עידכונים על חג הצלב

salt of earth

New member
עידכונים על חג הצלב

אז חג הצלב נחגג ברחבי הארץ: בנצרת ערכו מיסה במנזר הסליזיאני ובו הוסבר על חשיבות החג ומה מסמל הצלב עבורנו במיעליא קיימו את התהלוכה השנתית המסורתית שהשתתפו בה כ 8 אלפי מאמינים ונכחו בה נציגים מטעם כל הכנסיות: האורתודוקסית, הקתולית, והאנגליקאנית. לצערנו בחיפה ולמרות כל האזהרות וההגבלות נמשכה חגיגת הנפצים הפסולה שגרמה לשריפה, למרות שיצאה קריאה מטעם הכמרים ובמוסדות החינוכיים הזהירו מתופעה זו אלא ששוב פעם זה קרה
ובחיפה, האב סאלם פרח (שהכרנו כאיש חביב ביותר בפסוטה
) הסביר על משמעות חג הצלב, ההיסטוריה שלו וגם הוציא קריאה לחדול ממנהג הנפצים הפסול שגורם לרעש, ופציעות.

salt of earth

New member
הדיון על הנפצים

ברשותכם אני מעבירה את הדיון על הנפצים לכאן כדי שהחברים יוכלו להשתתף
בשרשור הקודם הבאנו מידע על משמעות החג, הסמלים שלו, וההיסטוריה שלו כאמור ב 14.9 אנו חוגגים 3 אירועים שהתרחשו: א. מציאות הצלב בשנת 327 בירושלים על ידי המלכה הלנה אמו של הקיסר הרומאי קונסטנטין. ב. חגיגה ליום בניית הכנסייה מסביב לקבר הקדוש בשנת 335 על ידי הקיסר קונסטנטין שהוא בחר אותו יום. ג. חגיגה לזכר החזרת הצלב לירושלים בשנת 629 אחרי שהקיסר הרקולס השלישי נצח את ממלכת פרס שכבשה את ירושלים בשנת 614 והרסו את הכנסייה ולקחו את הצלב. המנהג העממי-רוחני הוא להדליק מדורה בחצר כדי לציין את המדורות שהודלקו בכל כפר שאליו הגיעה הידיעה שהצלב נמצא. כאמור זאת הייתה דרך תקשורת פרימיטיבית והמלכה הילנה רצתה להעביר לבנה את הידיעה שהצלב נמצא ולכן כל כפר שאליו הגיעה הידיעה שהצלב נמצא הדליק מדורה כדי שהכפר השכן יידע וימשיך את המדורות. כך שהמדורה שמדליקים לעיתים בכפרים ואני אישית זוכרת את החוויה בהיותי קטנה אכן קשורה להיבט רוחני-דתי של החג. בעוד שהשלכת נפצים וזיקוקים כלל וכלל לא קשורה למשמעות החג, וזה מנהג שגוי שרק גורם נזק, גורם לרעש למטרד רב כי האנשים בחיפה איך שהבנתי צריכים לנסוע עם חלונות סגורים כי מסתבר שילדים זורקים נפצים על מכוניות נעות, שלא לדבר על הסיכון הרופאי שטמון בנפצים וכמה פעמים שמענו על ילד שהאצבע שלו נקטעה בגלל שהנפץ התפוצץ בידו. ספק אם אותם ילדים מודעים בכלל למשמעות החג
וספק אם הוריהם יודעים שהרי מי קונה להם את הנפצים
ממתי הצלב שעליו נשפך דמו של ישוע ודרכו נגאלנו ושוחררנו מכבלי החטא הפך לקרנבל של השלכת נפצים
היו אנשים שהקריבו את חייהם כאשר הפרסים רצו לגנוב את הצלב וממתי זכרם הסתכם בשלכת נפצים... האמונה שלנו שהיא שקטה, עם אושר תמידי וכמה ילדים חופצניים הפכו את הרחובות לזירת קרב בשם "החג" האם חג הצלב זה השלכת נפצים, או שריפות, או יצירת פקקים, או מעצרים או התערבות משטרתית
כמה ילדים קטנים והוריהם מביישים את המצב ולכן בא הרעיון של ההצעות הפרקטיות. כל אחד מוזמן להזין את ההצעות שלו כדי למגר את התופעה ואולי ניקח את הנושא הלאה

