עטיפות ...

הילית111

New member
עטיפות ...

שלום לכולם
שאלה לגבי הספרים לכיתה א
קנינו את הספרים
שמתי לב שאני כמעט התבלבתי בין כמה חוברות מאוד דומות
...
אז איך הילד לא יתבלבל?
הבנתי כמובן שצריך לעטוף את כל הספרים
איך הכי טוב לעטוף ? האם בעטיפה אטומה ומעליה נילון ואז מדבקה עם הפרטים ?
הרי הילד עוד לא יודע לקרוא איך הוא יזהה מה זה מה
האם נניח לפי נושאים ספרי עברית באדום אנגלית בצהוב וכו ?
אין לי שמץ
דבר נוסף איזה מחברות נהוג לקנות בכיתה א ? והאם גם אותן עוטפים ?
ומה זו מחברת חכמה ?
תודה ושבוע טוב
תודה לכל העונים עזרה גדולה מאוד

עונה

בכל חנות כלי כתיבה יש עטיפות שקופות, גם ככה לא משתמשים בכל הספרים במקביל. הרי הסדרות של החוברות זה לא במקביל אלא אחד אחרי השני. ז"א שברגע שיסיימו חוברת בכיתה, יודיעו להתחיל להביא את החוברת הבאה בתור וכו'.
לגבי מחברות, תבקשי מחברות לכיתה א', כל מוכר ידע ומחברת חכמה היא מחברת מיוחדת (עלק, אצלנו בסוף בכלל לא השתמשו), פשוט לבקש מהמוכר.
בחנות תפגשי אימהות מנוסות מאזור מגורייך וסביר להניח מבי"ס אליו תלכו, אני פשוט שאלתי אותן את כל השאלות כי זה חכ \ם שאני עונה לך אבל לא בטוח שזה רלוונטי כי אולי אצלכם באמת משתמשים במחברות חכמות וכו' וכן צריך עטיפות למחברות (אצלנו לכל מחברת המורה דאגה לעטיפה מיוחדת ואנחנו רק שמנו מעל עטיפה שקופה ומדבקה.).

אכן משתנה בין בתי ספר וגם בין מורות אצלנו כן השתמשו במחברות חכמות בכיתה א', גם בעברית וגם בחשבון, עד פסח אפילו.
אנחנו עטפנו את כל הספרים בעטיפות קנויות שקופות. הכי קל. אין ממש עניין של בלבול כי אכן משתמשים בחוברות אחת אחר השנייה בכל מקצוע, ולא במקביל. אז אחת בעברית בילקוט והיתר בבית.
עטיפות של מחברות - לפי הוראת המחנכת. חלק צבעוניות, חלק שקופות (עם דף מתחת שחילקה המחנכת). בקיצור, לא למהר. לחכות לאסיפת ההורים הראשונה ואז תקבלו הנחיות ברורות. אבל לקנות עטיפות מחברות שקופות וגם צבעוניות.

הילית111

New member
תודה רבה

אבל זה קצת צפוף
כי הפגישה הכיתתית עם המחנכת היא יום לפני תחילת הלימודים יום לפני אני אדע איך עוטפים ?
ובכלל הבנתי שבפגישה הזו ההורים לא אמורים להיות
אז איך אני אקבל המידע?
היתה פגישה אחת עם ההורים ולא דיברו שם בכלל על מחברות וספרים
היו שם ההורים של כל הילדים שעולים לא
ועכשו אין עם מי לדבר בכלל בבית הספר כולם בחופש

זו לא אסיפת הורים, זה מפגש של התלמידים עם המחנכת. אסיפת הורים תהיה לכם בשבוע הראשון ללימודים ואז יעשו סדר בדברים. גם בפגישה עם המחנכת יום קודם יגידו להם מה להביא למחרת, ומן הסתם זה יהיה קלמר ואולי איזו מחברת. לא משהו שממש מצריך איזו הכנה מראש.
הסירי דאגה מליבך - "מרתון הלימודים" לא מתחיל כל כך מהר. הם לא באמת צריכים שום דבר מיוחד בשבוע הראשון. כך שאם יהיו לכם בבית מחברות, עטיפות שקופות וצבעוניות, ומדבקות - אתם מסודרים.

hila218

New member
לגבי עיטוף

אני גם קניתי את כל הספרים והחוברות בשבוע שעבר. ועטפנו עם עטיפות פיקס כמו אלו למחברות.
לגבי זיהוי אני מבינה שהמורות עוזרות להם. הם שולחות להורים מייל מה צריך לשים בתיק ואנו שמים
בכיתה הן עוזרות. עד שהילדים לומדים לזהות.

הילית111

New member
מה זה עטיפות פיקס?

לא קיבלתי עוד שום מייל מהמורה
אני עוד לא יודעת מי המורה
ובאיזה כיתה הוא משובץ יהיו שלוש כיתות א

את בטוחה שזה לא צוין ברשימת הספרים/ציוד?

אצלנו יש רשימת ספרים, לאחריה רשימת ציוד משרדי (מחדדים, עפורונות וכו'), ולאחריה רשימה של מחברות ועטיפות שונות לפי מקצועות. שפה דורש מחברת חכמה עטופה באדום וקלסר בגודל X, מוזיקה דורש מחברת חלקה עטופה בכתום, וכן הלאה.
אם לא, אז כמו שאמרו לך, לא מצופה שזה יהיה מוכן ביום הראשון ואם יש לך עטיפות פלסטיק צבעוניות בבית אז לעטוף מחברת זה באמת לא ביג דיל.

למעלה