עיבוד גזע עץ אגוז

shaharelisha

New member
עיבוד גזע עץ אגוז

שלום, יש לי מספר חתיכות של גזע עץ אגוז והייתי מעוניין להכין מהם צלחות אוכל. יש לי מספר שאלות: 1. האם כדי לי קודם לפרוס את הגזע ואז לייבש, או להפך? 2. מה יכול להקטין את הסיכוי שהגזע יתפוצץ? 3. איך כדי לי לעבד את העץ בסוף (למרוח משהו, רק לשייף)? וכמובן אם יש למישהו עוד נק' שאני צריך להתייחס אליהן. תודה שחר

yulevi

New member
באיזו שיטה

אתה מתכנן לעבד את העץ גילוף,חריטה או שיטה שונה,בהתאם לזה ההסבר. בכל אופן אם זה אגוז פקאן מומלץ לקלף את הקליפה היא מקלט למזיקים. בקשר ליתר השאלות התשובות הן בהתאם לשיטת העיבוד 1.עדיף לנסר ולייבש,אם תעבד עץ טרי הוא יתעוות 2.גם כאן תלוי באיזו שיטה תעבד את העץ

shaharelisha

New member
שיטות עיבוד

האם ניתן רק לשייף? מה הן השיטות האפשריות לעיבוד ומה ההבדלים ביניהן. יש שיטה מומלצת\עדיפה ליצירת צלחות אוכל

yulevi

New member
שיטות עיבוד

חריטת המחרטת עץ,גילוף בכלים ידניים,גילוף בכלים חשמליים,מאוד תלוי באיזה תוצר אתה מעוניין, כל השיטות שציינתי מתאימות, האם יש לך אמצעי פריסה לעץ טבעי , תמונה ומידות של העץ היתה עוזרת לתת לך כיוון לניסור\פריסה של העץ

shaharelisha

New member
תמונות ומידות

יש לי שלושה גזעים בקוטר של כ- 23 ס"מ ואורך של כ- 50 ס"מ מצורפות תמונות.

yeka1

New member
שחר שלום יותר קל לעבוד על גזע טרי מאשר על יבש

הדבר הטוב ביותר הו לפרוס לאורך ואז לחרוט כאשר משתדלים להוציא / לבטל את המרכז היות ומשם יש את עיקר הפיצוצים באם אתה צריך עוד הסברים הבהרות אנא רק צריך לשאול . בברכת חג שמח ושבת שלום יהודה קליסקי

shaharelisha

New member
להוציא \ לבטל את המרכז?

תודה מה הכוונה בלהוציא \ לבטל את המרכז? איזה מרכז? ואיך עושים זאת?

zvika f

New member
ליבת העץ

ליבת הגזע היא מקור כל הצרות וממנה מתפתחים בדרך כלל כל הסדקים(ראה תמונה מצורפת) כדי לנטרל עצמך מהבעיה מומלץ לחתוך את העץ לאורך הסיבים ולהשתמש בכל חלקי הגדע מלבד הליבה

shaharelisha

New member
לפרוס את הגזע לפרוסות

אני חשבתי לפרוס את הגזע לפרוסות, על מנת לעשות צלחות אוכל, אז אני לא חושב שאני יכול לוותר על הליבה. אתה חושב שזה אפשרי?

yulevi

New member
ניסור

תנסר לאורך סיבי העץ ולא בטבעות כך ניתן לעבד את העץ טוב יותר,לאחר הניסור תניח את הפרוסות אחת על השניינ עם ספייסרים בינהפ לאיוורו,כך העץ יתייבש מהר ובצורה אחידה,מומלץ לקשור את כל הגזע בצורתו המקורית ולהמתין לייבוש,שזה תהליך לא קצר[שנה\שנתיים +]בהתאם לתנאי האקלים באזור האחסון

shaharelisha

New member
ניסור

אני חשבתי אולי לנסר חלק באלכסון, מה דעתך? לא הבנתי את מה שכתבת, לנסר ואז לשים ספייסרים או לקשור את כל הגזע בצורתו המקורית ולהמתין לייבוש? מה התנאים האופטימליים לייבוש?

yulevi

New member
ניסור

קודם כל איזה כלים יש לך לניסור אתה יכול לנסר באלכסון או לפי הסימון בתמונה ספייסרים:אלו לייסטים בעובי של 1-2 סמ ששמים לרוחב ובין הפרוסות המנוסרות לזרימת אויר,הקוים השחורים הם סימני קשירה הקפית. לפני הפריסה מומלץ למרוח דבק פלסטיק בנדיבות באזור הניסור למניעת סדקים אורכיים. מומלץ שכבר תקלף את הקליפה למניעת התפתחות מזיקי עץ,האגוז הוא מגנט למזיקים יבוש במקום מוצל ומאוורר

artagel

New member
השאלה מכוונת אליך,שחר

בעבר גם אני רציתי לייצר כלי אוכל מעץ וכמובן לצפות אותם בלכה כל שהיא ,היו שאמרו קח לכה על בסיס מים אך החלטתי לחקור את העניין בחברת טמבור העברתי מכתב אל החברה ותשובתם -לחברת טמבור אין שום מוצר שמוגדר ממכון התקנים כלכה המאושרת למזון או שתיה אך מכל שלל הלכות המכילות שרפים ומדללים האופציה היחידה מבחינתינו היא ליישם לכה ידידותית לסביבה על בסיס מים. בנוסף איננו יודעים כיצד מתנהגת הלכה עם מזון חם.אני מקווה שתשובה זו תספק אותך ואולי עוד אחרים.

shaharelisha

New member
ציפוי כלי אוכל מעץ

יש אופציה לדעתך לא לצפות את הצלחות כלל, אלא רק לשייף אותם תוך כדי ידיעה שיהיה צריך לחזור על השיוף מדי פעם? במידה ולא רצוי, לא לצפות, יש אולי חומרים אופציונלים אחרים מלבד לכה?

artagel

New member
בשלב זה אני מחזיר אותך לתשובת החברים שענו

לך כבר בתחילת השרשור,אני וחברי החרטים נוהגים לחרוט צלחות וקערות כאשר העץ חתוך לאורכו,את יצור הצלחת תוכל בשלב שלאחר הניסור לבצע גם בהוצאת חומר על ידי כלי גילוף ולכן אם תחפוץ לעבוד בקלות רצוי לבצע בהיות העץ עדיין רטוב וליבש לאחר הבצוע ,ופעולת שיוף רק בהיות המוצר יבש. לעניין הציפוי ורק כאשר העץ יבש ומשויף אני מיישם חומרים כגון וקס וחומרים המתוארים כאן.בקישור הצורף בנושא טיפים אולי תמצא רעיונות נוספים .בהצלחה.

למעלה