עזר בעבר...

עזר בעבר...

מקווה שגם הפעם..
היי,
אני נמצאת עכשיו בתקופה מאוד מבלבלת וקשה...אני למדתי מקצוע שנקרא "מעבדה רפואית" ולא רואה את עצמי בתחום הזה, למעשה, אני שונאת את התחום!!! חשבתי ללמוד משהו אחר אבל גיליתי שאין לי כוחות ללמוד ובסך הכל רוצה כמו כולם קצת סיפוק, כסף וכמובן- להתקדם עם החיים בפן האישי.
כרגע אני עובדת במעבדה אחרי 3 עבודות מעבדה שעבדתי בהם ככה שהניסיון שלי מסתכם ב- עובדת מעבדה.
קשה לי למצוא עבודה אחרת, היה לי אפשרות לעשות הסבה לתחום אחר של "חשבת שכר" אבל אני חושבת שאשתגע מלשבת כל היום מול מחשב ולתקתק....
אני אוהבת תזוזה, אקשן, וזההדבר היחיד שאני אוהבת במעבדה - שאני לא יושבת...מצחיק לא?
מה עושים? אני מייאשת את כולם כולל את החבר שלי שכבר דיי נמאס לו ממני ואנחנו על סף פרידה...
איך עוזבים עוד עבודה? מה זה אומר עלי?
אגב, אני בת 26 ומתה להתקדם בחיים - לא חשבתי שאומר זאת אבל ממש בא לי ילדים ומשפחה שתהיה שלי שאוכל להעניק להם יחס ותמיכה שלא כמו שאני קיבלתי.

אז בואי ננסה שוב

קודם כל, תדעי שזה לגיטימי להחליף עיסוק לאחר שעבדת בו זמן ומצאת שהוא לא מתאים לך.
שנית, בת 26 זה צעירה.

עכשיו:
אם למדת ביולוגיה או מקצוע קרוב, ואת מעוניינת בעבודה עם אקשן ותזוזה, מה דעתך על: תועמלנות רפואית?

זה מקצוע שבו תוכלי להשתמש בידע הביולוגי שלך, ולנוע איתו מרופא לרופא, מבית חולים לבית חולים. לשווק תרופות.
אולי יש אפילו שיווק ציוד וחומרים למעבדות?

אני אתפלא אם לא שמעת על זה עד היום. די הרבה אנשים עוברים ממקצועות המעבדה לתועלמנות, בדיוק מהסיבות שציינת.

כמו כן תוכלי אולי לעסוק בניסויים קליניים, בתפקידים של CTA / CRA, אבל בשביל זה תצטרכי אולי ללמוד עוד איזה קורס.

בקיצור: הכיוון בשבילך הוא כנראה התעשייה הפרמצבטית.
מה דעתך?

תודה על התגובה

ראשית, אני לא טיפוס שיודע "למכור" דברים...אני גרועה בלשכנע אנשים....
לגבי CRA ביררתי ואני יודעת שהיום מאוד קשה להיכנס לתחום ללא ניסיון וגם ראיתי את הסילבוס וזה ממש לא מעניין אותי..
מה זה CTA? לא מצאתי כל כך מידע על זה באינטרנט...

בנוסף, אני מפחדת לעשות צעד נוסף שלא אתבאס....גם אם אני מוצאת משהו שמעניין אותי ( כמו למשל תזונה) אז ישר אני חושבת "שחור" (סטאג', לימודים קשים..) וזה רק בגלל שלא בא לי ליפול שוב על מקצוע שלא בשבילי....
אני עד עכשיו אוכלת את עצמי שלא הלכתי על המשרה של חשבות שכר....זה אומנם לא אני ולא מעניין אותי אבל היה נותן לי "סדר" בחיים, שגרה, שזה משהו שאני צריכה עכשיו במקום לשקוע בדכאונות....מה את אומרת?

מה *אני* אומרת?

אני אומרת שעבודה בתור חשבת שכר, או בתור עובדת מעבדה -- זה הדיכאון בהתגלמותו. אבל זה עניין סובייקטיבי. כל אדם מתעניין בנושאים אחרים.

אני, כמו שאת יכולה להבין מהחתימה שלי, למדתי תחום קרוב לשלך. אבל בלי המעבדה. רק עם אנשים. אני אישית פשוט לא סובלת מעבדות.

