עידכונים

דןמור

New member
נראה פיקטיבי לגמרי למטרות שיווקיות...

אני מניח שאין הרבה קשר בין הדמיית האדריכל של הבניין שאותו רוצים לשווק בתמונה לבין התוצאה הסופית של האזור.

גם כששיווקו את מגדלי גינדי בשרונה, זה היה נראה בהדמיה כאילו אלו 3 מגדלים בתוך פארק גדול והסתירו את כל המגדלים באזור (ושכחו להגיד שכל מי שיקנה דירה דרומית יקבל דירה עם נוף לתוך מגדל פלטיניום או מילניום!).

בקיצור, ההדמיה הזאת פיקטיבית לגמרי ונראה שהיא על דעת האדריכל בלבד ולא נובעת משיתוף פעולה עם נת"ע או עם התייעצות איתם.

עלה13

New member
הבניה נראית פרוורית, הנחמה היחידה...

באם איני טועה היא החזית המסחרית לאורך הרצל, חבל, יכלו לבנות בניה עירונית תל אביבית דרומית מרקמית של חמש שש קומות עם חזית מסחרית ולשלב בה בנייה גבוהה בנוסף.

down under

New member
מה, למען השם/לכל הרוחות, הקטע שלך עם חזית

מסחרית?
רחוב בלוך לכל אורכו אין בו שום דבר מסחרי, סליחה, שתי מספרות נשים וזהו.
רח' ארלוזורוב לפחות שליש ממנו ללא חזית מסחרית.
רח' זבוטינסקי מדרך נמיר ועד ככר המדינה וכן שליש מהחלק שמעברי לככר המדינה ועד למלון הילטון גם הוא ללא חזית מסחרית.
רח' יהושע בן נון אין בו הרבה חזיתות מסחריות, כמעט כלום.
מרבית שד' נורדאו הם ללא חזית מסחרית, מרבית שד' חן, לפחות חצי (המזרחי) של שד' רוטשילד הם ללא חזית מסחרית.
שד' בן ציון הם ללא חזית מסחרית, שד' בן גוריון מעל ל-3/4 מהם ללא חזית מסחרית, שד' עמנואל הרומי חפים לחלוטין מכל מסחר כלשהו.
רח' ריינס הוא כמעט ללא חזיתות מסחריות,
רח' עובדיה מברטנורא הוא ללא חזית מסחרית ורח' אלחריזי וגם רח' שלמה המלך הם ללא חזיתות מסחריות. גם רח' ועידת קטוביץ'.
כנ"ל חלקים מאוד גדולים מהרחובות בלפור וברנר וכן רח' ויצמן מהצפון ועד לרח' פנקס אין בו חזית מסחרית.

וכל הרחובות שרשמתי לעיל הם רחובות קסומים בלב לבה של העיר ת"א
ושים לב שלא הבאתי לכאן אף סמטה ואף רחוב שיש בו פחות מ-6 בתים בכל צד (כלומר הבאתי שדרות ורחובות חצי ראשיים).

danezeq

Member
מה הטיעון שלך?

שזה שיש כ"כ הרבה רחובות נחמדים ללא חזיתות מסחריות, משמע לא צריך יותר חזיתות מסחריות חדשות?

down under

New member
לא, לא קשור למה צריך או לא צריך

אלא לאובססיה של 'עלה13' לקטע הזה של חזיתות מסחריות (וגם ההצטרפות שלו לאובססיה של 'פסיפלורה'
לגבי הסביל שביפו).

יש לך הפרעה נפשית קשה

מה איכפת לך " סביל " או " לא סביל "

וכן ,
אני באותה הדעה של עלה13
שהוא חכם ואומר דברים נכונים
לגבי העיר

dw2322

New member
זהו בדיוק, שלרובנו לא אכפת מהם יותר מדי

לך כן, ולכן down under כינה זאת, ובצדק לדעתי, כאובססיביות מצידך.

לדעתי, במקסימום של המקסימום, הם nice to have, מעין פסל ברחוב, ובסדר עדיפות נמוך מאד והשיפוץ שלהם הוא בזבוז של כסף, שניתן היה לדחות כמו כלום בכמה שנים טובות לטובת צרכים אחרים בעיר (נגיד שיפוץ של עוד רחוב).

