עזרתכם - סוגיית הדבש

נטאשKה

New member
נסכים שלא להסכים על המוח

והסוגיה הספציפית הזאת. זה ממילא סוג של מאמר מוסגר בדיון הזה ולא באמת קשור

noa555555

New member
כשמדובר בבני אדם, בעלי חיים וכסף

לא מתקיים כמעט לעולם מצב שבו חלוקת המשאבים שציינת "אינה פוגעת באחד הצדדים" .
ואם אותו אדם שמרויח הוא זה שמפקח על טובת בעלי החיים הנתונים לחסדיו, ישמרנו האל.
וכדי לא לתת תקדים, טבעונים מחליטים באופן גורף לא להשתמש בבעלי חיים
המציאות הוכיחה שכל שימוש באשר הוא , גם בשביל משי - כרוך בסבל של בעלי חיים ברמה כזאת או אחרת והוא מיותר לגמרי .
בעידן המודרני שבו פיתחנו כל כך את החקלאות הצמחית, פשוט לא נותרה סיבה לפגוע ביצורים חיים . כל השאר - גרידיות לשמה.
אדם רוצה משי, או פרוטאין משי להחלקת שערותיו - אז מוצא תירוצים למה זה כן בסדר להרתיח זחלי משי בפקעותיהם (אה כן , כדי לא לפגוע בשלמות הסיב ולחורר את הפקעת, ברור. )
הדבורים האלה - זכותן להתרבות באופן טבעי, בלי שאף אחד יתערב להם , יגרש אותן עם עשן , יגזול את תוצרתן , יקצוץ את כנפיהן ועוד. פירוט מלא על תעשיית הדבש יש באתר אנונימוס ואני ממליצה מאוד לקרוא אותו .
אין סיבה, כי כמה פשוט להמתיק דברים במשהו כמו סילאן למשל . זו רק דוגמה קטנה.

נטאשKה

New member
בעיני מה שכתבת

הוא אחד הטיעונים החזקים לטובת סילאן ובכלל.

אני מאוד מסכימה עם מה שכתבת, ברמת ההכללה (כי ברור שמדובר בהכללה). יחד עם זאת, באופן אישי, לא ברמת ההסברה, לא ברמת המטרה, אני כן מעוניינת להבין ולגבש לי דיעה משלי.

noa555555

New member
גם אני שונאת ג'וקים כולל פוביה איומה

לכן אני עושה הכל למנוע ג'וקים בבית ושמחה שלא פגשתי אחד כזה מאז הטבעונות.
וכשאני אומרת עושה הכל, תתפלאי, זה אומר לאפשר לעכבישים בבית שלי לחיות .
לפחות בצורה שאני והילדים יכולים להתעלם ממנה.
את הבולטים אני אמנם מוציאה עם כוס מכוסה בנייר החוצה, אבל את הנסתרים אני מותירה , גם לנמלים אני מאפשרת לנוח בקן שלהן ומשתדלת פשוט לשמור את השיש נקי אז הן לא יוצאות אלא רק כשיש להן ענין.
החרקים האלה פשוט מחסלים את ביצי הג'וקים . מה דעתך ? עובדה, לא ריססתי פה חמש שנים , בכל חמש השנים האלה היה פה ג'וק אחד ויחיד שלדעתי הגיע מארגז חיצוני .
חושבת שעליתי על סטרט אפ.
ההבדל בין ג'וק שאפגוש בכל מקרה, מבחינתי , לבין הדבורים מבחוץ , (ואני מקווה שלא אפגוש אף אחד מהם פנים אל פנים ) - הוא שהדבורים הן בחוץ ולא מפריעות לקיומי כהוא זה ואין לי סיבה להפריע למהלך חייהן כהוא זה.
אני מודה שאין לי מושג אם אעמוד בזה אם כן אפגוש ג'וק בבית, אז אני קמה בכל יום בתפילה שלא אפגוש אחד כזה כי גם אני לא מסוגלת להוציא אותו בכוס או בצורה אחרת וזה עצוב לי . זה המכשול האחרון שלי בענין הזה של חרקים . נראה לי שהתפילה שלי עוזרת.
סיסמה חדשה.
תנו לעכבישים לחיות.

נטאשKה

New member
נתחיל מזה שאת אדירה

ובאמת כל הכבוד לך. רק שיהיה ברור, זה ללא שמץ ציניות, אני באמת מעריצה אותך על זה!

אני עוסקת בהצלת והתנדבות בתחומי בע"ח די הרבה שנים, כשגרתי בחו"ל הייתי גם מעורבת בהצלת חיי בר. אבל חרקים - פה הפוביה שלי והיא קשה מאוד. מודה. שלא תביני לא נכון, אני לא עושה לי הנחות בעניין. ברור לי שהבעיה היא אצלי וכמו שכתבתי כבר - לג'וק אין פחות זכות להתקיים מאשר לצבי או לכלב.

לגבי עכבישים - אני אחקור את הנושא. כרגע עברתי לדירת מרפסת פתוחה ויש פה מהם. כשהם נכנסים פנימה אני דואגת להחזיר אותם החוצה באמצעות קופסה תוך כדי צמרמורת, כי זה מאוד קשה. הם מפחידים אותי מאוד. הלוואי ולא יהיו פה ג'וקים בזכותם. לא ידעתי שהם אוכלים את הביצים. באיזו רמה צריך לתת להם להתקיים בבית?

noa555555

New member
אם הם על התקרה או בפינות, אני לא נוגעת בהם ..

ואם היו אומרים לי לבחור בין עכביש לג'וק, אז בחור שאני בוחרת בעכביש.
זה לא משהו שחקרתי,
פשוט , הם אוכלים כל חרק ותוצרי חרק שהם יכולים ... והעובדה היא שלא היה פה ג'וק כבר כמה שנים ... שזה מפליא ביותר.
כל עוד הם לא ממש מפריעים , אני משאירה, ושלא תביני לא נכון, יש לי בת עם פוביה מעכבישים, אבל כשהיא לא רואה אותם בעיניים, אז אחלה. ותאמיני לי , היא ממש מחפשת .
המסכנה ניסתה פעם להוציא עכביש בעצמה עם המטאטא ולהתגבר על הפוביה (היא טבעונית בעצמה ) , אבל מרוב פחד התבלבלה והמטאטא פגש בדרך איזה עכביש גדול אחר שפשוט ... חטף את העכביש שניסינו להציל
תיאור מזוויע. לא יאומן אה?
בכל אופן , משתדלים . נראה לי שזה עובד. תני להם להתקיים ברמה שנסבלת עבורך .

noa555555

New member
בחור*=ברור

מאיפה נכנס הבחור הזה לכאן ? אף אחד לא הזמין אותו לפה.

למעלה