עיברי, דבר עברית...

עיברי, דבר עברית...

יש בפורום אנשים שהקשר בין מה שכתבו לשפה העברית, הוא אך מיקרי. שגיאות הכתיב נוראות ואיומות. אם פעם רק התלמיד והמורה ראו את התוצאה הלא מלבבת של אי-שליטתם בשפה, הרי כיום רואה זאת קהל רב. אני מציעה למתכתבי האינטרנט, לאלה שאינם שולטים בכתיב, שייקחו כמה שעורים בלשון.

אלוני.

New member
למרות

השגיאות שציינת אנחנו מנסים להתייחס לתכנים . מכירה את הסיפור על הילד שלא ידע להתפלל אבל בשריקה ( שזו הייתה דרך ההתבטאות שלו ) פתח את שערי השמיים ביום כיפור ? אני מכיר אנשים רבים שבעברית צחה, חפה מכל שגיאה ובניסוח מלומד מדברים שעות ולא אומרים מאום . לעומת זאת ,אחרים שבדרכם העילגת מסוגלים במשפטים קצרים לומר הרבה מאד . קנקן ומה שיש בתוכו... כל זה לא סותר את יופייה של השפה העברית ואת הצורך ללמוד, לפחות ללמוד ואז להחליט במה להשתמש . יום טוב .

amor

New member
אגב

למיטב ידיעתי, והיא לא משהו, עברי יש לכתוב ללא `` י `` אחרי ה`` ע `` תקני אותי אם טעיתי.

אמור מעתה כתיב מלא וכתיב חסר

אומנם כן. יש כתיב חסר עם ניקוד, ויש כתיב מלא, כאשר אין אפשרות לנקד ולכן ניתן להוסיף י` ו-ו,כדי להבהיר את השפה. הוספת יודים וווים אינה טעות, אלא הכרח בל יגונה. עברית=עיברית, כתל=כותל, וכהנה וכהנה. ונכון שאיני יכולה לסתום את פיו של אדם בעל כוונות טובות הרוצה להתבטא, כי מדובר גם בעולים חדשים, ואולי בבני מיעוטים, אבל חבל - אפשר קצת להשתדל יותר. ולך אמור הטוען שאין דבר כזה פלשתינאים . את הטיעון הזה שמעתי כשהייתי ילדה. מאז מים רבים זרמו בירדן, האנשים האלה שם בשטחים קיבלו פנים ואיכשהו נוצרו כנראה יש מאין. ולא, אין להם לאן ללכת. מדינות ערב האחרות לא ממש התלהבו לקבל אותם. הם פה, אם זה מוצא חן בעיני מישהו, ואם לאו.

amor

New member
ההסבר האמור מניח דעת אמור אך ..

נכון יש מלא ויש חסר (כתיב) .יש ישראל ויש ערבים. אין משהוא אחר. זרימת מים בירדן במשך שנים אינה יוצרת עם. האם מליוני היהודים באמריקה יכולים לדרוש מדינה כי זרמו מים רבים בירדן במשך שנים רבות ? אם הערבים אינם חפצים בבני עמם מדוע נקפוץ אנו לקבלם אולהתחלק אתם בכבשת הרש?! ערבים לערב יהודים בישראל. זו אינה גזענות זה כורח המציאות.

amor

New member
יס לחא תאוט

שגיאות כתיב אכן הורסות את המסר ויכולות לשנות את טעםה המתוק של אמרה . זה כמו לקחת סטיק טוב ולשרוף אותו . נסה להבין את המשפט הבא : ראיתי עט סוני במשק קול השאה האי.

amor

New member
לא חזק בכוונות

אני מכיר רק סוג מסוים של כוונות קדמית ואחורית עם חריר שדרכן אני רואה גופים מסוימים בבהירות

למעלה