חזית מסחרית, לדעתי, היא אלמנט יותר משמעותי להיות אובססיבי לגביו, ומאפיין בעיקר את מרכז העיר.

גם הבתים הטמפלרים היו ביזבוז של כסף

גם " ההזזה " של בתים טמפלריים
היו ביזבוז של כסף
שבימקום להזיז יכלו להרוס את הכל .

ואתה גם לא הדובר של כולם כאן
ולא הדובר של DOWN UNDER

כי ניראה לי שזה אותו האיש
עם אותו הכינוי

עלה13

New member
מדובר בשני אנשים שונים...

את DW פגשתי מס' פעמים והוא בחור מקסים שחוויה לנהל איתו שיחה וללמוד מהידע והאנטילגנציה הרחבים שלו, מותר לך לאהוב ולכתוב על משהו, זה בסדר, אל תתיחס למישהו שחושב שונה ממך, תקרה, תחשוב על כך ותגבש את הדיעה הפרטית שלך, בגדול אני חושב שיש קורלציה בין הפרוייקטים שנעשים בעיר ולראשונה אין הפליה באזורים בעיר והעיר מתחדש מדרומה לצפונה וממזרחה למערבה, לגבי הסביל הוא אחד מכמה פרויקטים סביבו, פרויקט תוואי החומה על הציר המקומי, פרויקט תאורת החומה החדשה שלפניה, שיקום כיכר השעון, מזרקת המוזיאון, חללי התצוגה, גשר המזלות, אמפי הפסגה, שיקום הנמל והאנגר הבריטי, שוק הפשפשים, הם חלק קטן מפרויקטים מצויינים רק במיקום אחד, לכל אחד ואחת הפיווריט שלהם.

tela vivi

New member
כל הרחובות שציינת סמוכים מאד לרחובות מסחריים

הלא הם אבן גבירול, דיזנגוף ובן יהודה. בלי הרחובות המסחריים האלה תל אביב לא הייתה מה שהיא
כנ"ל לגבי בוגרשוב, קינג ג'ורג', שינקין, אלנבי, הרצל וכד'. כל הקטע בתל אביב, או לפחות רב הקטע, זה הקרבה של רחובות מסחריים לרחובות מגורים שקטים

down under

New member
השכונה הזו היא "לא" תל אביב

אין לה את האופי של תל אביב, בדיוק כפי שלרמת אביב ג' אין אופי תל אביבי.
האופי החמקמק הזה של ת"א מאופיין בהמון פאבים, בארים, בתי קפה, מסעדות שפים, מסעדות פועלים, גלריות, תאטראות, פעם בעבר גם בתי קולנוע (שרק קולנוע גת שרד ונשאר
קולנוע הרחוב היחיד בת"א. אופס, גם רב חן),
בית אופרה, להקות מחול וכו'.

את כל הדברים הללו אין לא בכוכב הצפון, לא בנאות אפקה, לא באפקה, לא ברמת אביב ג' (שני בתי הקפה שם ובערך 0 מסעדות זה לא נקרא בשם מעוז בילוי תל אביבי)
וגם לא בשכונה החדשה הזו.

את האופי התל אביבי הזה יש רק במרכז הישן (דרומית לירקון וצפונית לדרך יפו ומערבית לויצמן) וכן בשכונת נווה צדק, יפו העתיקה, מתחם התחנה, נמל יפו, נמל ת"א.