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifגם לבן ישוע יש חוויה קשה מילדות עם חג

הצלב אם אני לא טועה, שאמו סיפרה לי
..איך נשרף מהספוגים הבוערים שהיו מדליקים באותו זמן.

salt of earth

New member
ההצעות שלי ../images/Emo140.gif

ההצעות שלי: כדי שפרויקט כזה יצליח צריך שיתוף פעולה מלא בין המנהיגים הרוחניים, בתי הספר הנוצריים, תושבי השכונות הנוצרים, העירייה, הסוחרים, והמשטרה. יש בו זמנית לעודד טקס רוחני נוצרי כדי שישמש אלטרנטיבה לילדים המשועממים בחג ובאותו זמן לזנוח את תופעת הנפצים. ניתן לעשות זאת ע"י: 1- אכיפה- הגבלת מכירת הנפצים, הזהרת הורים וילדים שנעשית ע"י המשטרה אבל זה לא מספיק כי צריך שת"פ והגברת המודעות. 2- הגברת המודעות- כל הילדים הנוצרים בחיפה לומדים בבתי ספר נוצרים אז למה לא מנצלים את התפקיד החינוכי של בתי ההספר כדי להגביר את מודעות הילדים, אפשר לעשות יום מודעות לפני חג הצלב שבו ילמדו הילדים על משמעות החג וידברו על כמה נזק גורמים הנפצים וכו' ואפשר גם לעשות מיזם ולהזמין את ההורים לראות ולהתרשם. אפשר לעשות כל מיני פעילויות חינוכיות כמו תחרות إنشاء על הנושא ועוד
3- ניתן גם להזמין את ההורים להרצאות שיעבירו אנשי דת או אנשים מאמינים על משמעות החג, ואפשר גם להזמין רופא שידבר על הסיכונים הרפואיים או עובדת סוציאלית. 4- התערבות של אנשי הדת- שזה כולל גם הזמנת ההורים וילדיהם להרצאות, פעילות מניעתית בכנסייה, להזכיר את הנושא בדרשות בזמני המיסות. 5- צריך לא רק למגר את התופעה אלא לעודד את חגיגת החג בצורה הולמת כדי שאותם ילדים יוכלו להשתתף ולהרגיש חלק מהחג
אז אפשר לעשות אירוע דתי גדול שכל חיפה תוכל להשתתף בו לדוגמא: לעשות במרכז העיר או בחצר של המנזר מדורה מבוקרת עם נרות ועם תפילות ועם תראתיל לכל אורך הלילה וכך גם הילדים הקטנים ירגישו חלק מהחג ויתלהבו מזה, אפשר לעשות כמו במיעליא ולערוך תהלוכה עם תפילות ותראתיל ונרות
וזה יהיה אירוע שיסמל את חיפה ויאחד את כל הנוצרים בה, להבדיל מהנפצים שרק גורמים לבעיות. 6- גיוס השכנים- יש להעלות נושא זה לסדר היום של השכונה, השכנים יתגייסו כדי לדבר עם אותם הורים ששולחים את ילדים לשחק עם הנפצים וקצת להביך אותם
(במילים אחרות: شوي زوء وربوّا ولادكو) המטרה היא ליצור לחץ על אותם משליכי נפצים כדי לגרום להם להרגיש שהם עושים משהו לקוי... הדבר ייעשה תוך כדי עירוב המשטרה הקהילתית, המחנכים, אנשי הדת, ומשפחות הילדים. אלה ההצעות שלי, אני לא יודעת אם כבר משתמשים בחלק מהם או לא
אם איזכר בעוד אוסיף
בן ישוע תגיד, האם זה שחזור מלא של אותה שיחה לפני שנה בדיוק

למעלה