עידכון-קשיי התפתחות..

עידכון-קשיי התפתחות..

היום כל הבוקר הוא בכה וצרח,חשבנו עייף,רעב,צמא,מוצץ אבל כלום לא הרגיע אותו,בסוף הוא נירגע לבד,הוא הפסיק לצאת החוצה כניראה שפעם הוא שמע משאית שעברה ליד הגן ומאז הוא מפחד אבל גם כך הקשב שלו מתפתח באיטיות נוראית,הוא מקשיב בידיוק שניה אחת מתוך כל היום,ניראנ לי שבקרוב ידברו עם ההורים שלו. שלך חנה גונן

נעה גל

New member
בבקשה תעדכני אותנו כשיספרו להורים

מענין אותי מה הם יגידו. ואת יודעת מה דעתי - היה צריך להגיד להם על זה עוד אתמול.

irisgh

New member
זו גם דעתי

תארי לעצמך שאת היית האם. ולא היו מספרים לך שחושבים שחס וחלילה משהו לא בסדר עם הילד שלך. מבחינתי, אמון בגן הוא בין היתר שיספרו לי אם יש דברים שעלי לדעת. אתן כנראה חוששות להגיד את מה שיש לכן בראש. אז צריך לחשוב איך להגיד. אבל זה לא פייר כלפי ההורים. אחרי שתגידו, הרי גם הם יצטרכו לעבור תהליך. תחילה הכחשה, לצד ספקות כי גם הם הרגישו משהו, ומשא ומתן, עד שבסוף כנראה יפנו למכון להתפתחות הילד או משהו. אתן לא חייבות לבוא עם אבחנה. זה לא התפקיד שלכן. התפקיד שלכן הוא לאמר להורים שעליהם לפנות לאבחון של גורם מקצועי. ואח"כ, להחזיק אצבעות שאולי טעיתן

אני שואלת כל יום

לפרטי פרטים איך היה. כבר רגילים אלי, המטפלת האחראית על הקבוצה של רעות מספרת לי בלי שאשאל. ואבוי אם לא יספרו לי משהו משמעותי.

בודאי שלא החלטנו כך על דעת עצמנו..

כל צעד נעשה בתיאום עם הפסיכולוגית וכך הוחלט יחד איתה בפגישה האחרונה, השבוע הזה נילקח מפני שאנחנו בעצמנו לא היינו בטוחות מה הבעיות הספציפיות מהן הילד סובל ובאיזו דרגת חומרה הכל מתוך רצון לתת להורים דיווח אמין ומדויק מתוך התחשבות ורגישות בידיוק ביגלל הסיבות שהבאתן. שלכם חנה גונן

אם לא שותפו ההורים מיידית

הייתי מפטרת הן את הפסיכולוגית והן את הגננת. אולי גם את המפקחת. איך ייתכן מצב שמעורבים אנשי מקצוע חיצוניים לגן בטיפול בילד/ה ללא ידיעת ההורים? זו לא עבירה על חוק כלשהו?

אני תמיד יכולה להשתמש..

בתירוץ של בסכ אני רוצה לחזור הביתה בשלום אבל אצלי זה לא תירוץ אלא מציאות עבודה יום יומית אני מנועה מלהתערב בשיקולים שמובילים להחלטות גם אם הם לא מוצאים חן בעיני(ויש הרבה שלא).אני בטוה שאתן מבינות שאנחנו רוצות רק בטובת הילד אבל הכל אצלנו הולך לפי היררכיה,אני-המטפלת האחראית-מנהלת-מפקחת.מה שמנחם אותי הוא שהילד נימצא תחת מעקב ואני יודעת שכך יגדל הסיכוי שהוא יטופל. שלכם חנה גונן

נעה גל

New member
ליליה - בכל גן (כולל זה שבתך נמצאת

בו) ישנה פסיכולוגית/יועצת חינוכית שעושה תצפיות על הילדים ועל הגן באופן כללי, בעיקר כעזרה לצוות. בעיקרון, הדבר נאמר להורים במעמד ההרשמה או באספת הורים. גננת/מטפלת מרגישה שמשהו לא בסדר אם אחד הילדים, היא מבקשת מהפסיכולוגית לערוך עליו תצפית או שתיים. אם הפסיכולוגית מוצאת שיש בסיס לחשד של הגננת - פונים להורים. אין כאן התערבות טיפולית או מגע עם הילד מעבר לתצפיות במסגרת הכיתה. מה שכן, חנה מספרת על הילד הזה כבר די הרבה זמן והיו צריכים כבר מזמן לפנות אל ההורים. מתוך הסיפורים שחנה מביאה לכאן הצלחתי להבין שמנהלת המעון מעדיפה לקבור את הראש באדמה לפני שהיא תספר להורים שיש חשד שמשהו לא בסדר וחנה גונן מרגישה שידיה כבולות (זו תגובה ל-irisgh). לצערי, אני לא חושבת שהמצב שחנה מתארת הוא נדיר. הרבה פעמים ילד עובר קשיים בגן ולא מיידעים את ההורים. את יכולה לשאול הרבה שאלות אבל, איזה מידע מוסרים לך ואיזה לא ובאיזו רמת אמינות - זה כבר תלוי בכל צוות וצוות.

נתקלתי כבר אי אילו פעמים

בעניין תצפית א/נשי המקצוע בילדים בגן, מעולם לא ראיתי שזה נעשה ללא ידיעת ההורים. זו חוצפה איומה בעיני, באופן שאפילו אין לי מילים לגביו. התגובה של חנה בעניין הסמכות גם היא בעייתית בעיני אבל בואו לא נכנס לעניינים של אתיקה, אני רק שמחה שהבת שלי נתונה בידי פרסונל מסוג אחר.

שכחתי להגיד..

ואני מתנצלת שהחשד לבעיות אצל הילד הוא טרי ממש(ענין של שבוע)וכניראה שרצו להיות יותר מבטוחים לפני שמדברים עם ההורים ולא סתם לעורר מהומה על דברים שאולי לא קיימים,אני מתארת לעצמי שידברו איתם עוד השבוע.בקשר לתגובה האישית שלי,מעמדי במעון הוא מאוד מורכב ולא אפרט בנושא ביגלל רגישות אישית ולכן נמנע ממני להתערב בצורה יותר גורפת,נסו להבין ולא לשפוט אותי לשלילה,הרי אני לא מהיום בפורום ואני חושבת שכבר נוכחתם שאני עושה עם הילדים הרבה מעבר למה שנידרש. שלכם חנה גונן

למעלה