נשים שגרים בו, באים לבקר, או מגיעים בשל מבנה היסטורי מפורסם בו, אישית אני מעדיף שדרה ללא רצף מסחרי, אלה חזית מסחרית מדלגת כמו בקטע הצפוני של שד' רוטשילד, דוגמה לרחוב עם חזית מסחרית מדלגת שמתפקד היטב הוא רחוב גורדון.
עירוב שימושים בעיר כולל מס' מאפינים, רחוב עם חזית מסחרית רציף בשתי וערב ברחובות העטפים אותה , שתי וערב של שדרות ברחביה, רחוב עם מדרכה רחבה או לחלופים רחובות סגורים לרחב/מדרחובים, רחובות עם שביל אופניים, תחבורה ציבורית תדירה ורצופה (אוטובוסים/רכבות/מוניות/השכרה), מבני ציבור, מבנה מגורים בפורמטים, גבהים, נמוכים תמכור גמיש בתנאי שוק חופשי, דיור בר השגה, גן, כיכר, רחבה, פארק, חורשה, מע"ר נפרד, משולב וזה רק חלק, המושג הולך ומתפתח.
אני חושב שעיר צריכה להכיל רצף של רחובות מרכזיים הכוללים חזית מסחרית רציפה שאותם חותכים שדרות ורחובות פנימיים שאינם חייבים להיות עם חזית מסחרית רצופה או בכלל, חזית מסחרית שומרת על בטחון הרחוב יותר משיטור קהילתי או מצלמה במעגל סגור, בית קפה שיושבים בו א/נשים בחוץ, חנות ירקות או מכולת שכונתית ותנועה של א/נשים ברחוב יצמצמו או ימנעו פריתות, תקיפה, הטרדה או פשע ברחוב. אני מאמין שהתכנון של פטריק גדס מתכנן העיר עובדת יפה כבר מעל למאה למרות שהיא יושמה רק בחלקה, חלק מהרחובות עם חזית לא הושלמו כבוגרשוב, רוב הגינות הפנימיות לא נבנו כלל למעט גינת בילו ברחוב החשמונאים והשרון ברזילי ואולי עוד שתיים שלושה מכמה עשרות שתוכננו, גינת גדש היא אחת הקסם שבמנה עירוני וגם היא שתוכננה בלב הרחוב הפנימי ללא החזית המסחרית כללה שטח מסחרי אחד ולא סתם, גינת גדס בנויה בצורה זו, דונם שטח חולק לשמונה מגרשים על ארבעה נבנו בתי מגורים וארבעת הנותרים הם שטח הגינה, הגינה מוקפת כבישים פנימים וחזית אחד לבתים, באחד מהם שטח מסחר לבית קפה או מכולת, נוצר מצב של גינה גדולה ובטחה שהכבישים הפנימים בשלושת הצדדים ושטח המסחר מעלה את הבטחון לשהות בה