עיברית ב-IPAQ ?!?!?!?

nightmare0077

New member
עיברית ב-IPAQ ?!?!?!?

שלום... אני משתמש חדש בפורום, מקווה שתוכלו לעזור לי... ( כל השאלות שלי מתייחסות לתמיכה בעיברית - לא מעניין אותי לגבי שפת ממשק... אלה רק תכתוב ולצפות בעיברית ) 1.התמיכה בעיברית של החברות השונות - כמה בעיות באמת היו לכם בהתקנה / עבודה איתם ???? 2.אני יודע ש- PALM, על מנת שהעיברית תעבוד כמו שצריך צריכים לקנות מכשיר שהחברות כמו כלנית כבר צרבו משהו בצ'יפ של הפאלם ואז התקינו בנוסף ת'תוכנה שלהם.... השאלה הנוספת היא אם ב-IPAQ הסיפור דומה..? האם צריך להתעסק בחומרה ולא יודע מה עוד בנוסף על מנת שתמיכה בעיברית תעבוד כמו שצריך. 3. אבקש את המלצותיכם לגבי: של איזה חברה התמיכה בעיברית יותר טובה?

nightmare0077

New member
הוספה

שכחתי להוסיף: אני מדבר על תמיכה בעיברית במערכות : pocket pc 2002 windows mobile 2003 / pocket pc 2003

mikeoreli

New member
תשובות

אין בעיות מיוחדות עם העברית בפוקט פיסי. רוב המכשירים הנמכרים בארץ הם ערומים מתמיכה עברית ויש לקנות ולהתקין לבד. יש פה ושם מכשירים שאכן באים עם התמיכה כבר מותקנת בפנים. אין שום צורך לעשות כוונון חומרה או משהו כזה. פשוט להתקין את העברית כמו כל תוכנה אחרת ולאחר מכן לעשות רישום באתר היצרן. תלוי בסוג המכשיר, אבל העברית מעתיקה (משום מה יש כאלה שקוראים לזה "צורבת") קבצים לזיכרון ה ROM שלא נמחק כשאין חשמל כדי שלא תהיה בעיה של חוסר בעברית לאחר HR. העברית שאני הייתי ממליץ עליה היא של אירון. היחס הרבה יותר טוב ללקוחות והכתיבה והקריאה בעברית ושילוב של עברית ואנגלית מיושם לדעתי יותר טוב.

AYELET1

New member
בפאלם אין שום צורך לצרוב את העברית

כדי שהיא תעבוד!!! התקנתי איירון ע"ג 2210 ברירת המחדל איננה צריבה ל-ROM

mikeoreli

New member
אבל אם אני זוכר נכון

אירון התקינה קבצי התקנה של העברית לFlashROM באופן אוטומאטי. לא? (פעם אחרונה שבדקתי את העברית של אירון היה כשהם עברו לגרסה 3 ולכן יכול להיות שזכרוני מטעני). לגבי פאלם ועברית. אם אני לא טועה העברית באה מותקנת במכשיר. מעניין מה עושה מי שקונה את המכשיר בחו"ל ורוצה עברית (אשמח לקבל תשובה)?

אני קניתי בחו"ל

קניתי CLIE בחול ובארץ קניתי דיסק עברית של "פנטיקון" והתקנתי זה כולל לוח שנה עברי וספר טלפונים ממו מיזכרים וכו בעברית לגמרי. ז"א שיש לי ספר טלפונים בעברית ויש לי ספר טלפונים באנגלית עם תמיכה עברית וכן לגבי השאר.

AYELET1

New member
מיקו- מי שקונה פאלם בחו"ל

עושה מה שעשה היליפט. בכלנית או בהראל ניתן לקנות תכנת עברית ואצלי העברית (של איירון על ה-22) מותקנת על ה-RAM

mikeoreli

New member
תודה על המידע

לגבי העברית של אירון עם הRAM. יש אפשרות להתקין אותה גם על הFlashROM.

nightmare0077

New member
תודה חברה...

תודה חברה על התגובות שלכם.... עזרתם לי הרבה... ורק עוד שאלה קטנה( ממש) ... - איזה בעיות כבר היו לכם עם העיברית ? ( אם בכלל )? ומה לגבי זיהוי כתב עיברי?

2cookie

New member
זיהוי כתב יד עברי קיים בעזרת התוכנה

InPad. זו תוכנה שדורשת תירגול רב אך אחרי שמתרגלים היא הדרך הטובה ביותר להזין מידע לפוקט.

nightmare0077

New member
אני מכיר את התוכנה אבל...

אני מכיר את התוכנה... אתה מכיר קבצים להורדה שהם בעצם הגרפיטי עצמו - אבל בעיברית ?!

mikeoreli

New member
תראה

בעברית של PDAC יש זיהוי כתב עברי אך הוא לא עובד כמו שצריך. למעשה על מנת לשמור על שפיות הנפש, עדיף שלא תשתמש בו.

raananta

New member
שרשור שהיה בנוגע ל-InPad

בשרשור ישנם גם קבצים להורדה אשר מיועדים לתוכנה זו וכוללים גראפיטי בעברית, תודות לקוקי
אבל היות ולא מצורף קובץ "מפה" שמראה לך כיצד משרטטים כל אות ואות אז ייתכן וכדאי שתגדיר לבד קובץ המתאים לך, ניתן לעשות זאת בתוכנה עצמה. ביצור, תעיין בשרשור.

mikeoreli

New member
בעיות ידועות

בעברית של PDAC יש בעיה שברוב התוכנות הסמן לא מראה את מיקומו האמיתי. כלומר אם תכתוב משהו בעברית או באנגלית, ואז תרצה להוסיף או למחוק משהו באמצע, אז השינוי יראה במקום אחר בטקסט, כלומר בעיות עריכה. בוורד ובפתקים העברית עובדת בסדר גמור מבחינה זו אך באשר התוכנות יש בעיה של עריכה או כתיבת טקסט מעורב של אנגלית, עברית ומספרים. לגבי אירון, הבנתי שאצלם אין את הבעיה הזו ולכן אני מתכוון לקנות את העברית שלהם. בנוסף, אירון מציחעה את הגרסה שלה לשבועיים התנסות. אני מציע שתוריד ותנסה. עובד טוב? תקנה. לא עובד טוב? תבדוק את PDAC (תשאל אותם לגבי התנסות עם העברית שלהם).

nightmare0077

New member
אוקי.. תודה

אוקי.. תודה... והבנתי שאתם "ממש" אוהדים של PDAC... תמיכה סוף הדרך הא?... אתם יכולים להביא לי סיבה אחת ( חוץ מהמילון ) למה לקנות דווקא אותה ולא איירון?

mikeoreli

New member
למה אתה חושב שהוסיפו מילון?

כי זה היתרון היחיד. כל השאר חסרונות. בPDAC פשוט אמרו לעצמם (בחוכמה דווקא) "מה הייתרון שלנו על אירון?" הם הבינו שבעצם יש להם דווקא חסרונות. לכן על מנת שאנשים בכל מקרה יקנו אותם הם אמרו "בוא נוסיף להם מילון בעלות 200 ש"ח על חשבון הבית". לדעתי המילון לא שווה את השימוש הקלוקל בעברית והשירות הכפוי טובה במקרה הטוב. שלא תבין לא נכון. העברית של PDAC יחסית טובה. אבל של אירון טובה יותר. (ואם אתה תוהה, אני לא נציג של אירון. אני יותר נורא - אני מאוכזב של PDAC).

למעלה