עידכון

עידכון

http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1724&MessageId=124041506 הכרתי מישהו באוגוסט (עוד לפני שכתבתי את השרשור המצורף) והקשר בנינו לא מוגדר.. שנינו מאוד לא עקביים, ואני מרגישה שאני חוזרת על הדפוסים שלי מהעבר אני כמו פרח, ברגע שאני מרגישה חוסר הדדיות או סוג של איום או קשה לי, אני נסגרת ולא נותנת לעצמי פשוט להיות... כל דבר פשוט משפיע עלי. ולכן אני גם לא עקבית. אני כאילו מחכה כל הזמן לאישור/הוכחה כדי להביע את האהבה שיש לי אליו או לתת מעצמי הוא יצר איתי קשר אחרי חודש שלא היינו בקשר מתוך מגמה להתייעץ איתי ולשפוך את ליבו בנוגע לחייים שלא מסתדרים לו ובנוגע לאקסית שלו.. הוא יודע שאני אוהבת אותו ורוצה אותו. שום דבר לא ניתן לתכנן בחיים וההשתלשלויות אירועים איתו הלכו בצורה עקומה. אז אני יודעת מה אני שווה ויודעת שאין לי שליטה על שאר הדברים או על איך שתופסים אותי אז אני פשוט נותנת לעצמי להיות. החלטתי שלפחות בזה אהיה עיקבית ואנסה לעבוד על כל תחושות הביטחון ותחושות האגו שמשתלטות עליי.. מה דעתכם?כייצד בכ"ז כן ניתן לחזק את הדברים החיוביים על מנת להיות עקבית בהחלטתי ולא לחזור על דפוסים?ופשוט לאהוב.. פשוט הא?

bridges

New member
את יודעת הכל אבל עדיין זה לא קורה

היי חגית, זה מה שאני שומע ממה שכתבת בסוף. את יודעת בדיוק מה את צריכה לעשות על מנת לצאת מהדפוסים החוזרים ועדיין זה חוזר. העניין הוא שיש כאן משהו שהוא מחוץ לידע. הייתי אומר שבמקרים האלה הידע, לא רק שאיננו עוזר, הוא גם מפריע. זה קורה כאשר יש משהו נוסף שאנחנו לא רואים שעוצר אותנו. זה כמו נקודה עיוורת במכונית. ד"א, אחת הדרכים להתגבר על הנקודה העיוורת הזאת זה לפעול מתוך דימוי, כפי שהתחלת לעשות כשדיברת על הפרח שניסגר כאשר הוא מרגיש שיש חוסר הדדיות או איום. אני מזמין אותך לחשוב, בתוך העולם של הדימויים, מהו אותו האיום שגורם לפרח להסגר? רונן

תשובה

האיום- שישליכו משהו על הפרח שהוא לא יוכל לשאת..(תלישת הפרח, מעיכה, שבירה) חוסר יחס, ללא השקיה/עה או קרני שמש מלטפות..(חושך,קור-זלזול, ספק) שהפרח יאבד את צורתו..(זהותו, האני) להיות כלוא בתוך קופסא דמיונית כשבחוץ יש מלא אור ומים וחיים שלמים שהפרח לא מסוגל לראות..(פחד מחוסר אובייקטיביות..או עיוורון מסוים)

bridges

New member
מהו האיום שהיית רוצה לעבוד עליו?

זה קצת קשה לעבוד על הרבה חזיתות ביחד. אני מזמין אותך לבחור איום אחד שהוא הכי חשוב מבחינתך כרגע. כמו-כן תשתדלי לא לפרש את הדימוי, נגיע לפרשנות בהמשך. רונן

bridges

New member
בואי ננסה לדייק את הדימוי

תנסי לדמיין את אותו הפרח בקופסא ולתת יותר פרטים: נתחיל עם הפרח: מה הצבע של הפרח עצמו? האם הוא מסוג ידוע? האם יש לו גבעול ואם כך האם הוא שתול בעציץ, באדמה? או אולי נמצא באגרטל? ונמשיך בקופסא: איך נראית הקופסא? מה הגודל שלה? האם יש לה צבע? ממה היא עשוייה? האם יש לה פתחים כלשהם? רונן

למעלה