עזר הבבנית עיר

Dror Bar

New member
עזר הבבנית עיר

האם יש לכם כמה עצות בנוגע לדרכים ליצירת עיר. אין לי את הספר ואשמח לקבל כל אתר והודעות בקשר ליצירת העיר.

מירטל

New member
קח אוויר...

בשביל מה אתה צריך עיר? כשאתה ניגש, כשה"מ, לבנות עיר, זו השאלה הראשונה שאתה צריך לשאול את עצמך. האם העיר הזו היא נקודת מוצא לדמיות להרפתקאות באיזור? האם ההרפתקאות יתרחשוב בעיקר בעיר עצמה? האם היא נקודת מעבר של הדמויות בדרך לאיזור אחר? כל עיר כזו צריכה להבנות בצורה שונה עם דגש על דברים שונים לביצוע. ההחלטה הזו תשפיע ישירות על הבסיס של יצירת העיר, עיר שתשמש את הדמיות בעיקר לקנית ציוד ומכירת אוצרות כדאי שתבנה כבסיס סחר גדול. עיר שנועדה להיות חלק מההרפתקאות תבנה לפי ההרפתקאות שיהיו בה : אם אלו הרפתקאות מבוכים, היא תהיה עיר שנבנתה על עתיקות, עיר שנועדה להרפתקאות פוליטיות תהיה מרכז שילטוני בעל הרבה מאוד תככים פוליטיים.עיר שנולדה להיות בסיס להרתפקאות של גנבים תהיה עיר עשירה ומעניינת, עיר שמשמשת כנקודת מוצא להרפתקאות תהיה מרכז שאליו יגיעו הרבה מאוד אנשים מכל האיזורים עם סיפורים על מקומות שבהם דרושים הרפתקאנים... וכן הלאה. עכשיו כדאי להתחיל לבנות את העיר לפרטי פרטים: א. פונדק או מקום לינה של הדמויות. בדרך כלל הדמויות ישנו בעיר ולא מחוצה לה, הרפתקאנים לא נוהגים לישון ברחובות ( וצריך גם מקום לאכסן סוסים ודברים אחרים). ההמלצה שלי : לבנות פונדק ברמה כלשהיא ( טובה מאוד, עלובה ודברים כאלה), ולהחליט שזהו הפונדק הראשון שאליו נכנסות הדמויות. דברים שצריך לבנות בפונדק : עלות, תיאור כללי של הפונדק ואולי כמה אורחים קבועים או אנשים אחרים שעובדים שם ( המלצרית? ) לא ממש חייבים לבנות מפה ודפי דמות לכל אחד מהם. אם הדמויות מתכוונות להשאר בעיר להרבה זמן, אולי כדאי שהן יבדקו את האפשרות של להתאחסן במקום זול יותר, לקנות בית, או להשכיר איזשהיא אורווה ולהתאכסן בה. גם מישהו שהם עשו לו טובה ( סוחר עשיר שהם הצילו קודם לכן?) יכול להציע להם מקום לגור בזמן שהם נמצאים בעיר. אבל זה כבר הרפתקאה בפני עצמה. ב. שוק - גם אם זה לא עיקר העיר,בכל עיר גדולה יהיה שוק ומקום לקנות ולמכור דברים. כדאי לבנות את המראה הכללי של השוק : נקי או מלוכלך? צפוף או מרווח? מה נמכר שם בעיקר? מומלץ גם לבנות מספר דמויות שהדמויות יפגשו : אנשים שיספרו להם את החדשות האחרונות, מוכרים וקונים שהם יזדקקו לשירותיהם הטובים, אנשים שסתם מסתובבים בשוק, אולי גנב או שנים שעובדים בשוק, ועוד אטרקציות כאלה. הממ, זה נושא רחב מידי בשביל הודעת פורום - אני אשב ואכתוב על זה מאמר לאורק הבא.

DDN

New member
תשובה יפה!

אני אשמח לקרוא מאמר כזה, נושא הערים תמיד היה קרוב אליי. ואני בטוח שיעל תשמח לעוד כתבה לאורק הבא.

או שבונים פשוט את אנק מורפקוק

פשוט כרך גדול מאוד שמכיל את הכל. בעיקרון תמיד תבוא בגישה שהדמויות יודעיות מה ש*הן* יודעות ולא מה ש*אתה* יודע, ומשם אתה יכול לבנות עיר שהם יכירו רק רובע אחד שלה, בלי שהם אפילו ידעו ששני רחובות מהשוק המקומי שהם יושב איזו אוניברסיטה נעלמת, או שבשכונה ליד יש את הבית של סגן הנשיא.

minyman

New member
במשחק שלי...