dw2322

New member
רוב תל אביב היא לא מה שרשמת

רוב מוחלט של תושבי תל אביב לא גרים באזורים עם המאפיינים שרשמת, ולרובם אין שום בעיה עם זה.
אני למשל לא רואה כל צורך בפאבים רבים באזור המגורים שלי. אחד או שניים מספק ביותר. בתי קפה זה סיפור אחר.
תאטראות? אני מסכים שיש כמעט רק במרכז העיר (הבימה, הקאמרי, בית לסין דיזנגוף, בית החיל) וחבל. ביפו יש אחד גדול (גשר).
אני סבור שיש מקום לעוד כמה בעיר: אחד בצפון - כאשר קלאסי שזה יהיה בתוך האוניברסיטה - שיהיה שימושי גם להצגות סטודנטים (יש שימוש בכל מיני חדרים אבל זה לא באמת זה, למיטב ידיעתי הפילהרמונית עושה כיום שימוש באולם באונ', למשך התקופה שהיכל התרבות נמצא בשיפוצים - כך שהדבר בהחלט מעשי), ויכול לשמש גם כבית קולנוע ובאזור ממילא יש לנו חניונים ללא שימוש בערב (וגם תח"צ טובה ובעתיד הרחוק גם רכבת קלה). בתוך המתחם הזה הייתי רוצה לראות בעתיד מעט יותר שימוש עירוני, בפרט כאשר עוד שנים ספורות הולך להיות שם מתחם מעונות סטודנטים ענק (2000 מיטות).
בדרום - יש אולם מוצלח בבית דני בשכונת התקווה ויש משהו בתחנה המרכזית החדשה (נקרא תאטרון קרוב, וזה רק דוגמה לשימוש המוצלח שאפשר לעשות במבנה הענק הזה)
יהיה נחמד אם בעתיד יהיה עוד אחד במזרח העיר (אולי הרחבה של הפרינג' במונטיפיורי או משהו חדש במסגרת הקמה של שכונת כפר שלם)

המרכז המסחרי ברמא"ג הוא מצוין, ולדעתי רוב התושבים בשכונה ממש ממש לא היו רוצים שיהפוך למעוז בילוי כלל עירוני, להבדיל ממרכז בילוי שכונתי. אני מסכים שעוד מסעדה או שתיים יהיה נחמד, אולי גם פאב, אחד!, אבל הבא לא נסחף. די מתבקש לדעתי להקים בית קפה/מסעדה במתנ"ס רוזין ואפשר לשפר את שלושת המרכזונים הקטנים הנוספים (יש בית קפה במרכז אחימאיר/בן יוסף, המרכז הזה עתיד להתרחב ויתכן עם עוד בניין מגורים למעלה - אני מאד בעד הרחבת המרכז, שכן לרחוב התווספו מאות יח"ד חדשות בשנים האחרונות, במגדלים גבוהים, אני לא חושב שיש מקום לעוד מגדל מגורים)
רמא"ג זו שכונה מצויינת. אולי לא לטעמך, אבל לטעם רבים אחרים? בעיקר משפחות, כן.

אולי אינך מודע לכך, אבל יש גם חסרונות ל"מעוז בילוי עירוני", ותושבי כוכב הצפון גם סובלים, במידה מסויימת, מהקירבה לנמל (שמעתי תלונות שכנים על רעש מהמועדונים). מאידך יש גם יתרונות לקירבה הזו כמובן.

בכל אופן אני חושב שבניית מסה גדולה כזו של יח"ד באזור הזה בדרום העיר היא מבורכת, שכן מדובר במתחם, בלב העיר, עם תת ניצול קיצוני. אין שום בעיה להרים שם כמה אלפי יח"ד, כאשר בית ספר כבר ממילא יש לנו (בי"ס לטבע). אם נוסיף לשם כמה אלפי יח"ד גם תהיה הצדקה להקים בעתיד תיכון עיוני (היום אין כמעט תלמידים חילונים באזור).
השימוש כיום בפארק החורשות הענק הוא מועט ביותר, ואם יגורו הרבה יותר אנשים באזור הקרוב אז סוף סוף ישתמשו בו יותר, והדרך לאכלס מסה של אנשים זה במגדלים גבוהים ולא דרדל'ה של 3 קומות. בנווה צדק או אפקה - שכונות של צמודי קרקע, אין כמעט תושבים.
תוספת מסה של אלפי תושבים חדשים גם תדחוף את כל האזור למעלה מבחינה סוציואקונומית.
המסה הזו תהיה זקוקה לשטח מסחרי, וזה יכול להעשות בשיטה ממורכזת - קניון/מרכז מסחרי או מפוזרת אורכית - רחוב מסחרי.
יש יתרונות וחסרונות לכל שיטה. אני סבור שהבחירה בשיטה האורכית, מראש (כך שלא מנחיתים על אף אחד משהו שהוא לא ציפה לו), זה רעיון מוצלח, גם מאחר ומדובר בהמשך רחוב הרצל, שבחלקו הצפוני הוא רחוב מסחרי, ולכן זה גם "עושה שכל". זה לא צריך להיות בדיוק כמו מרכז ת"א.

