עז - טיפול בפירמידות

• פותח הנושא עז
  • פורסם בתאריך

עז

New member
עז - טיפול בפירמידות

כיוון שאין באפשרותי לכתוב כאן אתם מוזמנים להפנות שאלות לדואר האלקטרוני שלי אשר מופיע בכרטיס האישי.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif לא חבל?

הדרך היחידה של מנהלי הפורום להקפיץ שרשור שכבר "נפל" היא ליצור הודעה חדשה ולחבר אותה אליה. עז למה להתנגח?

עז

New member
לא, לא חבל

אם שירשור "נופל", זה בגלל שלא מספיק אנשים כותבים, דהיינו לא מעניין אותם .... אני לא "מתנגח" אני עומד ושומר על הזכויות שניתנו לי בזכות ולא בחסד. בכל מקרה, כפי שכתבתי, הדואר האלקטרוני מופיע בכרטיס האישי שלי וכל הודעה רצינית תזכה לתשובה רצינית ממני. אולי חבל שלא "כולם" יוכלו לקרוא את השאלות והתשובות, אך גם לזה יש פתרון. אם יש מספיק אנשים שמעוניינים בכך אפתח דף באתר שלי עם השאלות והתשובות. אך שוב אומר "אם יש מספיק אנשים", בשביל 2-3 אנשים הרעיון מיותר לחלוטין.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif כמות או איכות?

אבל אולי מבחינתך אתה צודק. זאת במיוחד אם אינך מפיק דבר מן האינטראקציה הזו ואולי אפילו חש מנוצל במידת מה. אני אישית מפיק מן הדיונים כאן על הנושאים שאני מביא - גם מן הפרספקטיבה השונה וגם מכך שאני צריך לדלות מתוך עצמי תשובות לשאלות שנשאלות. אבל יתכן שאצלך זה אחרת. אין לי זכות לשפוט אחרים. תבורך.

עז

New member
לא רואה כאן לא כמות ולא איכות

אני לא מרגיש מנוצל, אני מעביר בשמחה כל ידע שאפשר להעביר באופן מילולי, ובשיעורים שאני מעביר פיזית, גם ידע שלא ניתנת להעברה במילים. לא מפיק בעצמי כלום על כך שאני נותן תשובות, זה לא מגדיל לי את הידע ולא מעמיק אותה. הייתי מוכן "לתרום" חלק מהזמן שלי לכתיבת "מאמרים" ו"שירשורים" בפורום הזה, אך לצערי, מנהלי הפורום לא עמדו בהתחייבותם. על מנת שתבין אתן לך קצת היסטוריה בקצרה. 1- פנו אלי בבקשה שאנהל פינה בפורום. לא הסכמתי לנהל פינה, כי אחד מהדברים שמפריעים לי בפורום הזה הוא דווקא ריבוי ה"פינות" 2- פנו אלי שוב, עם הצעה שמידי פעם אכתוב "מאמר" ואענה על תשובות. הסכמתי לכך עם כמה תנאים שלי, האפשרות למחוק הודעות לא קלוונטיות, שמירת על טוהר המילה, ועצמאות מוחלטת שלי בתוך השירשור שאני פותח 3- פתחתי בעבר שירשורים והיו מעט כותבים ורובם לא רצו להתעמק, לכן הפסקתי. 4- פנו אלי שוב, בבקשה לתת צ´אנס נוסף. אכן כך עשיתי, אך שוב ההודעות מעטות, המשתתפים הסתכמו ב-3 ועוד 2 שכתבו שאלה אך לגמרי לא התייחסו לתשובה שלי ... והקש ששבר את גב הגמל זה ששינו את מיקום ואת שם השישור שלי. אתה כותב ש"השתתפת" בדוין, הכל היה ברור? לא היתה לך אף שאלה? אף הערה? שום דבר להוסיף ו/או לברר? השתתפות פסיבית כזו, בעיניי זה לא השתתפות. אם אני כותב מאמר באתר שלי אני לא מצפה שכל מבקר יכתוב לי תשובה, אך פורום ממהותו אמור להיות מקום של שאלות ותשובות שגוררות תשובות ושאלות נוספות, אם זה לא כך אני יכול בהרבה פחות מאמץ לכתוב את אותם הדברים ב-FAQ באתר שלי ולגמור עיניין. אבל את הזמן שאני משקיע בפורום לא מביא לי שום תמורה, למרות זאת הייתי מוכן להשתתף, לא, זה לא חבל, זו פשוט עובדה, לא אפתח שוב שירשורים כאן כי לא יכול להיות שרק צד אחד מקיים את צידו בהסכם. לא יכול להיות ש"הנהלת הפורום" מרמזת שהודעה שביקשתי למחוק נכתבה על ידי אדם שלא ידע שהודעות כאלו לא מקובלות בשירשור שלי, בעיקר לא כשכולם יודעיםם שאותו כותב היה בין אלו שביקשו שאכתוב והסכימו לתנאים שבהם אני מוכן לכתוב. אני לא מרגיש מנוצל, אם כבר אני מרגיש שעושים צחוק ממני, לא מכבדים אותי, ואני מוכן לכבד כל אחד, אך עם תנאי אחד, זה חייב להיות הדדי. "תבורך" זה סוג של שיפוט .... לא?

