עידכון מרגש ואופטימי!

ariel56

New member
עידכון מרגש ואופטימי!

אני לא מבקרת הרבה בפורום אבל החלטתי לשתף מרוב התרגשות. אנסה לא להלאות בפרטים, אבל בעקבות תהליך שהבן שלי (אספרגר, כיתה ד' משולב בכיתה רגילה עם סייעת) עובר ובעקבות שיחות שלנו איתו יחד עם הפסיכולוגית הוא החליט בשביל עצמו וסיפר לכיתה על זה שיש לו אספרגר, מיוזמתו!!! בישיבת צוות בבי"ס הם רצו שנספר לילדים שלרועי יש קשיים וכו'. אני לא הייתי בעד כי אמרתי שהוא מתחיל לעבור תהליך ושאולי כדאי לחכות. ואולי כדאי להביא מישהו מקצועי שיעשה את זה... יום אחרי זה קרה דבר מדהים: את הדברים הבאים שמעתי מהמחנכת שהתקשרה בהתרגשות לספר לי. רועי לא אמר לי כלום... המחנכת הכינה פעילות בנושא אנשים כשרוניים. הילדים התחלקו לקבוצות והיו לה על השולחן תמונות של הרמב"ם, איינשטיין ועוד מפורסמים. רועי עבר ליד השולחן, ראה את התמונה של איינשטיין ואמר לה: את יודעת שגם לאיינשטיין היה אספרגר? המחנכת אמרה שהיא לא ידעה ושאלה אותו אם הוא רוצה שהקבוצה שלו תעשה את העבודה על איינשטיין הוא אמר שכן ושהוא רוצה להסביר. לאחר העבודה בקבוצות, כאשר כל קבוצה קראה קורות חיים של דמות מסויימת, כל קבוצה בחרה נציג שיספר על מה הם קראו. על איינשטיין היה כתוב (בקיצור:) שאמו הכריחה אותו ללמוד נגינה בגיל 7 ולמרות שהוא לא אהב את זה, הסתבר שהיה לו כשרון מוסיקלי גדול, היה לו קשה בבי"ס והוא לא הסתדר עם הלימודים , הוא נהיה לבסוף מדען ואפילו הציעו לו להיות נשיא מדינת ישראל. לאחר שמספר נציגי קבוצות הציגו, רועי ביקש להציג בעצמו ועמד מול הכיתה (המחנכת אמרה שהוא עשה את זה כאילו הוא מינימום מרצה באוניברסיטה) החזיק לצידו את התמונה של איינשטיין ושאל: מי יודע מה משותף לי ולאיינשטיין? הם שאלו, מה ורועי אמר: "לשנינו יש אספרגר!" הילדים שאלו מה זה והאם זו מחלה, רועי אמר "לא, זה מן דבר כזה..."כשהוא קצת הסתבך, המחנכת אמרה שקוראים לזה תסמונת וזו לא מחלה" ורועי אמר: "מי שיש לו אספרגר הוא יותר חכם מהשאר. וגם מי שיש לו אספרגר קשה לו בלימודים. נכון אתם רואים שאני קם מהכסא והולך לדלת וזז כל הזמן ומתעסק כל הזמן בידיים, זה אספרגר...יש למישהו שאלות?" והילדים אמרו נכון, באמת אתה מסתובב כל הזמן בשיעור, והצביעו ושאלו אם זה מלידה ורועי ענה שכן. ושאלו אם הוא יודע לנגן כי אולי יש לו כשרון מוסיקלי, ושאלו אם הוא ירצה להיות נשיא המדינה ושאולי הוא יהיה מדען. והמחנכת אמרה שהילדים היו מאוד חיוביים. ובסוף כשהם שתקו, רועי שאל:" יש שאלות נוספות?" ולא היו והוא היה מרוצה. ובאמת הוא חזר מבסוט הביתה ולא ממש ידעתי למה, עד שהמחנכת התקשרה והבנתי שירדה לו אבן מהלב. אז גם אני לא היפסקתי להתרגש ממה שהוא סיפר לכיתה ולא כל כך ישנתי כמה לילות ואני חושבת שהוא מקסים ואני לא ממש יכולה להוסיף יותר בגלל ההתרגשות... אז זהו בינתיים.

dorit73

New member
מקסים ביותר, מעודד ומרגש

ואני זוקפת את זה , מלבד לבנך המדהים ביותר, למחנכת שלו שרואים כמה שהיא מכילה את התלמידים שלה.

