עזרתכם/ן האדיבה...

עזרתכם/ן האדיבה...

אני רוצה להעניק לבעלי ליומולדת מפגש עם גרפולוג לניתוח מעמיק. אשמח לקבל המלצות מניסיונכם האישי על מישהו/מישהי שבאמת נחשבים בתחום מאזור השרון והמרכז אם אפשר תודה מראש על העזרה

אוי...

אני מקווה שאתה צוחק... למה ? הוא דווקא נורא אוהב את הדברים האלה והאמת שלפני שנה ניסיתי לקבוע אצל איילון בן יוסף אבל יש לו תור פנוי רק בעוד 4 שנים... אשמח אם תבהיר את כוונתך ואם יש לך רעיון מוצלח יותר מהתחום אשמח לשמוע...

אודי ???

ממתינה לתשובתך על תגובתי הקודמת... באמת אשמח לדעת מדוע לעניות דעתך לא כדאי לעשות לו את זה כמתנת יומולדת... תודה

אוי ואבוי לאיפה הגענו.....

מסג'יסט, שיאצו, רפלקסולוגיה, קריאה בקלפי טרארוט, קורס לציפוי עוגות , ועכשיו גרפולוג ליומולדת... שיבוא עם כובע של ליצן ויקפוץ מתוך עוגה מקרטון עם זיקוקים ושלא ישכח לקרוא בבית השחי... (השלב הבא באבולוציה של הזניית בעלי המקצוע - פסיכיאטר לבר מצווה של הבן ?)

dafna yalon

New member
תגידו, התחרפנתם לגמרי?

הבחורה מחפשת כתובת של מישהו שיעשה לבעלה ניתוח גרפולוגי מעמיק כמתנת יומולדת. מה יש לכם? למה הזניית המקצוע??? הגרפולוג עושה עבודה אחרת כשעל הצ'ק שהוא מקבל חתומה אשתו של בעל השמחה? ואם גרפולוג בא להרצות במסיבת יום הולדת, זה אומר שההרצאה שלו תהיה מוקיונות וחוסר מקצועיות? והאמת, אתם מכירים דרך טובה יותר לחגוג יום הולדת מאשר להגביר את המודעות העצמית? דפנה

וכאן עולה השאלה האתית:

האם מותר לבצע אבחון גרפולוגי לאדם, בלא שנתן את הסכמתו לכך? ומצד שני, אם יתן את הסכמתו - הלכה ההפתעה ליום הולדת...

דנה1233

New member
היא דיברה על מפגש עם גרפולוג/ית

כך שמובן שתידרש הסכמתו תחילה.

dafna yalon

New member
דנה

מעניין באמת - כמה לדעתך שווה יעוץ שיכול לעזור לאדם לשנות את חייו? כמה לדעתך צריך לקבל גרפולוג עבור שעת עבודה? זה מאוד מעניין אותי, כי אני רואה שאנשים שפונים אלי מוכנים לשלם הרבה יותר ממה שנראה לך מוגזם, ואיש לא התלונן שזה לא השתלם לו. גם אני בטוחה שמי שלוקח 400 ש"ח באמת לא שווה את זה, כי לא ניתן במחיר כזה להוציא עבודה רצינית וגם להתפרנס

דנה1233

New member
תשובה לדפנה ילון:

קודם כל אני התרשמתי שיש כאן גם עניין של גימיק- גרפולוג ליום ההולדת, אומנם ניתוח מעמיק ועל ידי גרפולוג מנוסה- נכון- ועדיין לא בן אדם שפונה בעצמו לייעוץ במטרה לשנות את חייו. דבר שני: אני מסופקת מאוד לגבי האפשרות לשנות חיים של בן אדם על ידי פגישה עם גרפולוג, יהא הניתוח רציני ומעמיק ככל שיהיה. אגב, פסיכולוגים לוקחים - לאורך זמן, במצטבר - הרבה יותר- במקרים הפחות גרועים הם פשוט לא עוזרים, במקרים היותר גרועים הם מחריפים את המצב. (וכמובן יש גם מקרים שבהם הם מצליחים לעזור). להגיד מראש שניתוח כתב יד ישנה את חייו של הבן אדם יש בזה הרבה מאוד יומרה לדעתי. לגבי זה שהאנשים שמשלמים לא מתלוננים- נו זה ברור, הדיסוננס הקוגניטיבי הידוע, מי שהשקיע ממיטב כספו עבור משהו, גרוע ככל שיתברר, לא יעז, להביע חרטה, בטח לא בקול רם. (אם כי זה לא פועל אצל כולם באותו אופן ).