אינקה

New member
../images/Emo20.gif לפי איזה מדד? ../images/Emo8.gif

"תבורך" אגב זה איחול, לא שיפוט. לפחות לדעתי. אגב, כחסיד של חואן מאטוס, מה אכפת לך מה אחרים חושבים או לא חושבים על מה שאתה עושה? אם אתה מלמד כמו שהפרחים פורחים היקום כולו משתתף בשיעורים שלך. באופן אקטיבי. זו פעולה ללא רבב. לחילופין אם אין ברצונך ללמד כאן, מה הקשר אלינו? עם היקום לא ניתן לעשות עיסקאות, ועבור כל אחד מאיתנו ה"אנשים בפורום" אינם שונים מן היקום...

עז

New member
ומה זה איחול?

האם איחול זה לא לרצות שלמישהו אחר יקרה מה שהיינו רוצים שיקרה לנו? במילים אחרות, איחול זה לא לשים את הערכים שלנו על מישהו אחר? ......... בהחלט לא מעניין אותי מה אחרים חושבים על מה אני חושב או על מה אני עושה, זאת לא הנקודה כאן. לא עשיתי עיסקה עם היקום, עשיתי עיסקה עם מנהלי הפורום, על מנת לנסות לעשות כאן משהו ללא פגם, אך כיוון שאני מקבל כאן אירוח, זה לא הפורום "שלי", יש כללים, המארח לא עמד במילתו, אני לא צריך להתווכח עם "בעל הבית", אני צריך להבין שלא רוצים אותי כאן, ועל פי ההבנות שלי אני פועל. לא ברור לי אם אתה טוען שאתה חסיד של דון חואן או אני ... אם התכוונת אלי, איך הגעת למסקנה ? אם אני חסיד של דון חואן, זאת אומרת אם אני טולטק, אני לא חסיד של אף אחד ואין לי חסידים .... נכון? לכל פעולה שאנו עושים יש תווית עם מחיר (לאו דווקא כספי) והמחיר של לנהל בפורום הזה שירשור יקר לי מידי ..... אם אתה באמת חושב/חש/מרגיש שאני יכול לתרום לך בלימוד הערך הטיפולי של פירמידה ושיטות טיפול אחרות, תרים את הכפפה, תעשה סקר, תביא 7 אנשים שרוצים ללמודף ואארגן משהו באתר שלי, אם לאו אמשיך ללמד כמו שאני מלמד עד כה מחוץ לפורום, כל יום רביעי בערב וימי שני שבוע כן שהוע לא. ממתין לתשובתך/תגובתך

אינקה

New member
../images/Emo20.gif אתה צודק

באופן ובתנאים שבהם אתה רוצה שהלימוד יתנהל הוא מחייב פורום נפרד. אין לי עניין לארגן קבוצת תלמידים, אבל תודה על ההצעה.

mgabi

New member
לגבי הפינה על פירמידות....

לא חבל לי שהפינה נסגרה כי אפשר להמשיך את הדיון בדרכים יעילים יותר... וממש לא חבל לי שהסכמת לפתוח את הפינה מחדש כי * הוסיף לי ידע על הפירמידות * הגדיל את סקרנותי לגבי הנושא * נתן לי ידע על האנשים, על עצמי,אליך נדיר מאד אצלי תחושת ה-הכרת תודה. אבל בימים האלה כשיותר ויותר מדהים אותי היכולת התמרון את האנשים, כשאני נוכחת בכפיתיות של האנשים להחזיק רשימות מלאי ,כשאני רואה העתקות ברורות של דעות האחרים אצל אנשים עם נסיונותם הילדותיים לעטוף אותן בניילונים מקורים וחדישים- אני ממש שמחה שהכרתי אדם שמבוסס בדעותיו ושעומד על החלתותיו ואחראי על מילותיו. המון תודה עמנואל

עז

New member
גרמת לי להסמיק

הכרת תודה שלא מגיע לי, על כך שאני מבצע ת המוטל עלי ... אך תודה לך. בגלל/בשביל אנשים כמוך אפתח ב-FAQ של אתרי נואשים טיפוליים כאלו ואחרים ואודיע על קיומם בפורום הזה.

עז

New member
היקום, ה-FORCE, ה-SPIRIT

לא משנה איך תקראי לזה, שנים התנגדתי ללמד, אך כנראה זו דרך שאני צריך לצעוד בה, ולכן אני מלמד. זה עונה על השאלה?

