עזרתכם נחוצה!

עזרתכם נחוצה!

מה עושים כשילד בן 7 מסרב ללכת לאבא שלו? אני יודעת בוודאות שהאבא טוב אליו. הוא אוהב ומתגעגע, רך ומתחשב - בילד, לא בי, והילד עדיין מסרב ללכת אליו ומסרב להסביר. ללחוץ או להרפות?

לביאה11

New member
דווקא כן.... יש לו כנראה סיבה

זו או אחרת. לדעתי צריך לתחקר אותו למה הוא לא רוצה ללכת. אם אין לו ממש סיבה, לא שואלים אותו. האם זה קורה לעיתים תכופות? האם זה חד פעמי?

שירז25

New member
אמנם אני לא חווה סיטואציות כאלה אבל

... כאמא לשני ילדים אני יודעת בודאות שלחץ יוצר תגובה הפוכה, ויותר מזה כדאי מאד ורצוי לכבד את רצונו של הילד כדי שיכבד את רצונכם, אז לתת קצת זמןואפשר לדבר ברמזים ובהומור לליבו של הילד..... לילה טוב

בודאי שיש לו סיבה.

זה לא חייב להיות קשור לאבא. אולי זה קשור לאמא? אבל כרגע מה שחוב זה לנסות בחכמה להבין אותו. לא ללחוץ.

לגמרי מסכים...

ושהילד לאבא הולך,ואחרי הכייף לאמא לא בא לו לחזור,צריך את רצונו לכבד.בסך הכל אישה,שפעם היתה שמנה.ובכלל מי זה אמר שמקלחת חובה.

מיKה

New member
תרצה להסביר לנו

את התגובה "לא שואלים אותו" ??? כי אותי באופן אישי זה מעניין. (הקלות שבה אנשים לוחצים על "שלח" יכולה לשגע אותי)

maof

New member
תראי ../images/Emo13.gif

למה עצבים
יש קלמנרבין
מעוף

הנטייה שלי

היא באמת לא לשאול אותו ולהעמיד אותו בפני "אין ברירה", אלא שהאבא לא מוכן "להכריח" אותו. הוא רוצה שהילד יחליט מתי, כמה ואם בכלל להפגש אתו. מאחר ואנחנו לא ביחד "רק" שנה וחצי נראה לי שהילד קצת כועס עליו על שיצא מהבית (טוב, הוא לא מסוגל עדיין לראות את התמונה השלמה). בהתחלה הוא אפילו שמח ללכת אליו, זה נראה לו כמו לצאת לטיול: אורזים תיק עם בגדים וכמה צעצועים ויוצאים ליומיים. פתאום, הוא לא רוצה ללכת ולא רוצה להתקשר לאבא שלו שמצדו משחק את "הנעלב" ולא ממש יוצר קשר, גם לא טלפוני, עם הילד, אבל לא שוכח להפעיל את שני הילדים הבוגרים שמצדם די מציקים לקטן ש"מעליב ולא מתחשב" באבא.

אולי נכנסה אישה אחרת לחיו

של האבא אולי הילד רוצה יותר תשומת
גם אצלי אחד הילדים לא מוכן ללכת לאבא שלו כי יש שם אישה אחרת ואין לו פרטיות כמו שיש לו כאן בבית החדר שלו הפינה שלו וכמובן המחשב שלו לדעתי לכל דבר ישנה סיבה לא יכול להיות שילד סתם לא רוצה את אבא שלו ואם אפשר להכניס כאן שאלה שקשורה ? עד איזה גיל יש צורך להתערב בין האבא והילדים מתי הולכים אליו ומתי לא רוצים כי יש פעילות יותר מענינת עם חברים ???

ערסlight

New member
לא להכריח בשום פנים!

לילד יש סיבה. לא חשוב מהי, אולי בלתי נראית ובלתי מודעת, אולי אפילו מדומה, אבל קיימת. מותר לחזר. בעדינות ובלי לנג'ס. זהו תפקידו של האבא. האונס [כן] רק יחריף את הבעיה.

מיKה

New member
לא להכריח בשום אופן

צודק. אך תפקיד החיזור לא שייך רק לאבא אלא בהחלט גם לאמא. כדאי ששניהם יעמידו מולו חזית מאוחדת וינסו יחד לרכך את הסירוב. וצריך לקחת בחשבון שהסרוב שלו לפגוש את האבא יכול להימשך זמן רב. מכאן שחשובה הסובלנות, ההקשבה והסר הלחץ ממנו. ובמידה וכך, מציעה גם לפנות ולשלב יחד עם התמיכה שלכם יעוץ מיקצועי.

Night Merry

New member
לא להכריח...

ומקביל חשוב מאד למצוא דרך להבין ממנו למה הוא מסרב... לתת לזה קצת זמן, ואז לנסות שוב... אם אחרי זמן מסויים(נגיד כמה שבועות), עדיין אין שינוי בהתייחסות של הילד, והוא ממשיך לסרב ללכת לאבא שלו, הייתי ממליצה לפנות לעזרה מקצועית שאולי יש לה כלים טובים יותר להבין אותו ולעזור. בהצלחה.

princessy

New member
לא להכריח בשום אופן , אבל לנסות כל

דרך אפשרית לדובב את הילד לדבר , אפילו דרך קרובי משפחה , כמו בני דודים, סבא סבתא ולא לשאול ישירות, לתת לו להסליף את זה לאט לאט. כמו שידוע , אם משהו מפריע לו , אז נפשו יוצאת לספר והוא יעשה את זה עם משהו שאינו פוחד לפגוע בו דבר אחד ברור לי , שיש משהו מאד חשוב שמפריע לו כי לסרב ללכת לאבא זה לא דבר שבא בקלות , אולי משהו אחר בסביבת האב מפריע לו והילד לא רוצה לפגוע אל תרפי עד שתגלי , עושה רושם שהילד זקוק לעזרה בהצלחה , רות

שירז25

New member
הכי בריא לשפוט ?!?

אם היתה מלכלכת על האבא,היתה מבינה את עצמה ו לא היתה כותבת פה, ביקשה עזרה לא שמישהו ישפוט אותה ועוד בלי להכיר... סליחה ויום טוב

mbongares

New member
תרפי ממנו................

לא עושים ונותנים לו לעשות הכול בכוח. אין דבר כזהעם את רוצה לערב את הרווחה עובדת סוציאלית שמטפלת בביקורים בין הורים גרושים. היא תוכל לעזור לך איך לפתור היא תדע איך הילד תדבר על הסיבה למה הוא לא רוצה ללכת לאבא. כדי לך ובמיוחד לאבא המסכן...............

אותו סרט היה אצלי

הילד היה אז בן חמש וחצי. והאבא לחץ ואני תמכתי באבא, ( אבא נהדר, ואוהב אותך כל כך..וככה). כולנו עדיין משלמים את המחיר. לא מכריחים. תחשבי על זה- זה ילד מול אבא שלו, כדי לאמר לא הוא צריך ממש לא לרצות ללכת. עזרה מיקצועית טובה עשתה אצלנו נפלאות. אם תרצי יותר פרטים..

magicwoman

New member
להרפות

זו תקופה שהילד עובר וזה יעבור לו! כשהאמא לוחצת זה נראה כאילו הוא מפריע לה (ככה אני היתי מבינה את זה) כשירצה זה יקרה כשאחיו יתארגנו לנסוע לאבא הוא כבר לבד יציע את עצמו להתלוות אליהם

למעלה