פגישה עם גרפולוג יכולה לשנות ת חיים

קחי לדוגמא את הגרפולוג בתחנה המרכזית, ראיתי אותו בשיחת ייעוץ לעלמה צעירה מוקף המוני עוברים ושבים, מביט בה בעינים נוצצות של מחזר צעיר אז למה להיות פסימיים ? למה לא להאמין שהמיפגש הזה יכול לשנות את חייו?

דנה1233

New member
ובהמשך לתשובתי,

ובהתייחס לסיפא של דברייך: המחיר שבעל מקצוע לוקח, וודאי את יודעת, אינו קנה מידה למוצלחותו. יש רופאים שייקחו סכום בעל ארבע ספרות לפגישה, (לרבע שעה), ותצאי מהם ולא תחכימי, מקסימום יציידו אותך בקופסת וויטמינים או באבחנה- ווירוס, וכד', לעומת אחרים, אוליי פחות ידועי שם , ושייקחו חמישית מהמחיר, ויפתרו לך את הבעייה. האמירה כי מי שלוקח סכום כזה או אחר אינו שווה את זה.... היא די מזעזעת בעיניי. אז נגיד שאותו גרפולוג יש לו מקורות אחרים מהם הוא מתפרנס הגרפולוגיה עבורו היא עיסוק צדדי, למשל או- עיסוק הומניטרי- איך אמרת?- מציל חיים. אני מאמינה שאת לא תלכי לאיש מקצוע כלשהוא רק משום שתדעי כי הוא גובה הון תועפות. וכך גם מוטב.

dafna yalon

New member
נדמה לי

שאין לך מושג באיזו כמות של עבודה ובאיזו הכשרה מקצועית מוקדמת כרוך יעוץ רציני. או שהמדד שלך הוא זה שמביט בכתב ושופך, כמו ידידנו בתחנה המרכזית? אז באמת 400 ש"ח זה המון כסף זרוק. אני לא אלך לעולם לשום איש מקצוע רק בגלל שהוא זול, וזה - נדמה לי - מה שאת מטיפה לו. וולנטאריות של איש מקצוע איננה מתבטאת בדאמפינג כללי של מחירים אלא בהתנדבות בחינם במקומות שזה נדרש.ואת בהחלט צודקת, אין קשר בין מידת הפרסום האישי לבין האיכות המקצועית של הגרפולוג. לדעתי האישית, מדובר בשתי תכונות אישיות שממילא אינן משתלבות (האוריינטאציה של שיווק עצמי אגרסיבי עם רגישות והקשבה לזולת) ומי שעובד על מסות בהכרח מוריד מהאיכות במקרה הפרטי. כל טוב, דפנה

דנה1233

New member
הכל תלוי בנקודת ההסתכלות

למה לעוות , בשום מקום לא המלצתי ללכת לאיש מקצוע זול. חבל שככה את קוראת את הדברים. יש מספיק למה להתייחס גם ללא סילוף. תתפלאי יש לי איזהשהוא מושג לגבי כמות ההשקעה הנדרשת. חבל שהגרפולוגיה, כמו הפסיכולוגיה (בשירות הפרטי) היא לעשירים בלבד או נגיד למעמד הבינוני ומעלה, ולא נגישה לאנשים בעלי פחות יכולת כלכלית, ואוליי עם לא פחות בעיות בנפש. מהנקודה שאני מסתכלת על זה כרגע, לדרוש , למשל, אלף שקל עבור ניתוח כתב, נראה לי סכום מוגזם בכל קנה מידה אני מאמינה שאילו עבדתי בתחום, אסתכל אחרת על הדברים. ואגב לשאלתך הקודמת , אני חוזרת ואומרת- מאוד יומרני לומר שבכל ניתוח גרפולוגי יש הצלת חיי אדם ומדוע לא לגשת לייעוץ פסיכולוגי חד פעמי (יש דבר כזה) להיפרד מאותו סכום, ולצאת מורווחים אוליי- לא פחות.

למעלה