הייתי שמח אם הכנסיה היתה מאפשרת שימוש ציבורי בפארק הפרטי שלה, שפשוט כואב הלב לראות שטח כה ענק, בלב ת"א, עומד שומם ומבוזבז. לכל הפחות לבינתיים, עד שהם יחליטו מה הם רוצים לעשות עם השטח שלהם.

לפי התכנון המקורי הישן של תל אביב

כל הרחובות הראשיים
היו צריכים להיות רחובות מסחריים
מ-יפו ועד נחל הירקון

היה אפילו תכנון ישן
אחרי נחל הירקון להקים כיכר שתהיה דומה
ל-כיכר המדינה .
וגם ככה הטיילת החדשה אחרי הירקון
תכלול חזית מסחרית
אחרת זה יהיה אזור מת שלא מתאים לעיר
אלא דומה לעוד שכונת שינה במערב ראשון לציון

עלה13

New member
דווקה נתת דוגמה טובה...

לגבי בתי הקולנוע, הפיזור שלהם היה מצויין לפני שלושים שנה בכל רחבי העיר, בכל אופן רצף רחובות עם חזית מסחרית אינו פוגע באופי הקיים של השכונות ברחבי העיר, הוא רק משפר אותם, לא טענתי בשום שלב שאני חושב שכל חזיתות רחובות העיר צריכות להיות עם חזית מסחרית, אני מדבר על רצף של הרחובות הוארכיים והרוכביים, כאלו יש בצפעפות במרכז, לב ודרום העיר, התכנון בתוכנית המתאר מתקן את המצב.
אני חושב שרחובות כאיינשטיין וחיים לבנון, בני אפריים וחיים ומבצה קדש בשכונות עבר הירקון יתרמו הרבה הן לעירוניות, אין לעירוב השימושים והן לתושבי השכונות ולא ממש ישנה את אופיים, לדוגמה ציר שלבים שבתכנון החדש יכלול חזית מסחרית, מבנה מגורים, מבני משרדים ושביל אופניים יחבר את שכונות יפו והדרום למרכז העיר ויתרום רבות לעיר ולתושבים הן מבחינת הבטחון, מקומות עבודה, מעמד השכונות ועוד...
אישית אני חושב שבכל רובע צריל להיות מס' מאפיינים הטועמים לאופי השכונה שיכללו פארק, גינה, כיכר, מרכז קהילתי רב גוני שיכלול שיכלול מבנה עם חללים ציבוריים, מסחריים, מתנ"ס, אודיטריום, סיפריה, מרכז ספורט ובריכת שחייה במחיר מותאם לאופי התושבים ברובע, חללים לגלרייות, בתי קפה ומסחר במס' רחובות ראשיים מסחריים, אני לא שולל מצב שבו אופי האזור ללא מסחר כלל היום כמו צהלה שימשיך להיות כך אך במרחק הליכה צריך שיהיה רחוב אורכי עם חזית מסחרי שישתחבר לרצף העירוני, תפקיד רחוב עם חזית מסחרית הוא לא החללים המסחריים בלבד אלה אופיו ותפקודו במרקם העירוני, הוא גם ציר תחבורה, לרוב עם שביל אופניים, שמן הסתם יצמצמו את השימוש ברכב ויקלו על התנועה, בו ובשכונות שהוא גובל, אלו מאפיינים ציבוריים שישמשו את התושבים סביבו, החל ממבני ציבור עירוניים, פרטיים\ מסחריים וכו'

עלה13

New member
כן, אני מניח שיש רחובות עירוניים...

