עידכונים עידכונים

עידכונים עידכונים

אז סוף סוף היום היינו בשניידר אצל שרון צימרמן ישבנו שעה וחצי <פגישה ראשונה> והכירה את מור ואת כל המכלול הבעיות <ADHD, התקפות זעם, טיקים, וכו'> הציעה לנו להתחיל טיפול היתנהגותי אשר משלב טיפול פסיכולוגי עם ביופידבק מישהו עבר טיפול כזה להפרעות היתנהגות והיתפרצויות זעם ???? האם זה עזר??? ומה קורה אחר הטיפול???? תודה אגב, שרון צימרמן מקסימה

ביופידבק

קודם כל שרון צימרמן אכן מקסימה!!! אנחנו עברנו עם גיא את התהליך הזה, בדיוק אותם סמפטומים, עברנו טיפול של 10 חודשים , של שיחות וביופידבק, אצל חנה וייסמן. האם ביופידבק עוזר??? לא לכל אחד, תלוי בילד ואיך הוא מתחבר. אצלנו גיא הגיע לתוצאות יפות שלימדו אותו לשלוט בקצב הדופק ולהרגע בזמן התקף זעם. אם הייתי צריך לחזור על אותו תהליך, הייתי חוזר עליו. אבל ללא ספק, מאז שגיא התחיל לקבל פריזמה, נעלמו כל התקפי הזעם, לחלוטין!!! לא צריך לפסול את הגישה הפסיכולוגית בטיפול בבעייה, אבל אם יש אפשרות , להקל מיידית ע"י תרופה , כל כך שכיחה וללא תופעות לוואי, למה למנוע??

עוד קצת על התרופה פריזמה

לא מכירה את התרופה הזאת כרגע מור מקבל קונצרטה + ריספרדל שלושת רבעי כדור אין הרבה שיפור בהיתנהגות ובהתקפי הזעם אבל בטיקים דווקא כן אם אפשר קצת מידע על התרופה הזאת אשמח

סוג של פרוזאק

אדמונית, ההמלצה שלי לטפל במה שכואב יותר!!!! לא לנסות לפתור את כל הבעיות בבת-אחת. הוא מקבל קונצרטה בגלל הפרעות קשב, הקונצרטה , ברוב המקרים, מגבירה טיקים ומצד שני הוא מקבל רספירדל להקל עליהם. מה הכי מפריע , לילד??? והדגש על הילד!!! לא מה מפריע לסביבה??? אם ההתפרצויות החרדות או האובססיות, אזי רצוי להשקיע את מירב המאמצים לטפל בזה, ולא בטיקים. אם הוא סובל מטיקים בולטים וחמורים, המשפיעים עליו חברתית, אז רצוי לטפל בדרך שאתם מטפלים כרגע, בקיצור רק אתם והילד יודעים ממה הוא "סובל" באמת, טפלו קודם בזה!!

טוב, אז ככה

כרגע הילד סובל הכי הרבה מ-התקפות הזעם שלו והאיבוד שליטה שלו מאוד מפחידה אותו הילד אינו סובל מחרדות וטורדנות כפייתית גם הטיקים כרגע בשלב רגיעה ולא ממש מפריעים לו הדבר הכי מפריע כרגע לו זה חוסר השקט בכיתה ובבית וכמובן ההפרעת ההיתנהגות שמתבטאת גם בהתקפות זעם ואלימות כלפי בני גילו וגם סמכות בוגרת האם זה הטיפול הנכון ???

ש ל י ק

New member
היי אדמונית

אני אפתח ואומר לפני הכל שכל טיפול משפיע באופן אינדיבידואלי על כל ילד....אצלנו בעבר הבעיה הכי בוערת גם היתה בגלל התקפי הזעם. ילדי טופל בכמה סוגים שונים של כדורים והסתבר לנו ולרופאה שזה לא רק שלא עזר אלה העצים לו את התקפי הזעם. כיום אנחנו גם מטופלים בשניידר והילד נמצא עדיין באבחון הוא לא מקבל כדורים כבר למעלה מ-3 חודשים ויש שינוי עצום לטובה בהתנהגותו. כשהיינו אצל פרופ' אפטר הוא אמר לי משהו שבתחילה כעסתי עליו אבל אחרי חושבים שעשיתי הבנתי את כוונתו הוא אמר שזה שלילד יש את התסמונת או כל דבר אחר ולא משנה לצורך העניין לא נותן לו רשיון להתנהג בצורה שלילית והוא מצפה מאיתנו הוריו לקבל הדרכה לעיצוב ההתנהגות לפני שהילד בעצמו ילך לסדנא שכזו. לבסוף לא הלכנו לסדנא שכזו אלה הלכנו עם האינטואיציות שלנו בעקביות ,בשיחות יום יומיות עם הילד ובעיקר בהרעפת חום ואהבה.... מאחלת לכם בהצלחה!

אני לא מתיימר להיות מטפל!!

נתתי לך מנסיוני שני דגשים: 1. לטפל במה שהכי "בוער" ומפריע - לילד עצמו!! 2. בעיות הקשב , והתפרצויות הזעם , הם שני דברים שונים. רצוי לבקש ממי שמטפל בו להתמקד במה ש"כואב" לילד בעיקר, ולעזוב לעת עתה את מה שפחות "בוער"

הלנה

New member
הי אדמונית

מסכימה איתך בהחלט, שרון צימרמן מקסימה ואגב גם מאד מקצועית! לגבי ביופידבק וטיפול התנהגותי, כמו שדני כתב זה תלוי בילד.. .הבן שלי והבן שלו עברו כמעט את אותו תהליך באותה תקופה אצל אותה פסיכולוגית, לבן שלו זה עזר ולבן שלי לא... הפסיכולוגית טענה שאין לו מוטיבציה לכך... מצד שני המצב שלו השתפר פלאים בשנה האחרונה ואני לא יודעת בדיוק בזכות מה... הוא הפסיק את הטיפול התרופתי (לקח רסיטל וריספרדל ל- OCD והתפרצויות זעם), הפסיק את הטיפול הפסיכולוגי... התחיל לקחת אומגה 3 (לאחרונה הוא לא כל כך מתמיד)...עשינו קצת הפרדת כוחות בבית... הוא מיוזמתו הולך לישון כמעט כל יום אצל הורי, למרות שהוא כל היום בבית, הוא עוד מעט בן 13 (אולי הוא מתבגר).... בקיצור, אני לא יודעת בדיוק מה הסיבה, אבל המצב שלו הרבה יותר טוב ואנחנו כמובן מאד מאושרים מכך...

למעלה