עידכון ושאלה

kseniali

New member
עידכון ושאלה

לא בטוחה שזוכרים - לפני שבועיים כתבתי פה על הבעיות שלי עם הגרון ועם האף. אז הטיפול הסיני פשוט עוזר, עוד מוקדם להגיד עד כמה, אבל זו הפעם הראשונה אחרי כמה חודשים שיש לי גרון לא אדום, שקדים לא נפוחים וגם את הסינוסיטיס עברתי בלי אנטיביוטיקה. ועכשיו שאלה (ברור שאפנה עם זה למטפלת שלי, אבל סתם מעניין לדעת): האם הפורמולות הסיניות שאני קונה לעצמי מתאימות גם לילדים קטנים, או שאני צריכה לקנות משהו מיוחד? חשבתי לנסות להשתמש בזה (פורמולות סיניות) גם לבן שלי אם יחלה, אבל נורא מוזר לי: איך ילדים יסכימו לשתות דבר כזה?

0 אור 0

New member
תודה על העדכון והתשובה שלי

כמו ברפואה המערבית, על אחת כמה וכמה ברפואה הוליסטית, יש להתאים את הטיפול למטופל ולא למחלה (למעט תרופות סבתא מסויימות), לכן מומלץ להביא את בנך הקטן למטפל אשר יתאים לו את הטיפול המתאים לו, גם בהתחשב במצבו הגופני, שמן הסתם שונה משלך, אך גם בהתייחס לגילו ולאופיו הטיפול יכול להיות שונה לחלוטין.

izackv

New member
הרפואה הסינית שונה מאוד מעולם המונחים המערבי

מה שנדמה לך כשתי מחלות זהות לחלוטין או קרובות למדי עשוי להתפרש ברפואה הסינית כבעיות שונות לחלוטין ואולי אפילו סותרות ולכן לקבל פורמולות שונות לחלוטין. כמו כן המצב הכללי של המטופל משפיע על הפורמולה/דיקור ואפילו ניואנסים כמו מצב הסביבה (לא בהכרח טיפול שמתאים לקיץ מתאים לחורף)

תלוי בפורמולה

יש פורמולות שנקראות פורמולות-פטנט, ובכל הנוגע לדלקות גרון, התקררויות ושפעות, הן יכולות להתאים לאנשים שונים, אם לא הותאמו לך באופן אישי. כלומר, בבית מרקחת סיני תוכלי למצוא פורמולות נגד שפעות. אצלנו בבית יש באופן קבוע פורמולות כאלה, וזה טוב ונחוץ, כך שבעת הצורך, כשמתחילה להתפתח מחלה, שני כדורים עוזרים להקל ולמנוע את התפתחותה. אם קיבלת פורמולה כזאת, יתכן ותוכלי לתת אותה לבנך. אבל מה שחשוב הוא לדעת מה קיבלת ולמה, ואת זה המטפלת שלך תדע: למשל, אם קיבלת פורמולה שמתאימה לגרון נפוח וחום, זה מאוד לא יתאים למישהו שהצטנן ויש לו נזלת וצמרמורות קור. זה גם תלוי בן כמה הבן שלך.

למעלה