ממש ממש ממש מקסים!

נותן תקווה אופטימית גם לעתיד של האספי שלנו, ומחזק אותי אישית בכך שבחרנו לדבר על זה בגלוי.

אוו אני בוכה מרוב התרגשות

איזה חמוד. ואיזה בטחון לעמוד מול כיתה שלמה ולהסביר ולספר על עצמו, תראי גם ילדים רגלים לעיתים קשה להם לעמוד מול כיתה שלמה. שפו על הבן שלך.

n o g a h

New member
מקסים ומרגש ביותר

מאוד מרגש, הבן שלך ממש מדהים, וזה שירדה לו אבן מהלב מוכיח שלפחות בחלק מהמקרים ההסתרה מנימוקים שונים ומשונים לא עושה טוב לא לילד ולא לילדים בכתה. לדעתי, לא כדאי להשאיר את הדברים כמות שהם, לאחר שהנושא נפתח באופן כל כך טבעי ונכון, יש מקום עכשיו לעבודה נוספת, אולי בצורת סדנא חוויתית, או הסבר מקיף יותר לילדים, ועבודה על קבלת השונה באופן שפותח את הנושא גם לגבי אחרים עם קשיים שונים (וכמובן: יכולות שונות)

קבוצת שווים נפלאה!

גם אני לא כותבת הרבה, אך אני קוראת הרבה מאוד כאן. אני מאחלת לבני התמודדות כזו כשנגיע לאותו מקום. מה שהיה הכי יפה בעיניי, בדרך שבנך בחר, זה שהוא מרגיש ש-'קבוצת השווים' שלו היא קבוצה ייחודית בחוזקות שלה (איינשטיין, יותר חכם מהשאר, כשרונות מוסוקלים) וכך הוא הציג את עצמו בפני הילדים. וכך איפשר לילדים לרואות אותו מזווית זו, ולא רק מהחולשות שלו. אני בטוחה שהבית והליווי הריגשי שקיבל עזר לו לראות את עצמו כשלם שיש בו צדדים החזקים נפלאים ומיוחדים. אני מהרהרת הרבה על קבלת בני על ידי הילדים האחרים. בני PDD בתיפקוד גבוה ויש לו יכולות וחוזקות שאני והמטפלים משתדלים להעצים בעיניו. את מחזקת בסיפרך את התובנה שאני צריכה לעזור לו לראות את הנפלאות שיש בו, וזה וודאי יעזור לו להראות את עצמו בפני העולם בגאווה ולהנות מקבלתו כפי שהוא. תודה על השיתוף, לא אשכח את הסיםור שלך!

yonitbrk

New member
אריאל - איזה סיפור

ולחשוב שדבר כזה, את שומרת בבטן.... כל שמחה בשבילכם, אחרי כל מה שעברתם רק לפני שנה. פשוט מדהים...
יונית.

מקסים.

אני חושבת שזה מקסים, ואני ממש מאושרת לראות כיצד הילד החכם שלך הבין שהסוד מקשה עליו וסיפר את זה בצורה כל כך יפה ופתוחה. אני חושבת שהקבלה החיובית שלו את עצמו, יחד עם הפדד אפשרו את זה. אני מאמינה שלכל אחד מילדינו יש את הכוח החיובי הזה וצריך פשוט לחפש ותאמינו לי שתמיד מוצאים. ללא הקבלה וההבנה שלו את עצמו, הוא לא היה מדבר. ולכן, אני מחזקת אותך וחושבת שלולא אתם, ההורים כל זה לא היה מתאפשר, וזה לא קשור במורה, אלא איך בבית עבדו איתו על כך. אני מאמינה שגם את כאמא בן אדם פתוח שמחפש את החיוב, ולכן זה גם עבר אליו. תגידי לרועי שדניאל הבן הפידידיסט שלי קרא את מה שכתבת והיה ממש מבסוט, עכשיו הוא גם רוצה לדבר על כך בכיתה. אבל אצלו אין צורך כי כולם יודעים ומדברים על כך בחופשיות. דוגמא אחת מיני רבים: דניאל: "יש לי חבר אוטיסט כמוני שגר כאן בסביבה" תשובה: "לא מפריעה לי המיגבלה שלך" דניאל: "מיגבלה חיובית" תשובה: "נכון" כל הכבוד לכם ובהצלחה בהמשך הדרך. עמליה

