עידכונים שונים

asaf2000

New member
אבל למה דקלים למה?

יש כל כך הרבה סוגי עצים שיתאימו לשדרות התל-אביביות אז למה תמיד שותלים דקלים? למה לא חושבים על זה שאנשים ירצו ללכת בצל?

tela vivi

New member
צודק לחלוטין, באמת חבל

אולי עוד ישלבו גם עצים שעושים צל

עלה13

New member
ישנה זווית, כחמישים מטר...

מזרחה לתחנת הדלק מהמדרכה הדרומית אפשר לראות את הפרויקט בתצורתו הכוללת את טווח השדרה האמצעית.

tela vivi

New member
פרויקט מרכולת 8 בפלורנטין

האם הפרויקט הזה לא קצת גדול מדי על הרחוב הקטן?
(הצילום הוא מהחלק הפנימי של הפרויקט)

tela vivi

New member
פרויקטים חדשים ברחוב פרנקפורט

בתמונה - פרויקט פרנקפוורט 6א

tela vivi

New member
פרויקט חדש ברמת אביב ג'

לא מרגש במיוחד, אבל לא נקפח את השכונות הצפוניות

tela vivi

New member
הדרן - הפרויקט הצמוד לSEA ONE מדרום

לטענת היזמים הפרויקט בבניה. אמנם חצי מהמתחם אכן מגודר, אולם בחצי השני יש 2 מבנים ישנים מאוכלסים.
לא ברור מה בדיוק קורה שם. למראית עין יש שם כרגע פעילות שקשורה דווקא לפרויקט הרברט סמואל 10 הסמוך מדרום
פרטים נוספים בהמשך....

עלה13

New member
ציר הטיילת התל אביבי מפוספס וזאת...

עוד לפני שמדובר על גובה הבניה, הארכיטקטורה, תכנון החזית המפלסית אינה ידידותית ועירונית, כך שיוצא שכל הקטע מהדולפינריום למלון שרתון אינה מתפקדת כחלק מהמרחב העירוני, מבחינתי מירב הרחוב ראוי להיות מוכרז כפינוי בינוי עתידי עם תכנון מחדש שיכיל חזית מסחרית לאורכו בגובה המדרכה, מדרכה רחבה, עצים מצילים, לבטל את הכביש הפנימי ולהמר אותו לנתיב חניה ונתיב לתחבורה ציבורית, כך גם יהיה שיפור בקשר של העיר אל הים.

tela vivi

New member
הרבה מהבניינים הם די חדשים

ואם יהיה פינוי בינוי זה יקרה בעוד 60-80 שנה

עלה13

New member
רוב המבנים אינם מבנים...

לשימור והמבנים הבעייתיים הם מס' מבנים שנבנו עם מדרגות לרציף הכניסה, מדובר בחמישה שישה מבנים שניתן תמורת אחוזי בניה במקום, או ניוד אחוזי בניה לעשות פרויקט פינוי בינוי

tela vivi

New member
אתה מדבר על מבנים חדשים יחסית

וזה לא ריאלי שיעשו שם פינוי בינוי רק בגלל שקומת המסחר מוגבהת (שאין ספק שזה אסון)
כדי שזה יהיה ריאלי המבנים צריכים להיות 40 קומות ולא בטוח שזה עדיף

תודה רבה!

העיר מתפתחת בצורה נפלאה. הלוואי ושאר הערים בארץ היו לומדות מת"א.

כתושב חיפה (טרי אמנם), אני מתייאש לפעמים מחוסר האיכפתיות של העירייה כלפי התושבים בעניינים כמו תשתיות וכד'; אתה נוסע בעיר, ואתה משוכנע שאתה נוסע על דרך עפר. הכול מלא בורות, סדקים ותיקונים חאפרים. על שימור מבנים אין מה לדבר בכלל... לפני 10 שנים בערך (בקדנציה של ראש העיר הקודם) החלו לשמר את המושבה הגרמנית בעיר ומאז - כלום. אפילו אחד הבניינים המשוחזרים חטף רסיסי רקטה במחמת לבנון השנייה ועדיין לא תיקנו את המפגע. יש מבנים עתיקים ומיוחדים בעיר בעלי ארכיטקטורה מעניינת שפשוט עומדים להם שם, מחכים לרעידת האדמה החזקה הקרובה, עם חלונות אטומים בלבנים. מעט ההבטחות היחידות לשיפור חזית העיר הם מנהור הרכבת, סגירת הנמל הצבאי, והעברת בסיס ההדרכה של חיל הים. שלושתם לא ריאליים, ואם ייקרו, זה יהיה לפחות בעוד 20 שנה.

אחחח כמה שאני מתגעגע לת"א....

mauzer

New member
תודה על העדכונים

עלה13

New member
תודה על השרשור...

סקירה ראויה ומהנה, אני מאוד אוהב את הפרויקטים של התחדשות עירונית בתוך העיר שכוללת שימור ברמות שונות ובניה חדשה נמוכה, למרות שהבניה החדשה בדרך כלל לא מוצלחת בחיבור שלה לרחוב, את האתר שלך אני מאוד אוהב וממליץ לבקר בו, תענוג.

למעלה