זה עונה בהחלט

על שאלתי. אך האם גם היום אתה מרגיש "מאולץ" ומלמד בעל-כורחך? או שמא היגעת להשלמה ואתה עושה את זה מרצון?

עז

New member
הכל תלוי שמשמעותם של המילים

רצון? האם הכוונה היא מה השכל שלי רוצה או מרכז הרצון שלי?

...ואם להיות יותר מדוייק:

כששאלתי מה *"אתה"* רוצה התכוונתי, לסך-הכל שלך... זאת אומרת... לא התכוונתי לשאול: "מה רוצה השכל שלך?" וגם לא התכוונתי לשאול: "מה רוצה מרכז הרצון שלך?" (אם לכך הייתי מתכוון, סביר להניח שהייתי אומר זאת
) אלא התכוונתי לשאול: "מה רוצה המהות שלך? יחד עם זאת, כיוון שהעלית את הנושא אשמח אם תרחיב ותפרט... אין לי שום בעייה שתפרק ותנתח מה כל חלק וחלק בך רוצה (וסביר להניח שזה דווקא יהיה מעניין).................. מה שהתכוונתי לשאול זה : מה "אתה" (הסך-הכל שלך, המהות האנרגטית וכו´) רוצה??? האם אתה (אנא התייחס להגדרה שלי או תקן אותה אם אתה מרגיש צורך) מרגיש ממורמר וכועס על-כך שאתה "נאלץ בעל-כורחך" ללמד או שמא היגעת למצב שאתה עושה זאת מרצון ומתוך הרמוניה פנימית? אנא פרט לפי ראות עיניך. ותודה מראש שגרמת לי לחשוב. שלך, קסם אמיתי

עז

New member
שאלה טובה שמגיעה לה תשובה כנה ...

לא, אני לא כועס ולא ממורמר על כך שאני מלמד. כן, אני מלמד ממרכז הרצון ובהרמוניה עם היקום. הרבה זמן "אני" התנגדתי להתחיל ללמד, אך כשהחלטתי להתחיל היה ברור לי שאני הולך לעשות את מיטבי, וכך אני מקווה ומעריך פועל עד היום. מצד שני, זה לא אומר שאני רואה את עצמי כ"מורה", במלוא מובן המילה .... אני מבצע תפקיד, וזה לא רלוונטי עם השכל/הגיון שלי רוצה את זה או לא. אגב, החלטתי לתת סיכוי נוסף לצורת תקשורת של פורומים, ולכן הקמתי פורום חדש, כולם מוזמנים להשתתף תוך שמירה על כללים בסיסיים, כגון שמירת על טוהר המילה, וכתיבת הודעות רלוונטיות לנושאים של הפורום שהם: TAO TIS טיפול הוליסטי.

אינקה

New member
../images/Emo20.gif עזוב משמעותן של המילים ../images/Emo13.gif

אתה יכול להיות חופשי איתנו ולומר שבעצם אתה לא סובל ללמד, שזה מטריד ומעצבן אותך, ואולי אתה אפילו לא סובל אנשים ולא חש איתם בנוח. אבל הייקום וכו´ העמיד לך ברירה: או שתלמד אחרים, או שלא יהיה לך... כסף? דימוי עצמי? שקט פנימי? משהו אחר? אל תדאג, אנחנו מכירים את שיטותיו הנלוזות של הייקום, ואם תשתף אותנו ב"אמת" זו שלך בכנות וללא נסיון לפגוע בנו, נשתדל שלא לשפוט אותך וגם נשתדל יותר לשתף פעולה איתך ו"איתו" במשימה שהטיל עלך. כך כולם ייצאו נשכרים.
מצד שני - אולי בכלל כל מה שכתבתי כאן אינו נכון ואינו מתאים לך כלל. איני מכיר אותך וסתם העלתי אפשרויות...

mgabi

New member
לא מובן

אתה שואל שאלות כאילו אתה לא יודע את התשובות... תמיד פעלת מתוך השכל? אף פעם לא היה לך תחושה חזקה שזה מה שנכון לעשות ועשית אותו למרות כל סל הרגשות(רגש=תוצר של השכל)-עצבנות, התנגדות, סלידה... אתה לא חושב שזה בזבוז זמן להגדיר סיבה "מוצדקת" לסוג זה של עשיה? "כך כולם ייצאו נשכרים"-מה זה כאן? סחר חילופין? עם מי אתה רוצה לעשות עסק-עם היקום או עם עמנואל? לא יילך לך... ולמה לעזוב את משמעותן של המלים? למה לקיים מונולוגים מקבילים במקום נסיון לקיים דיאלוג תורם על ידי יצירת תבנית מושגים משותפת?

למעלה