עידכון קטן - גלובל סים של פלאפון

k-don

Well-known member
אני ממש מתנצל שאתה לא אוהב לקרוב שרשורים במלואם

זה לא הפתרון הפשוט ביותר.
זה לא הפתרון הזמין ביותר.
וזה לאו דווקא הפתרון הזול ביותר

enigo

New member

G Gabi

Member
גיחות שהגלובל סים שברשותי ביצע בחודשים האחרונים

יוון - קונקשנים במצטבר של 7 שעות.
גרמניה - כ-12 ימים (מחולקים ל-3 נסיעות שונות)
קרואטיה - 7 ימים.
סלובניה - 4 ימים (ונותרו כחמישה ימים נוספים עד סוף השבוע הקרוב).
איטליה - 4 ימים + יומיים.
דרום אפריקה - 21 ימים.
שוויץ - 6 ימים (בשתי נסיעות שונות).
קנדה - 5 ימים.
&nbsp
הגיחות כולן, בוצעו ב-6 החודשים האחרונים.
בא וחשב כמה היה עולה לרכוש סים מקומי בכל מקום ומקום [חלק מהגיחות לאירופה בוצעו בתוך 30 ימים כך שהיה אפשר להסתפק בסים אחד בלבד כל עוד הנדידה הפנים אירופאית (שאינה כוללת את שוויץ) פעילה בתכנית התעריפים ותכנית התעריפים עדיין בתוקף].
חשב גם:
- הזמן הכרוך בעניין
- אם נוחתים ביום ראשון בעייתי למצוא נקודות שירות פתוחות
- לעיתים קשיי שפה
- היעדר זמינות עד שרוכשים סים מקומי.
ועוד.
&nbsp
בחישובתך, שים בבקשה דגש על העלויות בקנדה ובשוויץ. רמז - הן מדינות בהן התקשורת יקרה ביחס ליתר הרשימה.
&nbsp
בפברואר 2017 רכשתי לראשונה גלובל-סים (אותה הרכישה לא הייתה עבורי), מאז ועד היום, יכול לכתוב באופן חד-משמעי, מדובר במוצר נהדר ונח. על אחת כמה וכמה אם משלבים אותו יחד עם ספק SIP כך שגם עם הגלובל סים יש פתרון לשיחות *יוצאות* מקומיות (יש אפשרות לרכוש מספר מקומי לשיחות נכנסות, במידת הצורך).
&nbsp
אשמח לראות כיצד תמצא עלות נמוכה מ-99 ש"ח עבור השימושים לעיל (תוכל להוסיף עוד כ-$3-4 עבור שיחות שבוצעו עם ספק ה-SIP).

blzvi

Active member
זה מקרה מיוחד

מי מבצע גיחות בכמות כזאת?
נזכור שפלאפון הוזילה את המוצר לאחרונה.
ואני תוהה ,אם זה מוצר כזה טוב,מדוע יתר ספקיות הסלולר לא מציעות מוצר חליפי?
השימוש הרגיל לאדם מהישוב זה גיחה למדינה אירופאית אחת או יותר במסגרת טיול לזמן קצוב כשבועיים. ובמקרה זה סים מקומי עדיף
עדין 4G ב 149 שקל זה יקר מאד יחסית לסים מקומי שעולה מקסימום 15 אירו
וככל שהכמות יורדת זה יקר יותר

enigo

New member
כמה ג'יגה אתה מקבל ב-15 יורו?

כי לי נתנו רק אחד - אז למה אתה משווה למחיר של ארבעה?
וגם אם משפחה גרעינית טסה רק פעם בשנה לחו"ל, הרי שיש אחים, אחיות, הורים בשני הצדדים... כך שהים יהיה בשימוש יותר מפעם אחת.
ובניגוד לג'יגה המקומית שפגה אחרי חודש, כך שלא משנה כמה צרכת - זה יעלה לך 15 יורו (לפי המחיר שהבאת), בגלובל סים אתה משלם רק על כמה שצרכת.

