עידכון וכמה שאלות

NEO83

New member
עידכון וכמה שאלות

טוב, חודש שני במקום החדש שלי, ונחמד לי פה :)

יש לי כמה שאלות:
אני משתמש במסנן מים של בריטה, על פי המלצת היצרן צריך להחליף מסנן כל חודש.
אני אישית בקושי מסנן מים בו כי אני בעצם כל היום כמעט לא בבית ורק בערב. האם באמת מומלץ להחליף כל חודש או אפשר למשוך את זה כתלות בשימוש.

עוד שאלה, בחודש הראשון הפעלתי מזגן אולי פעם אחת, את הדוד חשמל אולי הפעלתי כמה פעמים והמקרר בכלל לא עבד במשך כמה ימים, היה מנותק.
המחשב עבד יחסית הרבה ומבחינת תאורה השתמשתי בעיקר בפלורסנט של המטבחון.
הגיוני שיוצא 160 שקל בחודש על שימוש כזה?

תודה לעונים :)

שמחה לקרוא שנחמד לך

לגבי הבריטה - אין לי מושג, ממליצה לשאול בפורום ניהול בית.

לגבי חשבון החשמל - אכן זה נשמע מוזר, אתה בטוח שהחשבון הוא לחודש ולא לחודשיים? יכול להיות שזו הערכה ולא קריאת מונה?

NEO83

New member
אני דיי בטוח שזה לחודש

מה שאני צריך לעשות זה לקרוא את המונה בעצמי ואני דיי מתעצל.

קיבלת חשבון חשמל?

כי לא מקובל לשלוח חשבון לחודש. בנוסף, אם זו הערכה - כתוב את זה במפורש על החשבון.

NEO83

New member
זאת לא דירה

זאת יחידת דיור כאשר יש מונה מרכזי ומונה לכל יחידת דיור בנפרד.

avvv

New member
נשמע חשבון גבוה מדי

יכול להיות שזאת באמת הערכה שמבוססת על הצריכה הקודמת.
כמו כן אם יש מונה לכל יחידת דיור בנפרד, תנסה לבדוק אותו. תכבה את כל המכשירים הכבדים ותבדוק אם הוא מוצא אצלך צריכה.

NEO83

New member
מגיע חשבון אחד מרכזי אליו

והוא מחלק את הסכום לפי הצריכה במונים.

אני התעצלתי ולא קראתי את המונה בהתחלה.

אז הנה לך...

קודם כל כבה את כל מכשירי החשמל ולך למונה שלך ותוודא שהוא לא זז מילימטר.
בהנחה שהוא לא זז בלי צריכה, שלם את ה160 בלי להתחכם, כי אין לך מה להתחכם אם לא קראת מונה.
ודבר אחרון, אם עוד לא עשית את זה (ואני מניחה שעשית, ואם לא אז למה לעזאזל אתה מחכה?!), תקרא מונה ותתחיל לעקוב.

אני לא אגיד "בעיה שלך", אבל אני כן אגיד "תלמד להבא". וזה באמת רק כי הייתי שם.. משלמים פעם אחת ולומדים לקרוא מונים כשעוברים דירה - ביום תחילת החוזה ולא יום אחד אחרי, ובזמן שהבעל דירה עומד לידך.

ועוד נקודה למחשבה, לבעוד חודשיים -

אם החשבון הבא תקין לגמרי ותואם למונה, אבל מרגיש לך גבוה מדי, בדוק טוב יותר את מכשירי החשמל ואת אופן השימוש בהם. מקררים ישנים זוללים המון חשמל, ואם המקרר לא אטום כמו שצריך אז הוא בכלל מתאמץ ונגנב לגמרי וזולל לך ת'חיים. כנ"ל לגבי מזגן - מזגן אמור לעבוד רגע כן ורגע לא, אבל מזגן ישן יהיה חלש ויפעל המון, ואם אין איטום הוא יתאמץ ויזלול מאוד מאוד. בעניין של המזגן ממליצה להתקין מאוורר תקרה - גם אני פקפקתי, אבל וואו כמה שזה משנה את צריכת המזגן, לא ייאמן! דוד חשמל צריך מאוד מאוד מאוד להיזהר כי זה זולל זללני במיוחד - הוא תמיד פועל, כל הזמן, אין לו הפוגות והשהיות - לא להשאיר דולק יותר ממה שצריך. מעבר לכך אולי יש מכשירים נוספים שאני לא יודעת שיש לך והם זוללים חשמל ואולי אתה לא מודע - כמו מפזר חום למשל, שנראה קטן ותמים - תמיד לבדוק את הקילוואטשעה של כל מכשיר ומכשיר, בייחוד של מכשירים עם פוטנציאל גבוה לזלילה - מכשירים שמתמשים בחשמל על מנת ליצור חום.

