עידכון בקשר לאנדרטה

עידכון בקשר לאנדרטה

על מסלול רכבת העמק מערבית לתחנת ערב-טראבינת/ גניגר סיפרתי על אנדרטה על שם הטייס יואל קוסטה שנהרג בתאונה אוירית. אנשי שריד סיפרו שראו: אחד אמר שהטייס ניסה לעבור את מהירות הקול (ספיטפאייר טס מכסימום 625 קמ"ש) ושני סיפר שראה שהטייס ניסה לטוס מתחת לחוטי המתח הגבוה בשדה שריד וכך נפל (בדקתי בחברת חשמל, קו המתו הגבוה הותקן בשנת 1962, עשר שנים אחרי האירוע) פשוט שקרנים. משגע איך תת אלוף שמועתי לא נח רגע. היום פגשתי בחדר האוכל של גניגר את עמי האחראי לטיפול בקבוצות, סיפרתי לו על הסיפור של יואל קוסטה, הוא חייך ואמר לי שהוא טייס בחיל האויר והוא זוכר את האירוע כשהיה ילד ויחד עם חבריו ראו את המטוס כשמנועו בוער והוא נופל בשדה ורצו לשם ולא יכלו להציל את הטייס, וכי כל סיפורי שריד הם בדותות. את האנדרטה הוא בנה לזכרו של יואל שנהרג בתאונת מטוס בגלל תקלה במנוע. אמרתי לו שאני יודע שאני צודק גם בגלל צוות התחחקיר של חיל האויר וגם בגלל שקיבלתי תמיכה מעוד ילידת גניגר שאישרה את הסיפור. אז זו האמת בפרשת הטייס יואל קוסטה שהיה אדם בודד כי משפחתו נשארה בצ'כוסלובקיה.

סיפורים יש תמיד ובכל מקום

זה קצת חוצפה לדעתי לספר סיפור כאילו היית וראית, בעוד שזה לא יכול להיות. מזל שלנו שעשית את התחקיר - ואולי יהיו אנשים שיודרכו על ידי מורי דרך שקיבלו את המידע ממך, ויאמרו את האמת.

הצעה - רכבת העמק

הצעתי זאת כבר בכמה מקרים ועד היום איש לא פנה אלי. שמעתי יותר מידי דברים לא נכונים בנושא מכל מיני אנשים שלא יודעים דבר ולמדו בעל פה ממסמכים לא נכונים, ולכן למרות זאת אני חוזר על הצעתי: כל קבוצת מורי-דרך שירצו השתלמות בנושא רכבת העמק, שיתקבצו מספר אנשים עם רכב, ואני מוכן להדריך את כל התחנות. 1. לגבי המוזיאון, לא כלול, כי זה מבזבז זמן, כל אחד יכול ללכת למוזיאון לבד, אחר כך כל אחד יוכל לתת דגש על מה שהוא רוצה למטיילים שכמובן אינם צריכים להיות בכל 42 התחנות. 2. אם רוצים גם להיכנס לתחנת נהריים, יש לתאם (זה מצריך רק טלפון לאחראי שמסכים בשמחה כמקדם מכירות 3. כנ"ל אם רוצים להיכנס לחאן בגשר (מה שלא מוכרחים) 4. ואני ממש מבקש כשאני מדבר על ליל הגשרים הראשון ב-1916, לא לשאוג לי :"46". 5. ואם אני עומד בנקודה מסויימת בשמש לא להתחיל לדרוש לעבור לצל, כי יש לי כוונה כשאני עומד בנקודה מסויימת. אז כעת הכדור אצלכם.

חשוב שנדע כולנו מורי הדרך../images/Emo70.gif

עד כמה חשוב שהמידע שאנחנו מעבירים למטיילים שלנו, יהיה נכון ואמין! מאיר ואני שוחחנו ארוכות על נושא אמינות בהדרכה, והצלבת מידע. אינני מדבר על מצב מביך שבו במקרה אחד המטיילים, היה קרוב לסיפור, ואתה מורה הדרך, עומד ומקשקש בדותות. חשוב שתהיה לנו מורי הדרך גאווה מקצועית, עם כל המשתמע מכך!

רואה43

New member
לא תאמין מה שראיתי ושמעתי.

קורס מורי דרך - הקורס עם מדריך , יום סיור בנצרת, המדריך אומר שבריכת הטבילה של כנסיית הבשורה הקתולית, הירוקה שבנויה מיציקות אלומיניום יוקרתיות ויפות, הנה מממשלת גרמניה ! להערתי לאחר שמיעת ההסבר ובמלוא הטקט - רק בנוכחות תלמידה אחת, שאלתי האם אכן כך? ואז הוא מיד תיקן שזה לא מהממשלה וכו. אכן לפעמים זה ממש מההתחלה- מהבסיס. רואה

לא בדיוק הבנתי אותך

אני יודע בוודאות שהמבנה שנמצא מצפון לכנסייה העליונה, שבו נמצאים אגן הטבילה, פסלו של ישו וציור הירדן, ניתרם ע"י הפרנציסקנים מחבל סקסוניה שבגרמניה. אז אם לכך התכוון המדריך של הקורס - הוא צדק.

EYTAN155

New member
על התרומות של אנשים/קהילות

יש פטור ממס ש"יוצא באופן ישיר מכיסה של הממשלה".

למעלה