blzvi

Active member
זה משתנה ממדינה למדינה

בהחלט יכול לקבל 5G,אבל יתכן ופחות.
מחר אהיה בבלגרד ונספר לכם הכל

blzvi

Active member
הבטחתי על כן אקיים

סים DATA של 4G אצל VIP עלה לי היום בדיוק 300 דינר שזה בערך 10₪

z1george

Member
מנהל
לי יש טיעונים לטובת הזר, ואין לי בעיה להיות במיעוט

אני אישית מסכים איתך
אבל אנחנו מיעוט , מה לעשות , הרוב רוצה לנחות בחו"ל עם סים פועל... ומייד להתחבר.... אחרי 4 שעות אופליין (בטיסה) אנשים חייבים להתחבר מייד עוד בשלב ההמתנה למזוודות. נרקומנים בהכחשה... לא מוכנים להתאפק. זה מצב נתון
אני מעדיף לשלם 10 אירו מזומן ולא 69 שח לחברת פלאפון בכרטיס אשראי.
לא רוצה טעויות חיוב, הכחשת עסקה , בירורים , לחכות על הקוו, לבקש פריסת חוב. פעם אחת ניסיתי את הגלובל הזה , נחתתי ב7 בערב באמסטרדם.. לא עבד. למחרת בבוקר קניתי מקומי. עבד. מהירות מטורפת 140 למטה , 40 למעלה.
לא רוצה לעשות עסקה עם חברת פלאפון, נקודה. גם לא עם הוט. גם לא עם גולן
הענין של שימושי חו"ל נשאר פרצה שבה הם יכולים לחייב בחיובי יתר
לא רוצה. גם במחיר שיהיה אינטרנט "רק" למחרת.
זה לא הכסף, לא הנוחות. אלא השקט הנפשי.

אבל, שוב , אני מבין שאני בדעת מיעוט וכולם רוצים לסדר הכל פה , מראש, בעברית ולרוץ לאינסטהגרם 5 דקות אחרי שהמטוס נחת , בחו"ל. אין בעיה

הערה: סים זר שהופעל במדינה אחת באיחוד האירופאי , יגלוש בכל האיחוד. לא צריך לקנות סים בכל מדינה.

G Gabi

Member
כמה הערות על תגובתך

1.1. לא חייבים למסור כרטיס אשראי. בפברואר 2017 כתבתי הודעה בפורום בה תיארתי את הליך רכישת ה-Global SIM, שילמתי במזומן. לא תעודת זהות, לא כרטיס אשראי, pre-paid ב-100%.
1.2. מניח שהטענות מבוצעות עם כרטיס אשראי, אבל, אולי ניתן להטעין גם במרכזי השירות של חברת פלאפון, אין לי מושג.
1.3 מדובר בשירות pre-paid. בלי חיובים נוספים, בלי לחכות על הקו ויתר הדברים אותם תיארת.
1.4 אני מבין שיש לך Anti מוחלט לדברים האלו; לגיטימי. אבל, בראות עיני, ה-Anti הגורף שלך מונע לא מעט ממקום רגשני ולא ממקום רציונאלי.

2. "הענין של שימושי חו"ל נשאר פרצה שבה הם יכולים לחייב בחיובי יתר" המשפט הזה רחוק מאוד מלהיות מדויק. לא מזמן (טווח של שנה-שנתיים להערכתי) בוצעו תיקוני רישיונות רציניים וניכרים בכל הכרוך בשימוש במכשיר בחו"ל, בייחוד בתחום הגלישה. מושלם זה לא, אבל בעיני, כיום, לקוח גם צריך טיפש מוחלט בשביל לחזור לארץ ולגלות שהוא צריך למכור כליות שלו ובני משפחתו.

3. שקט נפשי זה בהחלט נוחות

4. עניין הזמינות המיידית, אם זה לחיבור לאינסטגרם, אני בהחלט מסכים איתך שיכולים לחכות. אבל, לעיתים תכופות, יש נסיעות בהן הזמינות המיידית חשובה מאוד (ולעיתים קצת יותר נדירות, אפילו זמינות במהלך הטיסה). לצערי הרב, אני מתעב זמינות 24/7 [ובמאמר מוסגר, סביב השבועיים האחרונים הנייד שלי על מצב טיסה ואני זמין בנייד אך ורק דרך שירותים המבוססים על אינטרנט כאשר אני בסביבת wifi, פשוט שונא את הזמינות סביב השעון] אבל ישנם מצבים בהם הדבר חשוב.

5. לא כל סים אירופאי יעבוד בכל מדינות האיחוד. בעת רכישת תכנית התעריפים חובה לוודא אפשרות לנדידה פנים אירופאית. החברות אינן מחוייבות להציע את אפשרות הנדידה בכל תכניות התעריפים.
כפי שכתבתי מוקדם יותר בדיון הזה, מדובר במדינות ה-EEA, כלומר, מדינות החברות באיחוד האירופי ובנוסף ליכטנשטיין, איסלנד ונורבגיה.

z1george

Member
מנהל
ברור שזה רגשני ולא רציונלי

במיוחד שכתבתי "חברה ישראלית" אני חש את זה גם כלפי גולן /we4g וגם כלפי פלאפון/סלקום. באותה מידה

YosMan1

New member
אתה מתעלם מכל האנשים שעבורם להחליף סים זה קריעת ים סוף

וגם מכל האנשים שקנו סים הכניסו אותו וזה לא עבד להם (היה צריך לעשות אקטיבציה, היה צריך לעדכן APN באנדרואיד או פרופיל באייפון...)
יש אנשים שקניית סים זה מתאים להם ויש אנשים שבחיים אני לא אמליץ להם לקנות סים מקומי כי אם תהיה תקלה הם פשוט יהיו אבודים.
מעבר לכך לזמינות המיידית כשנוחתים יש עוד שימושים חוץ מאינסטגרם, למשל לתאם את המונית שהזמנת ומחכה לך בנחיתה, להתקשר למלון, או להכנס לגוגל מפס כדי למצוא את הדרך למלון.
סים מקומי זו בהחלט אופציה טובה לאנשים מסוימים במקרים מסוימים, זה לא מתאים לכולם.
&nbsp

em28

Well-known member
קשה לחשוד בי באהבת פלאפון, נהפוכו ! אבל....