ללא חזית מסחרית שמצליחות לתפקד בעיר, לא בגינם, אבל אני חושב שעיר צריכה רשת של רחובות עם חזית מסחרית רציפה בשביל לתפקד טוב ובשביל להעלות את הבטחון של הרחוב, רחוב כמו רחוב בוגרשוב שהוא ברובו רחוב מסחרי ונע בין רחוב בן יהודה לקינג ג'ורג קטע שטרניחובסקי קינג ג'ורג אילו היה נמשך עם חזית מסחרית היה תורם לעירוניות, השידרוג המתוכנן שירחיב מדרכה ויוסיף שביל אופניים יתרום במעט לשינוי ולתפקוד הרחוב כרחוב מערב שימושים בעיקר בשל תוספת שביל האופניים.
יש הבדל בן שדרה ללא חזית מסחרית לרחוב ללא חזית מסחרית, שד' ח"ן, שד' בן ציון, שד' דוד המלך ושד' נורדאו הם שד' בתוך המרחב העירוני שמתפקדות היטב ללא חזית מסחרית בשל היותם שדרה, אילו שד' חן לדוגמה לא היתה שדרה אלה רחוב רגיל לחלוטין ללא חזית מסחרית היתה פוגעת ברצף ובקשר בין מתחם הבימה לכיכר רבין והתפקוד שלה בעיר היה מינורי ממש כמו רחוב יהושע בו נון שהזכרת שהא/נשים שמגיעים אל הרחוב אלו א/נשים שגרים בו, באים לבקר, או מגיעים בשל מבנה היסטורי מפורסם בו, אישית אני מעדיף שדרה ללא רצף מסחרי, אלה חזית מסחרית מדלגת כמו בקטע הצפוני של שד' רוטשילד, דוגמה לרחוב עם חזית מסחרית מדלגת שמתפקד היטב הוא רחוב גורדון.
עירוב שימושים בעיר כולל מס' מאפינים, רחוב עם חזית מסחרית רציף בשתי וערב ברחובות העטפים אותה , שתי וערב של שדרות ברחביה, רחוב עם מדרכה רחבה או לחלופים רחובות סגורים לרחב/מדרחובים, רחובות עם שביל אופניים, תחבורה ציבורית תדירה ורצופה (אוטובוסים/רכבות/מוניות/השכרה), מבני ציבור, מבנה מגורים בפורמטים, גבהים, נמוכים תמכור גמיש בתנאי שוק חופשי, דיור בר השגה, גן, כיכר, רחבה, פארק, חורשה, מע"ר נפרד, משולב וזה רק חלק, המושג הולך ומתפתח.

אני חושב שעיר צריכה להכיל רצף של רחובות מרכזיים הכוללים חזית מסחרית רציפה שאותם חותכים שדרות ורחובות פנימיים שאינם חייבים להיות עם חזית מסחרית רצופה או בכלל, חזית מסחרית שומרת על בטחון הרחוב יותר משיטור קהילתי או מצלמה במעגל סגור, בית קפה שיושבים בו א/נשים בחוץ, חנות ירקות או מכולת שכונתית ותנועה של א/נשים ברחוב יצמצמו או ימנעו פריתות, תקיפה, הטרדה או פשע ברחוב. אני מאמין שהתכנון של פטריק גדס מתכנן העיר עובדת יפה כבר מעל למאה למרות שהיא יושמה רק בחלקה, חלק מהרחובות עם חזית לא הושלמו כבוגרשוב, רוב הגינות הפנימיות לא נבנו כלל למעט גינת בילו ברחוב החשמונאים והשרון ברזילי ואולי עוד שתיים שלושה מכמה עשרות שתוכננו, גינת גדש היא אחת הקסם שבמנה עירוני וגם היא שתוכננה בלב הרחוב הפנימי ללא החזית המסחרית כללה שטח מסחרי אחד ולא סתם, גינת גדס בנויה בצורה זו, דונם שטח חולק לשמונה מגרשים על ארבעה נבנו בתי מגורים וארבעת הנותרים הם שטח הגינה, הגינה מוקפת כבישים פנימים וחזית אחד לבתים, באחד מהם שטח מסחר לבית קפה או מכולת, נוצר מצב של גינה גדולה ובטחה שהכבישים הפנימים בשלושת הצדדים ושטח המסחר מעלה את הבטחון לשהות בה

down under

New member
אבל השכונה החדשה הזו היא דה פקטו

(לא דה יורה, כי דה יורה היא כמובן ת"א, אבל דה פקטו) לא תל אביב.
זה בדיוק כמו תל ברוך צפון או כוכב הצפון או, להבדיל, נווה ברבור או יפו ד' או יפו ג'.
שכונה שכביכול היא לא בעיר ת"א.

אין לה את ה"אופי" המגניב התל אביבי השינקינאי או השדרות רוטשילדי או אפילו את זה של הצפון הישן באזור
שד' נורדאו /מתחם באזל.

ובתור שכונה חדשה שכביכול היא לא בתוך ת"א היא לא חייבת להראות כמו רחובות שבתוך הלב של ת"א שבהם, אם הם ראשיים,
כדאי שאכן יהיו מסחריים.

למעלה