עיבוד סופי למחשוף

יאמי 5

New member
עיבוד סופי למחשוף

שלום1 יש לי בעיה... תפרתי חולצת מעטפת מבד טריקו לייקרה, והוספתי על קו המחשוף מנגט דק- ומה קרה זה שקו המחשוף התרחב ובחלק האחורי ממש נוצרו גלים-ככה שהחולצה נופלת מהגב... אשמח בבקשה אם מישהי מכן תוכל להסביר לי מה עשיתי לא נכון- כדי שזה לא יקרה שוב (חוץ מזה החולצה ממש מוצלחת...) וגם רעיונות איך לתקן את המצב שקיים....תודה לכולכם אני לומדת מכן המון! רויה

יאמי 5

New member
את מתכוונת לגזור מנזט יותר קצר מהאורך שאני

צריכה ולתפור במתיחה?

lirola

New member
הצעה נוספת

בגיזרה של חולצת מעטפת או בכלל חולצת סריג עם מחשוף גדול, אפשר לעשות צמצומים בגיזרה כדי למנוע את זה. אני לא יודעת מה הידע שלך בתפירה ואני מקווה שאני לא מסבכת אותך. ניסיתי לצרף ציור ואני לא מצליחה לצרף אותו אז אנסה להסביר. ומה שאני מציעה לא סותר את מה שהשכנה הציעה. אפשר לעשות את שני הדברים אם יש עודף מאוד גדול את יכולה למדוד את החולצה, לצבוט באצבע את העודף שנוצר לך, נגיד 3 סנטימטר. לכי לגיזרה שלך, שרטטי קו באיזור ששם יושב העודף , של שלושה סנטימטר. משני קצות הקו סגרי משולש שהקודקוד שלו נמצא באיזור של קו תפר הצד של החולצה. גיזרי את המשולש הזה מהגיזרה ותצמידי את שני חלקי הגיזרה כעת, לאחר שגזרת את המשולש. שפרי את הקו של המחשוף. זו הגיזרה החדשה שלך. יהיה לך הרבה פחות עודף. אני אנסה שוב לצרף תמונה

יאמי 5

New member
את בעצם מציעה לי לעשות

"פנס" בחולצה ולהצר את הרוחב ההתחלתי, נכון? הבעיה היא שהרוחב טוב בהתחלה אבל מתרחב בעקבות תפירת המנזט שמותח את הבד... אם אני אעשה צמצום זה לא יצור מתיחת יתר בבד- החולצה תהיה במצב מתוח כבר בהתחלה ולאתוכל להמתח בלבישה? מקווה שהבנתי אותך...

אפשר לצמצם, אבל בלי לראות את הגזרה אני מציעה,

שוב, פשוט להקטין את המנז'ט כמו שכתבתי למעלה. זה אמור לעשות את העבודה, במיוחד בסריגים. מה שלירולה מציעה חשוב מאד באריגים ופחות נחוץ בסריגים, כמו טריקו.

lirola

New member
הפנס לא יהיה בבגד שתתפרי אלא בגיזרה

שלך. את הגיזרה את מצמצמת על ידי סימון של פנס וכשאת גוזרת את הבד הוא כבר יהיה עם פחות עודף. את הפנס לא יראו בבגד שלך. ולשאלתך , זה לא ייצור מתיחות יתר משום שאת פשוט נפטרת מהעודף הקיים. אם לא יצליח לך עם סרט שאיתו את מעבדת את המחשוף את יכולה לנסות את השיטה הזו. היא מאוד פשוטה.

למעלה