שכחתי להוסיף משהו,

חשוב לזכור שלא כל ילד יכול לדבר בפני הכיתה. לא כל ילד מוכן לכך מבחינה רגשית ולפעמים עדיף לעשות סדנה בלעדיו. זהו להיום. עמליה

ariel56

New member
תודה לכולכם!

תודה על המחמאות זה מחזק עוד יותר ונותן המון כוח להמשך. אני שמחה שאני יכולה לתת מעט מהאופטימיות. רק להגיד שהייתה שנה קודמת קשה מאוד של דיכאון וכמעט שהוצאנו אותו מהמסגרת הרגילה כי היה זוועה בביה"ס. היו הורים בסביבה שידעו והתרחקו ומאוד התלבטנו אם לספר. והנה באותה כיתה ועם אותה מורה זה קורה. השינוי המשמעותי היה שהחלפנו פסיכולוגית שהתעקשה על פגישות עם צוות ביה"ס. לקחנו מדריך ABA לנו להדרכת הורים ומצאנו סייעת מדהימה. כולם נתנו לרועי המון ביטחון, המורה קיבלה המון תמיכה מבחוץ והילדים בכיתה באמת מקסימים. הקשיים ממשיכים ויש התפרצויות בבית, אבל אנחנו לוקחים את זה אחרת. אני חושבת שאנחנו כמו מראה לילדים שלנו. כשאנחנו בלחץ גם הם בלחץ. כשהרשינו לעצמנו להירגע ולהשלים עם המצב גם רועי נרגע. ובאותה הזדמנות, אם מדברים על סדנאות המשך לילדי הכיתה, זכור לי שפורסם פה פעם על מישהי שמעבירה פעילות כזו לילדים. האם זכורים למישהו פרטים? שוב, תודה על החיזוקים!

snooopi

New member
איזה סיפור מדהים ומרגש

אם תרשי לי, אני אשמח להשתמש בתאור שלך כאשר הורים ישאלו לגבי חשיפה של האוטיזם/אספרגר כלפי הסביבה וכלפי הילד עצמו. אני חושב שהסיפור הזה מעיד לא רק על בריאותו הנפשית של הבן שלך, אלא עליכם כהורים. בלי גישה בריאה שלכם זה לא יכול היה לקרות. ערב נפלא עמנואל

dd19

New member
../images/Emo24.gif זה נהדר.

כשמסבירים בצורה טבעית וברורה גם הקבלה היא טבעית
. כל עניין הסטיגמות מתחיל בעולם המבוגרים ואם אין הסברים מתאימים , עובר גם לילדים.

קרן ט

New member
איזה מלך !!!

כל הכבוד לרועי על היוזמה והאומץ... ממש מקסים סיפור מרגש מאוד

בנך זרם בספונטניות וטיבעיות וניצח בגדול

דיבר אל חבריו בגובה העינים, ונתן מענה לשאלות שעלו מבלי להסס, ובנוסף אהבתי את האופן שגם יצר פתח לשאול אותו שאלות נוספות , עצם החשיפה והיכולת להסביר ולתת אינפורמציה במילים וסמלים ודימויים לילדי הכתה מעבירה אותם לצידו, ובכך יצר לעצמו פתח ונתיב לקבלת השונה ולראות את המיוחד שבו. אם בנך מסוגל לקבל את עצמו פנימית ולהעביר זאת לסביבה, לדעתי הסביבה חשה בעוצמה הפנימית הזאת והיא תהיה יותר פתוחה לקבל ולהכיל אותו גם ממקום רצוי וטיבעי . אהבתי את העוצמות של בנך, כל הכבוד לו.

למעלה