עידוד קריאה?

gudat

New member
עידוד קריאה?

הילד שלי בן שנתיים ושמונה חודשים. שמנו לב לכך שהוא צילם את שמות כל הילדים בגן (35- משתי קבוצות גיל) ואם הוא נתקל בשם כזה במקום אחר- הוא מזהה אותו. לפעמים הוא רואה משהו קרוב ומשייך לשם שהוא מכיר מהגן (למשל על "מי עדן" הוא אמר "עדו" ועל "ריבוע"- "רועי"). כל העניין בא לחלוטין ממנו (כשבאנו לאסוף אותו מהגן הוא התחיל ביוזמתו להקריא את השמות שכתובים ליד מתלי התיקים). אני לא בעניין של ללמד אותו לקרוא, אבל קראתי כאן ובמקומות אחרים ש"כשזה בא ממנו" אפשר לעודד את זה (כמו, אגב, כל כשרון אחר, כמו ציור, דרמה וכד'). הבעיה היא שקשה לי קצת לחשוב על רעיונות ל"עידוד" שכזה. אשמח לשמוע את דעתכם: 1. האם כדאי לעשות משהו? 2. אם כן- האם יש לכן רעיונות? הדבר היחיד שאנחנו עושים כרגע זה כמובן לענות תמיד כששואל "מה כתוב פה?" (את זה הוא למד מאיתנו, כי אחרי שגילינו שהוא יודע, התלהבנו לשאול אותו...) ולכתוב מה שהוא מבקש על לוח מחיק. באותה הזדמנות אנחנו גם כותבים שמות מהגן שהוא לא ביקש ואז הוא "קורא" אותם לבד. תודה!

Shellylove

New member
משחקי אותיות

גם שלי מתעניינת באותיות ומזהה אותן (הנה א של "אמא", הנה ב של "אבא" וכו'). את יכולה לקנות מגנטים של אותיות, או אותיות מסול (אפשר לשחק באמבטיה) ולתת לו לשחק ולראות לאן הוא "לוקח את זה". כל העולם מלא אותיות- שלטים ברחוב, ספרים, טלויזיה- יש לו הרבה היחשפות לעניין ואפשרויות זיהוי (זה "משחק אוטו" טוב). אם זה באמת בא ממנו- הוא ייזום את זה.

בגיל הזה

היה לנו משחק של "קוראים אותיות". כשקראתי עיתון הוא היה יושב לידי ומזהה אותיות בכותרות הגדולות. כמו הרבה משחקים אחרים - זה התחיל ספונטאנית מעומר שרצה את תשומת ליבי בכל פעם שהיא היתה מופנית למשהו אחר ובסוף אמר בעצמו ש"את תקראי עיתון ואני אקרא אותיות". גם אצלינו זה בא ממנו (בגיל שנה ושמונה הוא כבר זיהה את כל הספרות, למשל, בזכות איזה משחק של קומפי שהוא "ננעל" עליו למרות שהיה מיועד לגיל 4+). ומה שמעניין זה ש(גם בגלל שבמודע לא דחפתי)הוא לא התחיל לקרוא ממש לפני כתה א'.

שרוֹן

New member
אם הוא מושך לכיוון

וזה מעניין אותו, אפשר להרחיב איתו את היריעה, בדיוק כמו כל נושא אחר שילד מתעניין בו. עידו התחיל מגיל מאוד מוקדם, ואני קצת בלמתי, כי נראה לי מוגזם. אבל אחרי שנרגעתי , אז קנינו לו אותיות מגנט ואנחנו מסדרים אותם לפי הסדר על השטיח, ובונים ביחד מילים, מה שנמצא על סדר היום... יש משהו מאוד חיובי בעיני שהוא עושה- הוא נותן "אופי" לחלק מהאותיות. נראה לי שמההתחלה הוא התייחס אליהן כאל יצורים כאלה.

למעלה