אולי זה יעזור לך לא ידוע. במשחק שלי השחקנים משחקים בעיקר בעיר. יש שם עניין בין משפחת פשע למשטרה, לא נכנס לפרטים. אני יצרתי לעצמי מבנה כללי של העיר, יש את הארמון המלך מסביב חומה כל שהיא וזה מרכז העיר של יש את כל החניות וכל הפונדקים כמה בתים מעיין שוק גדול הצד אחד של של הארמון, מרכז הסחר. ומסביב יש את הביתם של פשוטי העיר ופונדקים מוזנכים יותר איזה נפחיה אחד או שתים לא באיכות כל שיש במרכז וככה ואז יש את חומה הגדולה ובית המישמר [כמובן שיש גם בית מישמר במרכז ואחד גדול בארמון עצמו]. ואז אני בונה לי מראש איזה שלוש פונדקים מסוגים שונים בונה לי מראש איזה בית או שתים. יוצר איזה חמש דמויות שלא קשורות למשימה ולכל אחת אני עושה ביסטוריה קצת. ארי הדמויות לא יכולת להפגש הדברים שרק קשורים למשימה זה עולם שלא תמיד קשור אליהם. בונה לי את המשימה ואת את בתים הקשורים למשחק[הבית של ברון הפשע או משהו כזה] בונה כמה דמויות חשובות כמו הברון ועוזרו או משהו כזה. ויש לי בראש את את הרמה של השומרים שלהם ומשחרר אותם למשחק. אתה מבין יש גם עניין של נסיון, לקחת רעיונות ממשחקים קודמים שלא הספקת לעביר ועוד שטיות כאלה. בסך הכל המשחק מתנעל די באילתור, לא של הכל אלה איך להפגיש את הדמויות עם האוייבים. ארי דברים כאלה אי אפשאר לתחנן.. שייש אני סוטה מהנושא. שבת שלום

minyman

New member
סליחה שכחתי..

זןכרים את break dance boy הפסקתי להגיב פה לפני די הרבה זמן, אא אז חזרתי שלום לכולם אם יהיה משהו שאני יכול לתרום לפורום אני יעזור למי שלא מכיר, אני משחק DND 20K של הגירסה ה= 3.5. מחשק כבר שנה רביעית אם אני לא טועה ומשהם כבר שנה שנה וחצי. מנס ציונה אאא בן 16.. אם יש עוד שאלות אז בקשה.

Dror Bar

New member
אוקיי

תודה עזרתם לי מאוד אשמח לקבל עוד כמה עצות(תמיד טוב הרבה על מועט) האם אוכל לשים כאן את העיר כאשר אסיים אותה?

DDN

New member
אתה מוזמן בהחלט לפרסם את העיר

השאלה היא אם השחקנים שלך עלולים לגלוש בפורום ולראות דברים שהם לא אמורים לראות?

Dror Bar

New member
ובכן...

גבעת הקצבים תהיה עוד כמה משחקים- בגלל עודף שהורי בית(גרר) לא הספקתי לעבוד על הרעיון הרבה ואני מעדיף להבין אותו טוב מאשר לאלתר בזמן המשחק אני מנחש שעוד שבועים עד חודש אני יעשה אותו.

DIDGIN

New member
גם אני מתכוון להשתמש בה

השתמשתי בפגישה האחרונה ברעיון אחר שהועלה בפורום - שד שנכבל בלב יער ומזדווג עם החיות במטרה להוליד צאצא חזק ואינטיליגנטי מספיק שישחרר אותו. התוצאה היא בעיקר ריבוי של חיות משונות ותוקפניות ביער. הייתם צריכים לראות את הבעתם של השחקנים כשארנב גיהנום אוכל בשר תקף אותם...

אפשר לשלב בין כמה מהרעיונות

אם קראת את המאמר שלי ובכוונתך להשמש בו, אתה יכול לקחת ממנו עוד - למשל, שהתייחסות לגבעת הקצבים ותולדותיה נמצאת בספר העוסק באתרים רדופי רוחות, ושכל העסק מתרחש לא רחוק מאזור הפעולה של מיאלה מהמפל.

למעלה