עזר כנגדו

הנה פתרון

אם יש לך אומץ ותנסה - תצליח. אם אתה פחדן - לא תצליח.
הפתרון - עזוב לשבועיים שלמים את לימודי הרוחניות. תתנתק מהרוחניות לגמרי , ממש מכל מה שקשור בלימודים האלה (ספרים, סרטונים, אינטרנט, ציטטות, הכל!!!!). סמוך על הידע שרכשת עד כה. פשוט תסמוך על עצמך. תסמוך על עצמך יותר מהעולם הרוחני (אפילו שיש שם ידע נסתר, ובדיוק בגלל זה). תתחיל לחיות את החיים בלי זה. ואז------אתה תתחיל להרגיש נוכח גם בלי שתרצה. מואר גם בלי שתרצה. כל מה שאתה מנסה להרגיש עכשיו, תרגיש גם בלי שתרצה. תפסיק לנסות פשוט תחייה.
יש לך אומץ לנסות את זה? ואני בכוונה משתמשת במילה "אומץ", כי צריך אומץ להשתחרר מזה.
אחרי שבועיים אלה, כבר לא תרצה לחזור לרוחניות. לא יעניין אותך. כי כבר תדע הכל, ומה שלא תדע - לא מעניין. פשוט זרום. זרום.

ינוקא1

New member
האומנם ?

לפי דבריך , חסר הידע רוחני אמור להיות המואר מכל אדם.
אנשי השוק , וכל האנשים שרוחניות מעולם לא ענינה אותם , אמורים להיות המוארים הגדולים ביותר.
אני בספק גדול מאוד אם זה המצב .....

אני כן מסכים איתך שיש דרכים רוחניות מוטעות , ויש מורים רוחניים גרועים , כאלו שמוליכים למקומות לא טובים ועדיף בלעדיהם.
לגביהם אני מסכים שמוטב לעזוב ויפה שעה קודם.

אבל בגדול - ההבדל בין אדם העוסק במודעות , מודע למעשיו לדרכיו ולמחשבותיו , לבין האדם הלא מודע , הוא כמו ההבדל בין האור לבין החושך.

מיסט הציג בעיה - כיצד להיות נוכח.

הדרך הקצרה והמהירה ביותר לכך, בהנחה וכבר יש בידו ידע רוחני היא זו שהצעתי.

ובלי קשר - יש הרבה אנשי שוק וכאלה שלא עסקו ברוחניות מעולם, שמבינים בתחום הזה יותר ממני וממך והרבה יותר מוארים.
ומי בכלל אמר שלהיות מואר - זוהי הדרך הנכונה והבטוחה ביותר? מה אנחנו אלוהים? אתה באמת יודע מה הוא רוצה? כי אני מעולם לא פגשתי אותו.
העובדה היא - שאנשי רוח רבים, מנסים להשיג מלא דברים (גם אם זה רק שקט ושלווה או כלום) ולא מצליחים וממשיכים כל חייהם בחיפוש אחרי כלום ושום דבר, בעוד "פשוטי העם" כן מצליחים (ולא מדובר פה רק על חומר...). מעבר לכך, בל נשכח כי אנחנו בעצמנו חומר!! אנחנו לא רוח, ואין סיבה לא להתנתק מעולם הרוח ולחוש את החומר. יהיה לנו מספיק זמן לחוש את העולם הזה כאשר נמות. ודבר אחרון - הפיתרון שלי באמת עובד. עם תוצאות לא מתווכחים.

ינוקא1

New member
אתחיל מהאמצע :

"ומי בכלל אמר שלהיות מואר - זוהי הדרך הנכונה והבטוחה ביותר? מה אנחנו אלוהים? אתה באמת יודע מה הוא רוצה? כי אני מעולם לא פגשתי אותו."

במשפט הזה יש כמה מושגים שדורשים הבהרה.
כי פשוט כשאת כותבת "אלהים" או "מואר" , זה לא בהכרח מה שאני חושב כשאני שומע מילה זו , או מה שחושב אדם אחר.
למשל , מבחינתי אין "אלהים" במובן של "ישות שאכפת לה מאיתנו".
ועם זאת , כן יש איזשהם חוקים בעולם.
חוץ מחוקי הפיזיקה הכימיה והמתמטיקה ,
יש גם דרכי התנהגות טובות והרמוניות , ויש דרכים שמובילות לאבדון.
אפשר להגיד שאלו "חוקי האלהים"
.

כנ"ל לגבי ההמשך של דבריך :
"מעבר לכך, בל נשכח כי אנחנו בעצמנו חומר!! אנחנו לא רוח, ואין סיבה לא להתנתק מעולם הרוח ולחוש את החומר."