רק תיקון קטן

דוד חשמל לא תמיד פעיל בלי הפוגות, גם לו יש טרמוסטט וברגע שהמים בדוד מגיעים לטמפרטורה שנקבע ע"י הטרמוסטט (אני לא יודעת אם אפשר לשנות אותה) הדוד מפסיק לעבוד, ומתחיל שוב כשטמפרטורה יורדת. ממש כמו מזגן.

elizabetha

New member
לי זה דווקא נשמע הגיוני

לנו בעיקרון יש מתקן של מי עדן סמייל שמאפשר חיסכון בחשמל אז מהבחינה הזאת לדעתי זה עדיף. אבל אל תשכח הוצאות בגין חימום דוד מים, חימום הבית במזגן/רדיאטור.. טלויזיה, קומקום, מיקרוגל...
160 ש"ח לדעתי זה לא הרבה בכלל לחודש. בעיקר בעונה הזאת.

מסכימה, אבל

זה גם מה שאני חשבתי כשקראתי את ההודעה.. 160 שקל זה הגיוני ומעט מאוד. מצד שני, לכי תדעי - אם הוא באמת לא השתמש בכלום בכלל, החשבון היה אמור לצאת בערך 100 שקל. אבל צריך להיות מנוסה בחשבונות חשמל על מנת לדעת האם זה הגיוני או לא הגיוני, והבחור לא ממש יודע להעריך את העלות, וזה לא שקיבלנו מפרט מדויק של כל מכשירי החשמל - אם באמת אין לו כלום בדירה? ממש כלום? והמזגן והבוילר דלקו ממש לכמה דקות? נו, אז כבר החלטתי להתעלם מזה ש160 זה מעט ולהגיב בהתאם לחשדות שהועלו שאולי מדובר בטעות.

כן ולא

לבוילר של הדוד אכן יש טרמוסטט, אבל התרמוסטט נועד בעיקר בשביל שהדוד לא יתפוצץ. לעתים רחוקות אנחנו באמת צריכים להגיע לטמפרטורה המקסימלית של הדוד כשמדובר באדם יחיד שמתקלח כולה כמה דקות (אחח, גברים גברים..).
אגב, יש מאיץ חום, אז בכלל לא צריך להרתיח את כל הדוד, פשוט צריך להיות חכמים יותר ולהשתמש במאיץ חום כמו שצריך, וזה בכלל סיפור אחר.

ועוד משהו...

בבתים בהם הדוד עצמו נמצא על הגג, ולא בתוך הבית, ובייחוד אם היה די מעונן היום ככה שהדוד שמש לא ממש תפס, ובחוץ קור לילי מקפיא, אז המים קפואים וגם מתקררים נורא מהר... ובאמת, קשה להגיע לטמפ' המקסימלית של הדוד, שכאמור נועדה לוודא שהדוד לא רותח עד פיצוץ ולא ממש בשביל לחסוך לנו חשמל. (
)

משהו שנזכרתי בקשר למזגן -

בגלל איך שמזגנים עובדים, זה מאוד משמעותי על איזו טמפרטורה אתה שם אותו.
זה אומר שני דברים -
1. אל תצפה להסתובב בחורף בחולצה קצרה, שים על עצמך סווטשירט גם כשהמזגן פועל על מנת שתוכל לכוון אותו לטמפרטורה נמוכה יחסית.
2. אל תשים את המזגן בחורף על 30 מעלות ובקיץ על 16 מעלות. זה צורך המוווווון חשמל השטויות האלה וזה מיותר - הרי אתה לא באמת רוצה לחיות ב30 מעלות ולא ב16 מעלות, אלא אתה רוצה "לקרר מהר מהר" או "לחמם מהר מהר" כי **עכשיו** קר/חם לך וזה נראה הגיוני לשים את המזגן על 16 מעלות בקיץ. אז לא - 16 מעלות זה חורף קר, ואתה ממש לא צריך טמפרטורות זוללות כאלה. שים על 22 מעלות **מינימום** ועל 26 מעלות **מקסימום** (והמהדרין יגידו טמפרטורה קבועה נוחה בכל עונה שהיא), ותתאזר בסבלנות כמו ילד גדול עד שתרגיש בנוח - תאמין לי תוך חצי שעה אתה שוכח שהיה לך קר, והנה חסכת כמה שקלים בכל הפעלה שמצטברים היטב - וכן, זו צריכה משמעותית, מחקרים ובדיקות מראים שסבלנות לכשלעצמה חוסכת עשרות אחוזים בצריכת החשמל.

בקשר לבריטה

גם אני משתמשת יחידה בבריטה שעובדת במשרה מלאה והתשובה היא - לא, אתה לא באמת צריך להחליף פעם בחודש כי אתה בקושי משתמש בו.
אבל, וזה אבל גדול מאוד - בריטה שלא מחליפים אותה בזמן היא *רעילה*. ולכן "לא פעם בחודש" זה לא אומר "פעם בשנה", כי אתה עלול לא להגיע לשנה הזאת

אני אישית מחליפה פעם בחודש-חודשיים כדי לא להתחכם. מה אני צריכה את זה על הראש שלי בשביל פחות משקל ליום?! זה כזה סיכון מיותר ובריאה זה כזה פתרון זול וגאוני שממש מטומטם להתקמצן על הכמה אגורות האלה.

למעלה