CTA זה תפקיד אדמיניסטרטיבי בניסויים קליניים. ודורש פחות הכשרה.

כדאי לך להסתכל באתר של PharmaJob - אם הם עדיין קיימים.

להתרשמותי, תזונה זה דווקא מקצוע טוב בימינו.
ללמוד את זה בפקולטה לחקלאות ברחובות -- באמת דורש השקעה רצינית.

אבל יש לימודי תזונה גם בבתי ספר לרפואה משלימה. שם הלימודים, להתשמותי, פחות קשים, ואפשר לעבוד במקביל.

תכלס:
כמו שאת יכולה להבין מהחתימה שלי, גם אני עשיתי שינוי בקריירה.
בגיל אפילו מאוחר משלך.
זה באמת מבלגן את החיים מאוד. אבל לא מצאתי שום דרך קלה יותר מאשר: ניסוי וטעייה.

חיפשתי וביררתי...

אין CTA יש רק CRA אבל זה גם נשמע לי משעמם וגם כל המשרות דורשות לפחות שנתיים ניסיון....
תזונה- עדיף ללמוד לתואר. רפואה משלימה לא ממש תופס אם אין לך תואר ( אלא אם כן יש הרבה הרבה מזל).....ואני לא רוצה להיות עצמאית. זה לא אני....

אגב, איך עשית את ההסבה? איך מצאת כוחות ללמוד את זה???

סטודנטית -החיים,לא תמיד קלים,ודברים,לא עומדים

מעצמם.זה נזמע כקלישאות,אך זו היא אמת החיים.את "כאילו" צעירה כיום,אך את יודעת בוודאי ששוק העבודה כיום הוא בעיקר לצעירים עד גיל שלושים וחמש - גג.לכן,הזמן לא עומד

מי יודע כמה לזכותך "כצעירה" !!

נכון שאני קצת "קשוח" בדבריי,אך אני מנסה להעמיד אותך בפוזיציה הנכונה לגילך ולמצבך התעסוקתי,כדי שתסיקי מסקנות נכונות עבורך לעתידך.

מכאן,שעלייך לבנות לך תוכנית פעולה ממשית עם כמה מסלולי צמיחה אישיים ,לימודיים ותעסוקתיים.ניתנו לך כאן הצעות הגיוניות עבורך.אם תזונה,אז אולי לימודים כדיאטנית.זה מקצוע מעניין,עם טיפול בפצייינטים קבועים ומתחלפים,מקצוע רפואי בעל מעמד מכובד,וגם ניתן להשתכר בו כראוי.שם אינך צריכה לדעת למכור,אלא להכיר ולדעת את מורכבותו של הגוף ותפקודו.זה גם תחום מעניין שניתן להתפתח בו בהמשך גם לכיוון עסק עצמאי בתחום הדיאטות הבריאות...
העניין שאת מציגה - "אין לי כוחות" וכו' ,הוא פינוק ועצלות מלפעול לטובת עצמך.את רוצה שהדברים יקרו לך בקלות,ללא מאמץ ושהכל יהיה "סבבה" - זה לא קיים בבית ספרינו - החיים האמיתיים.היכן שאנחנו משקיעים ונחושים בהשגת מטרותינו - שם יש לנו הצלחות !
גם עניין "הילדים" נראה לי כתרוץ ובריחה מהתמודדות. במה תאכילי ותלבישי את ילדייך אם נמאס לך לפעול מקצועית ואישית...?

את יכולה ללכת לייעוץ מקצועי בבחירת מקצוע,ואולי באמצעותם "תגלי" תחום שיתאים לך ותוכלי להשיגו.כעת אלה שנותייך לבנות את עצמך ואת עתידך.בעוד כמה שנים הסיטואציה תהיה עבורך קשה שבעתיים.אז נצלי כעת את המומנטום לשדרוג עצמך בצורה רצינית ומושכלת.לצערי,אין הנחות ואין מפלט מהמציאות המורכבת..תתעשתי,תפסי את עצמך בידיים,תפסיקי לוותר לעצמך ולהתפנק,ותתחילי לעשות צעדים ממשיים עבורך.בהצלחה.

למעלה