עזרתכם בבקשה - התייעצות עוגה לעבודה..

איליי1

New member
עזרתכם בבקשה - התייעצות עוגה לעבודה..

יום ראשון יש לי יומולדת וצריכים להביא אצלנו עוגה. רציתי את עוגת הגבינה של דודו, אבל לצערי אתמול מישהוא אחר חגג, והביא כמובן, בשיא חוצפתנו (סתם סתם) עוגת גבינה והרס לי את כל התכניות... (נכון שהיא לא היתה טעימה כמו של דודו, אבל בכל מקרה... לא נראה לי הגיוני) עכשיו חשבתי לעשות את עוגת המיץ של יעלה, אבל היא לא פשוטה מדי. היא נורא טעימה זה נכון. מישהוא ניסה לעשות אותה עם מילוי? הציעו לפרוס אותה ולשים גנש מוקצף. איך זה יכול להיות??? או שלנסות ללכת על השחיתוית של אור. עוגות מוס בחיים לא עשיתי כך שאני גם לא אסתבך עם זה עכשיו... עצות, הבהרות, הצעות, המלצות והסכמות... הכל יתקבל מאוד בברכה... תודה, איליי.
 

איליי1

New member
לא הצליח הקישור לשחיתותית

שחיתות של אור עוגה מעולה שיוצאת מאוד גבוהה- הכנתי מן הבלילה שלושה תבניות איגליש קייק, הציפוי הוא גנאש שוקולד לבן עוגת שוקולד שחיתותית של אור 250 גרם חמאה 250 גרם שוקולד מריר טוב, שבור 2 כפות אבקת קפה אספרסו נמס או גרגרים 150 גרם קמח תופח 150 גרם קמח רגיל 1/2 כוס אבקת קקאו באיכות טובה 1/2 כפית סודה לשתיה 550 גרם סוכר (לא, זו לא טעות הקלדה) 4 ביצים 2 כפות שמן 125 מ"ל לבן או רוויון מחממים תנור ל- 160 מעלות ומשמנים תבנית עמוקה בקוטר 22. לרפד בנייר אפיה כך שיעלה לפחות 2 ס"מ מעל לדפנות התבנית. שמים בסיר חמאה, שוקולד, קפה ו- 185 מ"ל מים וממיסים על להבה נמוכה עד שהתערובת חלקה. מסירים מהאש. מנפים את שני סוגי הקמח, הקקאו והסודה לשתיה לקערה גדולה. מוסיפים סוכר ויוצרים גומה. לתוכה מכניסים את הביצים, השמן והלבן ומערבבים. מוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים לתערובת אחידה. יוצקים לתבנית ואופים במשך שעה ו- 40 דקות. בודקים כמובן ע"י קיסם ידה ידה ידה...... מצננים בתוך התבנית ורק אז שולפים. זיגוג: 250 גרם שוקולד מריר טוב, קצוץ(יש מצב שהכוונה היא לבן) 125 מ"ל שמנת 2/3 כוס סוכר ממיסים הכל ביחד בסיר קטן על אש נמוכה, מביאים לרתיחה, מנמיכים עוד יותר את האש ומשאירים לבעבע 4-5 דקות. מצננים מעט. מניחים את העוגה על רשת צינון ויוצקים את הזיגוג על כל העוגה. הערות: יוצא מצוין בתבנית 24. חשוב מאוד לרפד הדפנות בנייר אפיה גבוה בכמה ס"מ מגובה העוגה כי היא בהחלט תופחת מעבר לגובה שלה.
 
למעלה