כמדומני שכל מי שקורא בפורום הזה , יודע עד כמה אני מדגיש שדרך רוחנית חייבת להיות מחוברת לעולם החומר.
כאשר אני מדבר על דרכים רוחניות "גרועות" , אלו למשל דרכים שמנסות להתעלם מהמציאות או להפוך אותה ל"אשליה".
דרכים שטוענות ש"אין אני" וכל מיני דברים מהסוג הזה.

למה את הופכת את כל ה"רוחניות" לדרך אחת גרועה של "ניתוק מהחומר" ???

יש למשל דרכים רוחניות שמטרתן היא "הגברת המודעות".
להיות מודעת בכל רגע לכל ה"תוכנית" שמפעילה אותך.
להיות מודעת לסיפורים שאת מספרת לעצמך.
דרכים כאלו , למשל , אלו דרכים מעולות ומועילות. כי אלו הדרכים שנותנות לך את הצ'אנס לשנות את הסיפורים שאת מספרת לעצמך , וכך להתפתח.

בעיני , למשל , אדם שמודע במאה אחוז לכל הסיפור "שלו" , זה מואר.
כי "מודעות" היא "אור".

וברור שמודעות , למשל , זה דבר טוב.
דבר שעוזר לך גם בחיי החומר.

ואדם לא יכול להגיע לזה בלי עבודה שעובד על עצמו.
וכל מי שאומר לי שיש "מוארים" , שפתאום נפלה עליהם ההארה , ופתאום הפכו להיות מודעים במאה אחוז בלי עבודה , מבחינתי אומר שטויות.
זה כמו שמישהו יגיד לי שאפשר לזכות באולמפיאדה בלי אימון.

"ודבר אחרון - הפיתרון שלי באמת עובד. עם תוצאות לא מתווכחים".

זה שהפתרון שלך "עובד" , זה אומר דבר אחד.
שעדיף לך כרגע , מאשר במצב בו היית בעבר.

זה יכול לספר רק על :

1. הדרך הרוחנית הספציפית שהתנסית בה , שעדיף לך בלעדיה.
2. רק על האישיות הספציפית שנקראת "חמניה" , שהפתרון הזה עובד עבורה.
3. רק על התקופה הנוכחית בחיי חמניה , ולא על תקופות אחרות.

אם אחד משלושת המשתנים הללו יקבל ערך אחר , יתכן שהמשפט הזה לא יהיה נכון.

אם קראת עד כאן , תודה רבה ושבת שלום.

אתייחס

1. אלוהים= כל מה שבא לך. לא הגדרתי. מצידי שהאלוהים שלך יהיה ניוטון.
2. רוח וחומר - לא טענתי שעולם הרוח לא טוב. לא טענתי שהוא רע. אתה מדבר במושגים מופשטים ויותר מדי כללים, והיה נחמד אם היית קצת יותר ממוקד מקרה. אין צורך שתהיה הסנגור של עולם הרוח. כל מה שכתבת נכון. יש הרבה ידע והרבה יתרונות שניתן ללמוד ולקבל מהעולם הזה, וברור שחייבים איזון בין רוח לחומר. אבל חייבים גם לקחת בחשבון שכאשר נכנסים לתוך העולם הזה (רוב האנשים, לא אתה) מתחילים תהליך של חיפוש אינסופי, החומר כאילו מתרחק וזה למרות שהוא אמור להתקרב (למי שעוסק ביצירת מציאות), ובכלל הערך "חומר" כאילו משתנה ומתחילים להעריך את הדברים הקטנים, ולא תמיד כי רוצים, לפעמים כי חייבים - ולו רק בגלל שהמוח מלא ברוח יותר מחומר מעצם החיפוש המתמיד, מה שמאלץ את האדם להיות יותר פאסיבי. המוטיבציה לפעול יורדת מבלי לשים לב. ואם יש מוטיבציה היא משנה אפיק , למשל לספורט, כשהתקווה היא בכלל לעושר - זו סתם דוגמה. זה דוגמה לקונפליקט בערכים. וגם שיהיה לך רעיון לאיך החיפוש לא נגמר. זה כך גם באהבה, ביחסים בהכל. מה שבטוח,

לכן צריך לעשות את ההפסקה הזאת מעולם הרוח, כדי להרגיש!!! את מה שהבן אדם מבקש. כדי להפסיק את החיפוש. כל השאלות הרוחניות הן מיותרות. התשובות מגיעות במהלך החיים. ביום שיש ביטחון שתשובה תגיע, היא מגיעה. החיפוש הוא מהות הסבל. במקום לחפש, עדיף לסמוך על הידע הקיים ולזרום עם החיים. כל החיפוש מהותו - חוסר ביטחון, אי אמון, חיפוש ממישהו שכן יודע. ועוד ועוד.... אז אולי זה מתאים לי כי באמת - מצאתי, והנה אני עונה לעצמי. והכל מסתדר.
ויותר נקודתי- השאלה לא הייתה על להתעסק ברוח או לא, השאלה הייתה על איך להרגיש נוכח - אם מיסט לא מרגיש נוכח, זה כנראה בגלל שהוא לא אקטיבי, יותר מדי בחיפוש, שואל יותר מדי, נסחף ונלחץ....ועוד ועוד. לכן אמרתי, אם יסמוך על עצמו, ירגיש נוכח כל שנייה.

