עידכון.......הקשב!

עידכון.......הקשב!

הגעתי עכשיו הביתה.. תזכרו לי למה התגייסתי?....אין לי מושג... קשה שם חב"לז אני במחנה 80 התחלנו טירונות.. קבלתי אישור לסיוע שלי..וכל תנאי הת"ש והמענקים הוסדרו.. יש לי טירונות 7 שבועות רובאי 03.. נקווה לשרוד.. כיף להיות בבית..

דסדס

New member
יפה לך רובאי 03!

קרבית אחותי! הרבה הצלחה, קל זה לא, אבל מתרגלים וזה עובר. תזכרי שטירונות זה ממש לא קרוב אפילו לשירות. המטרה של הטירונות זה להכניס אותך לשוק יותר גדול מהחיים... את תשרדי, ותסתדרי, ובסוף תסתכלי אחורה על דברים שכמעט גרמו לך לבכות בזמן אמת בחיוך...

חיים 1990

New member
גם לי אין מושג למה התגייסת

http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=292&msgid=103929661

עובבי

New member
זה לא יפה.נו נו נו

אם לעצתי תשאל, מן הראוי להפריד בין גישתך השוללת גיוס לצה"ל (דעה לגיטימית בהחלט בעיני) לבין תגובתך לבחורה שהחליטה,מסיבותיה היא, להתגייס. מספיק קשה לה גם ככה.

חיים 1990

New member
תודה על המחמאה!!

כידוע העיצות של אחיתופל היו עצות חכמות במיוחד. במרד של אבשלום דוד חשש בעיק מדבר אחד, שאבשלום ישמע לעצת אחיתופל. וכמו שרואה מי שקורא את הסיפור, אילו אבשלום היה שומע בקול אחיתופל הוא היה מנצח..

uri80

New member
באמת רצוי לקרוא יותר, במיוחד ספרים.

כך מבינים שהניב "עצת אחיתופל" התגלגל לעברית במשמעותו הנוכחית כעצה רעה בגלל שהעצה היתה רעה לדוד - לא לאבשלום, ומי שטבעו את הניב הם חז"ל שעבורם מלכות בית דוד היא החשובה ולא טובת הבן המורד. ה"מחמאה" אם כבר היתה למי שנתן לך את העצה, לא לך. עצות הן בחינם, בגלל זה קל לאנשים לתת אותן. מי שנושא בהשלכות שלהן הן אתה,לא הם, אבל אתה כבר מזמן בחור גדול מספיק כדי לקחת אחריות על ההחלטות שלך ועל ההשלכות שלהן על חייך.

חיים 1990

New member
אני חושב שאני קורא מספיק ספרים

ואני גם יודע שעצת אחיתופל פירוש- עצה רעה, אבל מה לעשות שלא הניב קובע אלא המציאות, שהעצות של איתופל היו מעולות למי שהוא ייעץ אותם. במקרה של עורך דין שנותן עיצה טובה לתובע, גם תגיד שזו עצה רעה, כי זה רע לנתבע? מסקים עם הסיום, אבל היות שאני יודע שגם אם אני אגיד משהו רציני טכנופבית לא תתייחס אליו, לכן הרשתי לעצמי לכתוב מה שכתבתי..

naf86

New member
את לא יודעת ש..

"קשה יש רק בלחם וגם אותו אוכלים"? נכון, טירונות זה קשה, מעצבן, מחשל, קורע את הגוף והנפש. אבל מרגישים הרבה יותר טוב כשמסיימים את זה. אצלי, היה לי טירונות בבהל"צ(צוקי עובדה) בשיא אוגוסט. היה חם ומגעיל. אחרי זה עשיתי אימון בסיסי שהיה הרבה יותר קשה(ואחרי זה אימון מתקדם שהיה קייטנה). אבל מה, יש לי חוויות טובות שאני עדיין זוכר מהטירונות(וואו, זה היה לפני.. 6 שנים!). זה חוויה קשה, מרזה(הורדתי 11 קילו ב 3 חודשים), אך זה עדיין חוויה.

free2

New member
באמת ?אני דווקא שמנתי במהלך השירות

לקח לי זמן להוריד הכל באזרחות

mndi gold

New member
גם אני עשיתי טירונות בצוקי עובדה

קיץ 89 ואז זה היה בסיס של חיל השריון בלבד,קרעו לנו את התחת,אכלנו בעיקר כרוב אדום, עשינו בעיקר אימוני כושר,מסעות,תרנויות מטבח,ומטווחים,וגולת הכותרת בוחן "בר אור".

rigoletto111

New member
איחלתי לחיילת הצלחה בהמשך שירותה

הטירונות זה תמיד מגעיל. אל תקישי מזה על כל השירות

שיהיה לך בהצלחה.,

את תעברי את זה מאד מהר, אני אומר לך את זה מהרבה חברים שאמרו בהתחלה שהם לא יודעים איך הם יעשו את זה כי זה ניראה הרבה זמן אבל הזמן יעבור מאד מהר...

למעלה