עזרתכן בבקשה.

עזרתכן בבקשה.

היי לכולן,
פעם ראשונה שלי פה :(
אני לפני טיפולי הפרייה אחרי 3 הזרעות שלא צלחו :(
מחכה למחזור שיגיע... אך טרם... באיחור של שבועיים. ולא.. אני לא בהריון - בוצע בדיקת דם.
לאחר בירור מול הרופא שלי, הוצע לקחת כדור פרוברה פעמיים ביום 5 ימים.
הכדור האחרון שלקחתי היה ביום ראשון בבוקר.
שאלתי, כמובן על פי הניסיון שלכן, מתי אמורה לקבל מחזור?
בנוסף, אני מתה מפחד מהשאיבה עצמה... מישהי יכולה להסביר / לתאר את הטיפול עצמו?

ענבל ח1

New member
היי

אין לי מושג לגבי הכדורים כי מעולם לא נטלתי.
אבל לגבי הליך השאיבה - זה רק נשמע מפחיד. זה באמת לא נורא.
ההליך נעשה בהרדמה (טשטוש עמוק או איך שהם לא קוראים לזה אבל את ישנה לגמרי). זה אורך בין 10 ל-20 דק' גג, ובד"כ מתעוררים עד חצי שעה לאחר מכן. את יכולה לבקש לקבל זופרן על מנת למנוע בחילות לאחר מכן כתוצאה מההרדמה כי לעתים זה קורה שיש בחילות (לא תמיד הזופרן עובד אבל לבקש לא מזיק). אחרי שתתעוררי, ייתכן שתחושי כאב, יש מי שחשה יותר ומי שחשה פחות, תלוי במספר הביציות שנשאבות. אבל בכל מקרה ניתן ליטול משככים ובד"כ הכאב, אם קיים, חולף די במהירות. ייתנו לך בבית חולים שבו תתבצע השאיבה משכך ובבית תוכלי גם ליטול בעצמך כמובן במקרה הצורך.
בחלוף כשעה וחצי של השגחה תשוחררי הביתה. אין חובה לקחת ימי מנוחה אלא אם תחושי צורך.
כעבור בין יומיים לחמישה ימים יקראו לך להחזרת עוברים לרחמך. ובחלוף 12 ימים מההחזרה תבצעי בדיקת דם לגילוי הריון (הורמון בטא). שיהיה לך בהצלחה רבה ויעבור בקלות!

מסכימה לגמרי עם ענבל

שפירטה כהרגלה בצורה מצויינת :)
זה לא כזה נורא כמו שחושבים. אני רק אוסיף ש:
קר מאוד בהמתנה, משום שמחכים בחלוק, אז מומלץ להביא גרביים חמות ונעליים שקל לנעול ולהוריד.
תשאלי מה הם נותנים נגד כאבים-יש מקומות ששמים נר במהלך השאיבה, אפשר לבקש שלא

בהצלחה!

ענבל ח1

New member
חמודה

acka

New member
ולגבי הפרוברה

אחרי הפירוט הנהדר של ענבל רק מוסיפה לגבי הפרוברה,
המחזור מגיע תוך יום עד שבועיים אחרי הכדור האחרון.
טווח נוח לחישוב וצר במיוחד (-:

שבועיים???

אוי ואבוי....
אם נטלתי במשך חמישה ימים 2 כדורים ביום, כדי לדחות את הוסת (שממילא איחרה לאחר בטא שלילית, בגלל תמיכת אסטרופם, קרינון ופרוגסטרון ריטארד לאחר החזרת מוקפא) לפני צילום רחם...
יכול להיות שלאחר שאפסיק ליטול את הכדור מחר- אאלץ לחכות שבועיים לווסת?
במה זה תלוי?
אם אחרי החזרה רגילה, כשאני נוטלת רק קרינון אחד ביום + גסטון פעם בחמישה ימים, התחיל לי המחזור יום לאחר הפסקת התמיכה, יכול להיות שגם יום לאחר הפסקת הפרוברה יתחיל המחזור?
או שהפרוברה מעלה את הפרוגסטרון יותר מהתמיכות האחרות?

acka

New member
לרוב זה מגיע לפני

בדרך כלל תוך כמה ימים הווסת כבר מגיעה.
אבל עד שבועיים זה נחשב תקין.
&nbsp

למעלה