עידוד יצוא

CRONE

New member
עידוד יצוא

סבסוד של מוצר כלשהו פוגע בתחרות ובסופו של דבר בעיקר מוריד את מחיר המוצר המסובסד (בשעור נמוך בהרבה מהסובסידיה) עם השפעה מזערית על הצריכה. מסיבה זו ביטלה הממשלה את כל הסובסידיות שניתנו במדינה. למעט אחת..... סובסידיה למעסיקים גדולים על העסקת עובדים. (במסגרת המלחמה באבטלה). בעקבות רעיון שהעלתה צברית אני מביא אפשרות קיימת. סבסוד של מוצרי יצוא! זה אמנם יפגע בשוק ובתחרות, אבל - בתחרות בשוק היצוא. וזה קיים באיטליה. אני לא יודע איך בדיוק זה עובד, אבל אני יודע בוודאות שחברת פדיני למשל מקבלת סובסידיה על יצוא לישראל.....

דור לוי

New member
אני לא מעודכן בנושא אבל...

אני לא מעודכן בנושא אבל שתי נקודות שראוי לאזכר: 1. סובסידיה ליצוא יכולה להיות בעייתית מבחינת השאיפה של ישראל להתקרב לשוק האירופי. יש מדינות שרואות בסיוע כזה "הצף" (dumping) ופועלות נגדו באמצעות העלאת מכסים שתקזז את הסובסידיה. 2. בזמנו שמעתי ואני לא בטוח בפרטים -כמדומני שמו צבי מרום מנכ"ל באט"מ. הטענה שלו היתה לגבי חוסר הקפדה על נושא קניות גומלין. כלומר כשישראל למשל קונה טורבינות חשמל משוויצריה, היא יכולה להגדיר שהיא דורשת רכש גומלין בארץ (של חברות אחרות בנושאים אחרים) בשווי X אחוז מהעסקה. אז הוא טען שאין הקפדה על כך, ולכן נגרם לתעשיה נזק של מיליארדים. הטיפול בו כשלעצמו היה יכול להוציא את המשק מהמיתון. האם למישהו יש איתו קשר כדי לבדוק את הנושאים האלו? האם הם בתוקף? מה צריך לעשות כדי לתקן את המצב?

למעלה