עידכונים ושאלות

עידכונים ושאלות

אז ככה... אחרי החום, הפריחות, הגיע תור השיעולים. הלכנו לרופאים י השיעולים רק החמירו עד כדי אי יכולת לישון בלילה (גם היא וגם אנחנו). בסוף הגענו למומחית ריאות ילדים שהגדירה את זה ככה. פעם ראשונה שיש ציפצופים בריאות- זה נקרא WHEEZING. פעם שניה- גם. פעם שלישית- אסתמה. היא טוענת ששליש מכלל הילדים מקבלים WHEEZING וחוזים הרבה יותר גדולים מיוצאי הפגיה- עד כדי הגדרת אסתמה. היא טוענת שהיה לנו מזל שזה הגיע רק עכשיו כי זה היה צפוי עוד הרבה קודם. אנחנו מטפלים בסטרואידים (מינון נמוך לאללה) ומקווים שהיא תרגיש טוב... עכשיו, אם כל מה שהיא אומרת נכון, כולכם עכשיו מנדנדים בראש ואומרים- מכירים, יודעים. האם זה נכון? האם כולכם ביקרתם לפחות עם WHEEZING אחד, שלא לדבר על שלושה? מחכה...

כן..כן..וכן...

עם שתי הגדולות זכינו להגדרת אסטמה , שטפו טפו טפו - עברה... עם אשחר מחכים לצפצופים השלישיים כדי להגדיר - אבל עם אבא אסמטי + שתי אחיות + BPD - זה רק ענין של זמן . WELL COME TO THE CLUB...

../images/Emo65.gifלא מכירה את המונחWHEEZING

אבל מאור בהחלט סובל מקוצר נשימה. שהיה תינוק קטן , מכל נזלת וצינון הכי קטן היינו מגיעים לאנהלציות, צפצופים הסטריים וחרחורים ,ששאלתי את הרופא אם כתוצאה מהפגות הוא כ"כ רגיש , הוא היה אומר שלא , זה קורה להמון ילדים. בשנה וחצי האחרונות ( בערך ) בכל תקופה של שינוי מזג אויר מאור סובל בצורה היסטרית , נהיה לו קוצר נשימה והוא מקבל סירופ ונטולין. למזלי הוא לא מגיע לצפצופים וחרחורים , ואחרי 2 מנות ונטולין הילד מרגיש הרבה יותר טוב. היום שאני שואלת את הרופא אם זה בגלל הפגות , הוא כבר עונה לי אחרת.... לגבי השאלה האם הוא מוגדר אסמתי....מה זה כבר משנה ברגע שהוא לא יכול לנשום???

גם אני לא מכירה את המושג

אבל אצלנו אינהלציות נוזלות כמו מים, לשני הילדים. במזג אויר הפכפך כמו עכשיו, עם חמסינים ואבק באויר זה בטח לא עוזר. הילדים שלי לא מוגדרים אסמטיים, אלא סובלים מסטרידור (שיעול נבחני). יש פעמים ששום דבר לא עוזר ומגיעים באמת לסטרואידים (שעושים פלאים). מאחלת החלמה מהירה. המלצה: לקנות מכשיר אינהלציה שיהיה בבית,(מן הסתם תזדקקו לו) ולקנות מכשיר אדים קרים שיפזר לחות בחדר.

גם אנחנו היינו שם...

לא מכיר את המונח, אבל בתחילת החורף היה לנו מקרה של צפצופים שאובחן כחשד לברונכיט אסמתית (בעיקר בגלל הפגות). קנינו מכשיר אינהלציה, ואחרי שבוע של ונטולין וכמה ימים של סטרואידים זה עבר ולא חזר (טפו טפו טפו). בכלל היה לנו סיפור, כי היו לנו כרטיסים לפריז, כמה ימים אחרי שזה התחיל). נורא התלבטנו מה לעשות, עד שהרופא של שני פסק: "פריז" - וההורים שלי סיימו את האינהלציות.

דבורי

New member
הומיאופטיה

אביחי (הבן הגדול שלי, שאינו פג) הוגדר כאסטמתי אחרי ה-WHEEZING השני. מאד ממליצה על תרופות הומיאופטיות לטיפול בנושא. לנו זה עזר מאד, ואביחי מעולם לא נזקק לסטרואידים, אלא רק לאינהלציות של ונטולין מדי פעם. כפי שכבר נאמר פה, מכשיר אדים קרים הכרחי שיהיה בבית, וכפי הנראה גם מכשיר אינהלציה. כדאי לקנות דרך קופ"ח, כך זה יוצא יותר זול.

למעלה