ינוקא1

New member
זה נכון.

זה כמו צייר שמצייר ציור , שמידי פעם צריך לתפוס מרחק מהתמונה שלו ולהסתכל עליה מרחוק.

Mist2

New member
לכל מי שלא שם לב :)

אולי לא שמתם לב, אבל מיסט חוץ מהבעיה שהוא הציג גם נתן פתרון לבעיה...
והפתרון הוא הנושא...
&nbsp
כעת אם נהיה יותר ספציפיים, אולי אדם אחר ימצא בדבריכם דבר מה מועיל, באשר אלי (ואני מדגיש רק באשר אלי):
הפתרון של ינוקא - מבחינתי ואם הבנתי אותך נכון, הדבר לא רק שלא מועיל לי, אלא ההפך די מזיק.
&nbsp
הפתרון של חמניה - אני לא נימצא בשום בית ספר כבר מעל 10 שנים, ועשיתי הפסקות כאלה ואחרות במה שקשור לעבודה עצמית, ואולי ניתן לומר שאני גם כעת בהפסקה... הדבר רק מדרדר...
&nbsp
&nbsp

סינבד

New member
הצעה לתרגול

וכמו שכתב נציב המים מתחתי, זה עלול לקחת כמה שנים (לי זה לקח משהו כמו שנתיים ואח"כ תרגול חוזר של עוד שנתיים).
התרגיל מאד פשוט. ראה בדמיונך כל תנועה שאתה עומד לבצע. אל תעשה שום תנועה בפועל לפני שתכננת אותה במדוייק עד כמה שאפשר.
התרגול הזה מאד עוזר שלא לשבור כוסות בטעות ולא לשפוך סוכר על השיש. יחד עם זאת, לאחר פרק זמן ממושך של תרגול קבוע ומתמיד (ועדיף בשילוב מדיטציה משלימה) אתה לומד לשים לב ולהיות מודע לעצמך.
&nbsp
מודעות זו היא נקודה טובה להתחיל ממנה להתבונן על העולם סביב.

סינבד

New member
צריך לשים לב

שרק במבט לאחור אני יכול לספור את השנים, בעת שתרגלתי זה היה רק עכשיו.

Mist2

New member
תודה

תרגילים מסוג זה ביצעתי כשהייתי בן שש...
אפילו פירסמתי משהו דומה כאן בעבר.
&nbsp
וכרגיל אין שום קשר לנושא...

Mist2

New member
ודרך אגב

התרגיל הזה חזר בחיי בוריאציות שונות:
עסקתי שנים רבות בשיטות לחימה, וזה היה תרגיל שתירגלתי בזמנו.
עסקתי בעוד כמה הבלים במשך די הרבה שנים כמו מיסטיקה והקרנה אסטרליט, והתרגיל הזה היה חלק מהתרגול... ועוד...
&nbsp
אני לא יודע מה היא מודעות בעיניך, אבל מנסיוני התרגול הזה לא מוביל לשום דבר הקרוב למודעות.
ושוב, זה אני...

סינבד

New member
מודעות היא לא תפוז

אבל אני חושב שהבנתי את המסר שאתה מנסה להעביר.
&nbsp
תודה לך.

האם זוהי ארסיות?

השאלה איננה מכוונת ל-Mist2 בהכרח, אלא לכל מי שקורא את ההודעה שנכתבה על-ידו, בדיאלוג זה עם סינבד.
אני מדמיין שתגובותיו של סינבד עצבנו אותו מאד, בין היתר מאחר שנחוו עבורו כביטוי ל"טפשוּת אנושית" (?).
האם יש ממש בפרשנות זו שעלתה בי בעת שקראתי את הדברים האלה?
סינבד, מה הרגשת בנקודה זו, אם בא לך לשתף?

Mist2

New member
כן כן מה שתגיד

לפי מה שיצא לי לראות עד כה, כל מה שאתה עושה זה לדמיין...

Mist2

New member
אההה סליחה

יש עוד משהו שאתה עושה בהצלחה גדולה, אבל את זה כבר אמרתי לך במסר….

למעלה