אבל כמו שכתבתי בהזדמנויות שונות כשהגלובל סים עובד - זהו פתרון נח.
נח זה לא אומר שאין פתרונות זולים יותר או אמינים יותר, זה גם לא אומר שהפתרון מתאים לכל אחד.
&nbsp
זה תמוה בעיני שחברות האפ"ס האחרות לא מציעות מוצר דומה
ושבמוצר שאין לפלאפון תחרות היא מוזילה מחירים, לא מתאים לדנא של החברה.....

dino_din

New member
אומנם כבר כתבו, אבל בכל זאת מחזק נקודה אחת

פתחתי את השירשור כי ההורים שלי טסו. וזה משהו שהתעלמתם ממנו.
&nbsp
ההורים שלי חכמים מאוד, מוכשרים, אנשים טובים שאני סומך עליהם בהכל.
&nbsp
אבל - אם אני אתן להם להחליף סים לבד. הם לא ידעו לעשות את זה.
אבא שלי, שבנה חצי בית לבד, יודע לעבוד מעולה עם הידיים ולהרכיב כל דבר שאבקש, לא יודע לפתוח סלולר ולהחליף סים. גם אם אני אראה לו, ה לא ישנה. זה מוצר אלקטרוני, רגיש וזה לא מסתדר לו. הם גם לא מבנים בזה הרבה ואם בחו"ל המוכר בחנות המקומית ישאל אותם פתאום שאלה (למה לא יותר ג'יגה, למה לא חבילה כזו ולא אחרת, יציע להם כמה סוגי סים לבחור), הם ילחצו ויפחדו שיבחרו במשהו לא נכון שיעלה הרבה או לא יתחבר טוב.
&nbsp
אז אפשר לשבת איתם עכשיו חודש ולעשות להם הדרכות יומיות. אפשר לדבר איתם שוב ושוב. אבל בסוף, אני יודע שזה פשוט ילחיץ אותם ויהרוס להם חלק מהחוויה.
&nbsp
מעדיף לשלם טיפה יותר, אפילו שיש יותר זול, אפילו שזו פלאפון, אפילו שזה מרגיז, ולשלוח אותם מהארץ כשהם כבר עם סים מוכן ומותקן במכשיר ולדעת שבנחיתה הם רק מדליקים וזהו. אפס התעסקות מבחינתם ושקט נפשי לחלוטין.
&nbsp
כאשר בכל מקרה מדובר בסוף בהבדל כספי די קטן, אני חושב שזה שווה לי עבורם (אם סים בארץ היה עולה 200 ש"ח ובחו"ל אפשר ב- 30 שקלים, אולי הייתי שוקל מתוך אידיאולוגיה, אבל ממה שראיתי פה, זה הבדל של שקלים בודדים).
&nbsp
כך שזה לא לרוץ לאינסטגרם, זה לא לחץ להעלות תמונה לפייסבוק והם בכל מקרה לא יעשו כלום לפני שגיעו למלון ויתמקמו. זה פשוט כדי שיהיה להם קל ונוח וכיף.

YosMan1

New member
כל מי שנוסע יותר מפעם בשנה זה יוצא מאד משתלם. וגם

לנסיעה אחת עלות של 69 שח לגיגה אחד היא סבירה מאד, נכון שבארצות מסויימות אפשר למצוא סים מקומי לנסיעה בודדת באזור ה 10 יורו.
סה"כ אופציה טובה. ברור שיש עוד אופציות.

מר טווס

New member
לא הבנתי איך עובדות דקות שיחה עם גלובל סים -

אם אני רוצה שתהיה לי אפשרות להתקשר לארץ, או שהילדים יוכלו (במקרה הצורך) גם להתקשר אלי לאיזשהו מספר -
&nbsp
יש אפשרות לעשות את זה עם גלובל סים? איך זה עובד?
&nbsp
תודה!

em28

Well-known member
אם חבילת הדקות לא נוצלה - גם היא נשמרת ל-3 שנים ?

YosMan1

New member
כן, אבל זה לא חסכוני במיוחד, 50 שח 50 דק ורק לשיחה לארץ או

שיחה נכנסת.

em28

Well-known member
לא חסכוני אבל יכול לשמש לשעת חירום למרות .....

למרות שבשעת חירום 50 דקות זה כלום

למעלה