עטיפות של אלבומים

edan4321

New member
עטיפות של אלבומים

שלום לכולם!~ אני מחפשת אלבומים שלעטיפה שלהם יש עיצוב מיוחד ובעל משמעות, כלומר לא סתם תמונה יפה אלא תמונה שמתאימה לאווירה של הדיסק\תקליט או מתקשרת לתוכן או שיש לה סיפור מיוחד וכד'(עדיף שיהיה סיפור, כי זה לשיעורים בעיצוב ואני צריכה לנתח את העטיפה.. עדיף שיהיה הרבה מה להגיד :) ). אשמח לשמוע הצעות.. כמו כן אם אתם מכירים אתרים שיש בהם הסברים על המשמעות של כל מני עטיפות זה יעזור. (למשל אם מישהו פה יודע להסביר על העטיפה של "ליזארד" של קינג קרימזו, מיראג' של כאמל וכל מני כאלה) - [לא חייב רק רוק מתקדם] תודה על העזרה, ויום טוב שיהיה לכם!

עמית ע

New member
משהו כזה?

התקליט יצא בברזיל בראשית שנות ה-70, שנים בהן שלטון גנרלים מושחת פגע בחופש הדיבור, כפה על אמנים לשתף איתם פעולה ולצייר לאזרחים תמונת עולם ורודה, וצינזר אותם כדי למנוע ביקורת על הממשל. האמנים ברזילאים לא ויתרו והביעו את מחאתם בדרכים מתוחכמות. הנה דוגמה - עטיפת האלבום Todos os Olhos של טום זה. נראה אם תבין את הבדיחה. רמז: זאת לא העין של טום, זה משהו אחר...

ממבט ראשון....

זה נראה כמו בץ מפרפר נחמד שמציץ משפתיים של בחורה. אבל ממבט שני.... אני לא בטוח... וזה אממממ... קצת מביך ואני מתנצל מראש על הגועל... יכול להיות שזה באיזשהו אופן תצלום שמדמה יציאה רקטלית?

עמית ע

New member
פיטר דווקא צודק

זאת גולה בפי הטבעת של טום זה. הוא מצא דרך מקורית להגיד לצנזורים מה הוא חושב עליהם בלי שהם יבינו.

dpascal2

New member
לא ממש רוק מתקדם

אבל חזק
.

dpascal2

New member
האמת אין לי מושג

קיבלתי אתמול קובץ עם עוד המון אלבומים כאלה (רובם לא ראויים לשידור).

epitaph

New member
ליזארד של קרימזו...

העטיפה היא סוג של הבעה ויזואלית של השירים באלבום, לדוגמא, השיר בתמונה הזאת הוא Happy Family.

epitaph

New member
אם את מעוניינת...

אני אשים כאן את כל התמונות בנפרד עם מה שנראה לי שהם השירים שלהם, Happy Family וא הכי קל כי הוא ממחיש את זה בצורה הכי טובה שכן מתוך הציור אפשר לדעת למי מתכוונים בשיר. לדוגמא: רינגו - "Uncle Rufus grew his nose, threw away his circus clothes" ג'ורג' - "Cousin Silas grew a beard, drew another flask of weird" ג'ון - "Nasty Jonah grew a wife" פול - "Judas drew his pruning knife"

dpascal2

New member
פרסי העיצוב לאלבומים

מבחינתי מגיעים לשלשה הבאים: כאמור לא רק בשל אסתטיקה יוצאת דופן אלא גם בשל אווירת האלבום המשתקפת בעטיפות. הצילומים,אגב, עושים עוול לתמונות המקוריות על גבי הסידי. השניים העליונים של רנה אוברי. והתחתון שהזכרתי כבר בעבר הוא פמילי אלבום של פוון פבלס. מוסיקה מצויינת בלי קשר לעטיפות.

Rudess

New member
התשובה האולטימטיבית לשאלתך

Dream Theater - Scenes From a Memory פרטים על ניתוח האלבום והעטיפה פה.

תודה על העזרה

אני בהחלט אשמח לפירוט העטיפה של ליזארד כי הצלחתי להבין רק חלק אבל לא את הכל, כמו כך אשמח לשמוע עוד הצעות כי את רוב האלבומים שהצעתם אני לא כל כך מכירה ויקח לי זמן למצוא ולשמוע אותם... תודה ושופ"ס סמח! :)

ועוד משהו ששכחתי להגיד

לא מצאתי בקישור את ההסבר על האלבום של דרים, ול DPASCAL2 אם אתה יכול לפרט קצת על הלהקות והאלבומים כי אני לא רואה ברור את הכתב. זהו, ושוב תודה רבה!

dpascal2

New member
בהנחה שכוונתך ל-3 שבהודעה האחרונה

2 האלבומים העליונים הם של René Aubry : Plaisirs d'amour Invités sur la Terre התחתון של Faun Fables: Family Album

למעלה