עידכון משיקגו הרחוקה

עידכון משיקגו הרחוקה

היי, לא נכנסתי לכאן כשבועיים כי לא היה לי זמן. אבל כשאני נכנסת, זה תמיד כמו לחזור הביתה. למקום בו אני מקובלת, מובנת ורצויה. אז אני מרשה לעצמי קצת ונטילציה בפניכם. אין לי פה עם מי לדבר חוץ מבעלי. וכמה שהוא נהדר, זה לא מספיק. הבנים משתלבים בגן, יום יום מדברים יותר אנגלית ואפילו החלו לשחק קצת עם ילדים אחרים בגן - בעידוד הצוות. הבעיה שכאן, ואני מדברת אחרי שביררתי את הנושא עם אנשי המקצוע, כל האנשים ברמה כלילית בינונית ומעלה שולחים את ילדיהם האוטיסטים למסגרות ואנשי מקצוע פרטיים - אין לכם בכלל מושג כמה כל זה עולה. מעל ומעבר ליכולותינו. עובדה זו גורמת לכך שבמערכת החינוך המיוחד הציבורית נשארים רק הורים בעלי הכנסה נמוכה. ולצערי אנו שייכים לקבוצה זו. בפועל עובדה זו גורמת לכך שאין מי שידחוף ויפעל לשינוי ושיפור מערכת החינוך המיוחד הציבורית. בארץ כולנו השתייכנו אליה וכך היו הורים שדחפו אותה קדימה. בקיצור - פה אין עם מי לדבר. בפועל הביטוי של זה הוא שקיבלנו מורה משלבת משגעת ומנוסה, אבל קלינאית תקשורת שאין לה מושג באוטיזם. אז בקיצור, המון עבודה נופלת עלינו. אנו קוראים, מתענינים, מדברים עם חברים שינם אנשי מקצוע והורים אחרים ומנסים לתרום לבנינו ככל יכולתנו. אני מאוד מתגעגעת ללאה הקלינאית שלנו ממכבי. חבל על הזמן איזו מקצועית + אהבת אדם. אבל - לחדשות הטובות, הבנים יותר ויותר נפתחים לעולמנו החדש פה. יותר יוצרים קשרים עם בני משפחתו של בעלי שהוא אמריקאי במקור. מדהים שהם אוטיסטים שדוברים שתי שפות. לפני שנתיים לא אמרו מילה. לא להאמין. (תרגעו, אין קסמים, הם מדברים ברמה של בני שנתיים והם בני ארבע וחצי). אבל אני שמחה על מה שיש. פחות מתעסקת במה שאין. כשעוד הינו בארץ נאמר לנו שגלעד, אחד מבניי, כנראה זקוק למשקפיים. פה השלמנו את האבחון והוא קיבל משקפיים לפני שבוע. אולי תגידו שאני משוגעת אבל בהתחלה זה ממש דיכא אותי. גם זה הוא צריך? לא מספיק הלקות שלו? בהמשך פשוט קחיבלתי את זה כעובדה. הילד מישקפופר. חשבתי שהוא יעשה לנו בעיות אבל פשוט אמרנו לו שלא מורידים את המשקפים מהעינים, רק באמבטיה, בבריכה ובשינה, והוא עושה מה שאומרים לו. ילד מדהים. קיבל את זה כ"כ יפה. להתראות לכולם. כ"כ נעים לקרוא אותכם. אוהבת ומעריכה. דליה אבן

טל 0 0 0

New member
היי דליה

כל כך טוב לשמוע אותך מפעם לפעם. תודה על העדכונים המעניינים שיש בהם גם הומור. שמחה כל כך לשמוע שהסתדרתם ואתם בדרך הנכונה, ושהבנים מוצאים מקומם. לא קל כל המעבר הזה ואני מאחלת לכם המשך התאקלמות קלה ומוצלחת. אחותי היתה בסבב הופעות בשיקגו לפני 3 שבועות. חבל שלא עידכנתי אותך.... אולי הייתם הולכים לראות את הלהקה שלהם. לילה טוב טל

כל הכבוד לכם, דליה.

נשמע שההתקדמות עצומה. הילדים שלנו מצליחים לעיתים להפתיע אותנו לטובה. בקצב הזה הם ידברו שתי שפות על בוריין בעוד שנתיים, ואנחנו נעזר בהם לשרותי תירגום...
חיבוקים חמים מהארץ, אמא כל היום.

micmaoz

New member
זכרונות

הי דליה, כשקראתי את מה שכתבת נזכרתי במעבר שלנו לאמריקה כשהילדים שלנו היו קטנים, אלא שאז לא ידענו מה היה להם ואיך להתמודד עם שונותם. גם הם תפסו את השפה מאד מהר והתרגלו למקום, לתרבות הרבה יותר מהר משחשבנו שיהיה (הבן הגדול , האספי שלי, שהיה בן 6 בזמנו, למד את השפה תוך חודש וחצי ולא היה זקוק יותר לשיעורי עזר באנגלית בבית הספר פה, והבן הקטן שהיה אז בן 3 למד קצת יותר לאט בגן, אך תוך חודשיים שלושה עבר מעברית לאנגלית והחל לסרב לדבר בעברית לגמרי. כיום, 7 שנים אח"כ הוא מבין עברית עדיין אך דובר אנגלית בלבד). כשבני הגדול אובחן, גם לנו לא היה כסף רב לטיפולים פרטיים מרובים, אך היה לנו מזל שהביטוח הרפואי שבעלי קיבל מהעבודה היה נפלא וכיסה את מירב הטיפולים להם בני נזקק וכך יכולנו להרשות לעצמנו להעסיק את מי שהיינו צריכים מחוץ למסגרת בית הספר הציבורי, אך גם במסגרת בית הספר נלחמנו בשיניים בכדי לקבל את המטפלים- רק ששם לקח לנו 4 שנים בכדי לשכנע שהוא זקוק למה שהיה זקוק (למרות כל המכתבים מהרופאים, פסיכיאטרים, פסיכולוגים וכו')- כך שתראי את עצמכם בני מזל שאתם מקבלים משהו מבית הספר הציבורי כל כך מהר! מיכל

הרבה הצלחה דליה../images/Emo24.gif../images/Emo140.gif

איזה כיף לשמוע את החדשות הטובות- אני בטוחה שהשהות שם תורמת להם וליכולת הלמידה שלהם הרבה, כמו גם לגמישות המחשבתית שלהם, שחשובה לא פחות. זה באמת די מתסכל שאין קלינאית מנוסה, אך אולי בכל זאת שווה לקבל טיפולים מקלינאית בכירה ולהדריך צוות ביתי שיעלה לכם הרבה פחות? גם בארץ הקלינאיות הבכירות עולות הרבה כסף, אך ההדרכה שלהם יכולה לעזור יותר מאשר רק הטיפול. אולי אפשר יהיה לצלם באישורה, את הטיפול שלה ולהעביר את המידע לצוות ביתי? שווה לחפש אופציות שתהיינה אפשריות עבורכם ותקדמנה את הילדים. וכל הכבוד לילדון שלא מוריד את המשקפיים. זה בהחלט לא מובן מאליו.
תלמה.

למעלה